Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kola r21 pneu
kola r21 pneu
Ahoj chtel bych se zeptat mam kola styling 128 r21
predni 10j s pneu 285/35
zadni 11,5j s pneu 325/30
Nevite,nemate nekdo uzsi pneu ? Hlavne o zadek mi jde ale aby prumer kola zustal porad stejny tak jake rozmer tam dat ?
Na internetu jsem nasel ruzny kalkulacky na prepocet , ale chtel bych vedet jestli to nekdo nemate nebo jestli tam mate to co tam ma byt .
dekuji
predni 10j s pneu 285/35
zadni 11,5j s pneu 325/30
Nevite,nemate nekdo uzsi pneu ? Hlavne o zadek mi jde ale aby prumer kola zustal porad stejny tak jake rozmer tam dat ?
Na internetu jsem nasel ruzny kalkulacky na prepocet , ale chtel bych vedet jestli to nekdo nemate nebo jestli tam mate to co tam ma byt .
dekuji
Re: kola r21 pneu
To co tam má být bych hledal hlavně na zadní straně velkého TP, nic jiného bych tam nedával, na X5 ti myslím nikdo zadní uzší pneu dodatečně nezapíše, prostě R21 = šíře 325 . Pokud chceš užší tak změnit průměr kol, pokud se chceš do TP pokusit nějaký rozměr dopsat tak kontaktovat p.Stehlíka, pokud chceš hrát vabank a dát užší rozměr který nemáš v TP tak snad poradí někdo jiný

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

http://felgenkatalog.auto-treff.com/
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
dozadu jsem chtel dat 295/35 r21 ale nevim jakej rozmer dat dopredu aby to bylo stejny prumerove mam to na bmw x5 e53 a 325 mi prijde uz dost ....
aha, myslel jsem že máš e70, takže tady už je to asi jedno co tam dáš, R21 na e53 podle TP nepatří takže už i to je průser.
No to je hroznej pruser kdyz nejsou v TP
Ja jsem se neptal co mam v TP ale jakej rozmer pneu by tam slo dat aby se zachoval stejne prumer kola ....

No jak myslis, asi lepsi oddil
Hele jediny co ti muzu poradit je teda to ze stejne disky jsem mel, na zadni byla pneu 285/35/21, uz i v tomhle rozmeru to delalo dost osklivy Acka, o komfortu se myslim nema cenu ani bavit, na e53 to bude pekelne tvrdy

Hele jediny co ti muzu poradit je teda to ze stejne disky jsem mel, na zadni byla pneu 285/35/21, uz i v tomhle rozmeru to delalo dost osklivy Acka, o komfortu se myslim nema cenu ani bavit, na e53 to bude pekelne tvrdy
není nad to si zničit veškeré pohodlí co to auto nabízí a ještě riskovat obrovský průser když se na takových kolech stane nehoda.
- Don
E53 nabizi nejake pohodli? Bylo to uskakane i na 17"
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Záleží jak je člověk citlivej, teď nahozeny r18 a pohodicka/houpacka 

pohodlí v uvozovkách, E53 je hrozná na všech kolech, já jezdím leto i zima 17", tchán měl na svojí celovvzduchové 18"ky a když se svezl na 17" tak to hned taky dal na 17"
- Don
Jenze pak se na to neda zase vubec koukat. Ale stejne je to jak koza i na 17"
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
ja se na to nedívám, já s tím jezdím 
přemýšlím že preventivně vyměním tlumiče, ale asi to nemá vyznam, ja do te X5 furt seru peníze a snažím se z toho udělat sedmu ale to se mi nikdy nepovede, ale aspon trochu RR bych z toho udělat mohl

přemýšlím že preventivně vyměním tlumiče, ale asi to nemá vyznam, ja do te X5 furt seru peníze a snažím se z toho udělat sedmu ale to se mi nikdy nepovede, ale aspon trochu RR bych z toho udělat mohl
Souhlas, hopká to na všech kolech ale na 17 trochu míň.
Mám to se sportpaketem, takže ještě horší, ale pocitově je to takové že to drží pohromadě, nehrká. A nekolébá se to jak údajně třeba ML.
Nevezl jsem se v ML, ale měkký podvozek s těžištěm tak vysoko není asi moc dobrá kombinace.
Vždyť je to "Sport utility vehicle"již v názvu a každý by s tím měl počítat. Kdo je citlivý na p delku, tak od toho jsou limuzíny.
Na 285 je to hezké a na 315 pecka. A nevěřil bych, co taková stodola dokáže.
Mě se líbí moc i po měsíci, co ho vlastním
Jak už tu bylo mockrát řečeno - ideál mít obě bo se doplňují.(X5 , 7er), kdo chce divočit M3. Žádné auto nedokáže všechno.
A nepomlúvajte mě to, není to od Vás vůbec pěkné.
Mám to se sportpaketem, takže ještě horší, ale pocitově je to takové že to drží pohromadě, nehrká. A nekolébá se to jak údajně třeba ML.
Nevezl jsem se v ML, ale měkký podvozek s těžištěm tak vysoko není asi moc dobrá kombinace.
Vždyť je to "Sport utility vehicle"již v názvu a každý by s tím měl počítat. Kdo je citlivý na p delku, tak od toho jsou limuzíny.
Na 285 je to hezké a na 315 pecka. A nevěřil bych, co taková stodola dokáže.
Mě se líbí moc i po měsíci, co ho vlastním

Jak už tu bylo mockrát řečeno - ideál mít obě bo se doplňují.(X5 , 7er), kdo chce divočit M3. Žádné auto nedokáže všechno.
A nepomlúvajte mě to, není to od Vás vůbec pěkné.
- Don
Je to kram
Tohle jsi mel na mysli? Nejvic se mi libilo, kdyz jsem zaviral dvere. To byla rana jak v nejakem starem nakladaku 

Když jsem koupil X5 tak jsem myslel, že ta stodola bude pohodlnější
Jezdíl jsem na 19" kolech a pocit byl stejný jako na mým bývalým mercedesu E300
na sportovních pružinách
(kola 17")
Koupil jsem na X5 zimní 17" ale ty jsem bohužel nestihl zkusit

Jezdíl jsem na 19" kolech a pocit byl stejný jako na mým bývalým mercedesu E300
na sportovních pružinách

Koupil jsem na X5 zimní 17" ale ty jsem bohužel nestihl zkusit
O nic jsi nedošel. Zase koza
Mám 17" a nejsou tak cítit rany do podvozku jak na 19"díky vyšší gumě, ale charakter odpružení se 17" nezmění.
To spíš u mně třeba dělá hlavně sportpaket. Si myslím.

Mám 17" a nejsou tak cítit rany do podvozku jak na 19"díky vyšší gumě, ale charakter odpružení se 17" nezmění.
To spíš u mně třeba dělá hlavně sportpaket. Si myslím.
Done, to jsem čekal, ten tvůj černý humor
Já si myslím, že snad každý než koupí, tak se sveze a ví, do čeho jde. A pak se diví. Hodně jezdím v práci s Berlingem a X5 je tedy kočár.
S X5 jezdím pěknou trasu a myslím, že bych tam mohl mít i 25" a v poho. Nízkoprofilové gumy se mi na SUV vůbec nelíbí a nejde to k sobě. Ty patří na sporťáka. Dálnici teď dost pospravovali, tak se to také dá přežít. Zatím, co jsem zažil super měkký podvozek byl kdysi na Citroenu, ale moc si to už nepamatuji. Jen to, že jsem se tehdy divil jak spravili dálnici, ale jen do té doby, než jsem jel zase s jiným autem.

Já si myslím, že snad každý než koupí, tak se sveze a ví, do čeho jde. A pak se diví. Hodně jezdím v práci s Berlingem a X5 je tedy kočár.
S X5 jezdím pěknou trasu a myslím, že bych tam mohl mít i 25" a v poho. Nízkoprofilové gumy se mi na SUV vůbec nelíbí a nejde to k sobě. Ty patří na sporťáka. Dálnici teď dost pospravovali, tak se to také dá přežít. Zatím, co jsem zažil super měkký podvozek byl kdysi na Citroenu, ale moc si to už nepamatuji. Jen to, že jsem se tehdy divil jak spravili dálnici, ale jen do té doby, než jsem jel zase s jiným autem.
- Don
Vubec nevim o cem mluvis
Ale zase porovnavat pracovni dodavku a X5. Po tom, co jsem se pri vyberu SUV svezl cca osmi ruznymi znackami, uz vim, ze jedine, o kterem ma smysl trochu uvazovat je Range Rover. Nejel jsem samozrejme vsim, ale udelal jsem si obrazek.

No právě, já na to shlížím zezdola a ty seshora. Takže ty to máš teď blbý.
Já jsem nadšený a ty zhnusený. RR se mi nelíbí a jediný, co jsem uvažoval bylo ML. A nesednu do toho ani za nic, abych nedopadl jak ty
E53 se mi prostě líbí exterierem, je snad ještě dost jednoduchá-spolehlivá a to ostatní ji toleruji.
Samozřejmě z lepšího si zvykat na horší je těžší. Proto jsem napsal, že když vylezu z nejnovějšího Berlinga do 15ti leté prče, tak je to balzámek
Porovnávat to samozřejmě nejde. A kolemjdoucí slintají a nevěří, že je to stařa.
A co SUV od poršete. Také koza?
Já jsem nadšený a ty zhnusený. RR se mi nelíbí a jediný, co jsem uvažoval bylo ML. A nesednu do toho ani za nic, abych nedopadl jak ty

E53 se mi prostě líbí exterierem, je snad ještě dost jednoduchá-spolehlivá a to ostatní ji toleruji.
Samozřejmě z lepšího si zvykat na horší je těžší. Proto jsem napsal, že když vylezu z nejnovějšího Berlinga do 15ti leté prče, tak je to balzámek

A co SUV od poršete. Také koza?
- Don
V tom jsem nejel... hledal jsem neco do urcite cenovky. ML je oproti E53 taky pekny peklo (myslim ty starsi), kejve se to jak babiciny hodiny. V tom muzes na zatacky zapomenout uplne.