Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e34 M20B20TU netopí a vaří, vyřešeno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kubysz
Klubové ID: 3852

e34 M20B20TU netopí a vaří, vyřešeno

#1 Příspěvek od Kubysz »

Začnu od začátku, asi před 14ti dny při návratu domů přes ty naše opičí hory nad Brnem se mi pětka ohřála až k červenýmu, bylo to po asi půl hodině jízdy, auto normálně ohřátý a vytopený. Zastavil jsem, nechal schladnout a dojel ten kousek domů. Ráno jsem dolil asi půl litru vody a jel to projet, tak na rovince uplně v klidu, ale už při menším stoupání se to začlo přehřívat, po kontrole hadic byla spodní od termostatu k chladiči uplně studená.
Dnes jsme vyměnili termostat, ''odvzdušnili'', ale auto se pořád přehřívá, spodní hadice už normálně ohřátá, ale topení netopí, i ty hadice co jdou k těm servoklapkám topení jsou studený(je tam dvouzonová klima).
Ještě co se týče toho odvzdušnění, tak jsme si s tím hráli docela dlouho, zapalování s rožnutýma kontrolkama, zapnutý topení na max, odvzdušňovák venku naplněno na max dokud nešla čistá kapalina, pak jsme to odsáli na rysku, vše zavíčkovali natočili, stejně se pořád hřeje, netopí a když jsme povolili odvzdušňovák, tak je tam pořád vzduch, měli jsem ho povolenej snad půl hodiny a stejně šel pořád ven vzduch...
Napadá mě vodní pumpa, ale je to ročník 96, takže tam už by snad měla být ocelová..
Jinak olej je čistej, na víčku žádnej šlem není.

Nenapadá vás někoho něco, nebo nemá s tím někdo zkušenost??

Díky moc za nápady a tipy,
K.
Naposledy upravil(a) Kubysz dne sob 07.01.2017 22:22, celkem upraveno 2 x.
ACDC
Klubové ID: 2156

Re: e34 M40B20TU netopí a vaří, termostat vyměněn

#2 Příspěvek od ACDC »

Lít a lít vodu, otevřený odvzdušňovák, topení, dát pořádný otáčky, stát čumákem do kopce, pomačkat hadice. Pokud je termostat OK, pak už ta pumpa..
Kubysz

#3 Příspěvek od Kubysz »

Díky za tip, tak to ještě vyzkoušíme s přizvedlým čumákem, škoda, že se nějak nedá odvzdušnit přímo to topení. Když nad tím tak přemýšlím, ještě mi před tím špatně topil střed auta, nohy a sklo super, ale prostředek spíš nic než moc, nemůže to na to mít vliv, že to jde třeba hůř odvzdušnit?
Zítra by měl být trochu čas, tak to ještě vyzkoušíme, příp. i mrknem na tu pumpu a dám vědět.
Kubysz

#4 Příspěvek od Kubysz »

Tak aby tu nebylo další neuzavřený téma, problém vyřešen, byla to rozšvihaná vodní pumpa, akorát nechápu co v rv.96 dělala plastová... no nic, alespoň se při tom rovnou vyměnily řemeny a kladky a je klid! :)
Odpovědět