Zdravim .
mam takovy problem koupil jsem 730 asi pul roku z5 no a ted na zimu kdys je tak kolem 0 zacalo to trochu kourit zpod ridice po 2 dnech hledani jsem nasel ze by to mohlo bejt webasto ?? je tam takovej malej jakoby vejfuk
chci se jen zeptat jestly je nutna nejaka oprava nebo jestly je to normalni taky mozna je to nahoda ale spotreba je z 9.9 na 11.2 l/100
no budu moc vdecny za zakekoly rady ci napady
diky a pekny vanoce
jo, to je webasto. Jinak ono se zapíná normálně i se s tudeným motorem pokud je venku pod +5 stupňů jako příhřev, aby byla rychleji ohřátá voda a auto rychleji topilo. Zcela normální jev
pokud máš v poho filtry tak po pár km až se to dostane o oběhu tak věřím že ano.... jinak nejlepší je napřed nalít dle dávkování a potom natankovat lépe se to promísí. Pak dej vědět
no taky si myslím... psal jsem "díky tomu to nekouří zastudena ani v zadu" takže jsem myslel normální filtry ne pro webasto... ale těžko říct zda k webastu neteče taky skrze něj
Naftové webasto má i žhavící svíčku, takže pokud špatně žhaví, tak to může hulit. Ale pokud to funguje, tak bych hulení neřešil. Nevím, jak u webasta bmw, ale u koncernu jsem webasto napíchl na diagnostiku a přesně mě napsala kolik má naběháno, jak na tom je žhavení atd.. Byl tam i test.
Nevím, jaký typ používá BMW, ale u VW byly dva typy. Jeden měl sítko kolem žhavící svíčky, které pokud bylo propálené tak to špatně spalovalo a kouřilo. Druhý typ mělo jen keramickou svíčku.Také může být zanesená komora, nebo špatné dmychadlo. Rozborka tě asi nemine. Největší problém jsou biosložky, které karbonují.
No dnes jsem jel a nic vše v pohodě ale zas bylo teplo tak to bylo třeba tím no každopádně půjde do servisu já se v tom radši hrabat nebudu .já a tím moc nejezdím tak možná je ta spotřeba vissi protože já je takový studený počasí jedu maximálně nakoupit ale v létě jsem jezdí tak 15× víc a delší trasy. ....kazdopadne moc díky za rady a kdyby vás ještě něco napadlo dejte vědět diky a pěkný vánoce .
Roman.