Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Váha vzduchu? Chyba "Hot film air mass meter"

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
femios

Váha vzduchu? Chyba "Hot film air mass meter"

#1 Příspěvek od femios »

Ahoj, už od pořízení auta v říjnu mi vyskakuje chyba 2D0F [11535] Hot film air mass meter (takhle to vypadá https://drive.google.com/open?id=0B0JjF ... GFfTVFwR2c - ten Valvetronic budu řešit posléze..). Doteď mě to nepálilo, auto jezdilo skvěle. Koupil jsem speciální sprej na čištění váhy vzduchu a čidlo prostříkal. Nepomohlo to a začaly se projevovat první problémy - kolísání otáček volnoběhu, chcípnutí při teplém startu (napodruhé naskočí a OK).. Takže jdu kupovat váhu, kvalitní prej stojí okolo 2000 Kč. Chci se jen poradit, jestli je to fakt váha vzduchu, jestli jste měl třeba někdo podobnej problém.. ?

Je to 1.8. benzín motor N46B18A

Díky za rady ;)
Vapinecko

Re: Váha vzduchu? Chyba "Hot film air mass meter"

#2 Příspěvek od Vapinecko »

Pokud to začalo dělat po tom ''vyčištění'' váhy tak si ji nejspíš poslal do věčných lovišť. Stává se to celkem často.
femios

Re: Váha vzduchu? Chyba "Hot film air mass meter"

#3 Příspěvek od femios »

Nene, vyskakovalo to i před tím. Jen jsem nechtěl kupovat hned novou, zkusil jsem nejprve čištění. Ale už jí mám objedndanou, BOSCH se slevou za 2240 (+ filtr).
Šlo mi jen o to, jestli ta chyba opravdu znamená "špatná" váha vzduchu, abych to nekupoval zbytečně...
Odpovědět