Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E65 Nestartuje po servise (a je toho více)

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

E65 Nestartuje po servise (a je toho více)

#1 Příspěvek od Dragonerix »

Ahoj, včera jsem si odvezl ze serisu svou E65 740D 2005 kde se vyndal motor a vyměnily obě turba, doplnilo čídlo sání a výměna váhy vzduchu. Po cca 10km jízdy se ozval dynamic drive že je dočasně vypnutý. Po znovu nastartování nic nepsal a zase až po cca 10km... dále jsem si všiml že nefunguje tempomat, de zapnout ale nedrží rychlost ta šipička nezůstane plná. Po cca 60km se dynamic drive ozval ale tentokrát červeně a to už bylo ihned po nastartování. Po dalších 10km auto už nešlo nastartovat když jsem vypnul motor a nyní už nechce nastartovat. Startuje na prázdno a když už jako že naskočí alespoň má tendenci tak hned chcípne.

Má někdo nějaký názor k tomu co s tím může bejt nebo co je kde špatně? Nádrž mám plnou alespoň to ukazuje a posledně před servisem sem plnou tankoval. Zda z auta něco teče jsem zjistit nemohl jelikož je všude mokro. Jediný čeho jsem si všiml je že je přeplněná nádržka (alespoň za horkého motoru) pro CHF11S. Předem díky
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: E65 Nestartuje po servise (a je toho více)

#2 Příspěvek od JaraX »

to je ta super skvělá nafta,
chce to diagnostiku
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Dragonerix »

Tak teď ráno auto napoprvé bez prodelvy nastartovalo... jinak jsem udělal to že jsem vyndal část hydraulického oleje po risku MAX. Nyní ani nehlásí poruchu dinamyc drive ale je pravda že jsem s tím ještě nejel raději do práce busem :D

Každopádně na diagnostiku se dostanu až pozdeji

EDIT: Diagnostika v servise neukázala žádnou chybu po projetí celého auta
fishmaker Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1703

#4 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

Dragonerix : ještě napiš, že si byl ve Škoda servisu a měli Bosch diagnostiku...pak je jasný, že tam nic nenašli...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

tak takovou E65 jsem ještě neviděl aby na origo diagnostice nepsala žadnou chybu
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

jak to dopadlo?
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dragonerix »

Ještě čekám na email s přesnýma chybami.. ale snímač vačkové hřídele; senzor výšky zadní části; pomocná pumpa... V pondělí budu kontaktovat ten servis a pak pojedu na reklamaci. Dynamic drive už nezlobí a tempomat taky ne to se opravilo úpravou hladiny oleje, a auto už taky startuje pokaždé.
kurevtor

#8 Příspěvek od kurevtor »

Dragonerix: teda pane já to nechápu :shock: Vyzvedneš si káru po velkym servisu, motor byl venku, nový turba.... to tě muselo pár korun stát... Po 10 km (což je v podstatě hned) je problém, který "vyřešíš" restartem motoru... no dobře... ale jak je možné, že po těch dalších 10km si to neotočil zpět do servisu, když tam byly další problémy? To vůbec nechápu, že jsi s tím pokračoval další desítky km.... vždyť ti muselo být jasné, že ho akorát někam odvezeš a už nenastartuješ?

Poreferuj taky o jaky servis se zhruba jedna, tohle mi zni jako hodne spatna recenze, kdyz ti auto vrati v tomhle stavu.... :shock:
Teddy

#9 Příspěvek od Teddy »

Mě teda v servisu taky přelili hydrauliku. Bylo to cíleně. Chlapík říkal, že je lepší, když doma stříkačkou trochu odsaju, než když mi po cestě vybublá nějaká bublina a bude tam málo.
No odvzdušnil to dobře. Nic neubylo. Doma jsem trochu odsál a super.
Filozof
Klubové ID: 1044

#10 Příspěvek od Filozof »

taky jsem z toho co psal měl pocit že tam něco krutě odpálili nějakou jednotku co hapruje....ale ted pokud bude vše ok to vypadá jen na hladinu oleje hydraul. což je mazec že to takto začne haprovat.

Každej počítá stím že to v servisu dávají jak mají a ne že se to tak moc přelévá ...stejně jako u výměny oleje to skoro všichni mění tak,. že tam ještě je pul litru starého oleje. a pak se někteří diví že je to nad risku max....což asi nedělá dobře motoru.

takže vše už je ok a auto jezdí jak za mlada ?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

nemyslím si že by to bylo tím že to bylo přelitý, je to prostě expazní nádoba, je jedno kolik tam je.
a my to taky běžně tak 1cm přelíváme, jelikož odvzdušnení prostě trvá pár set km,
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Dragonerix »

Tak jsem po delší době tady, omlouvám se, nebyl čas :D... auto jezdí parádně v jiném servise mi doporučili také trochu odsát tak sem tak udělal pak se ozval dynamic jen při zastavení na červenou a teď už to neudělal ani po 250km + cca 50 ve městě tak si to už asi sedlo.

Servis to byl od známého proto sem neplatil za práci tak moc spíš málo a jen za díly... nechci dělat někomu reklamu ať už špatnou nebo dobrou tak neřeknu o jaký se jedná...

Momentálně mě trápí zima ale v autě je krásně teplo tak je to pohoda dokud nevystoupím :D Jo chtěl bych se zeptat co to dělá když sednu do auta a vrazím tam klíč tak z reproduktoru někdy jakoby zahřmí/zasičí spíš z basáku :D trvá to 3 sekundy a pak už je klid a projeví se to znovu třeba za týden.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Matt_CZE »

Pokud to děla sub pod sedačkama, tak odchází Logic v kufru. Pokud levá, práva, nebo obě strany, tak odchází ASK. V obou případech tě čeká návštěva Falcona
Dragonerix
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Dragonerix »

pokud vím tak se s logic nikdy nic nedělalo a tak jak je tam je od roku výroby. A mám pocit že někdy to udělá i zezadu... pokud to zatím dělá toto nemusím to řešit až to bude dělat pokaždé nebo i během poslechu tak zajedu na patřičná místa. Každopádně díky za objasnění
Odpovědět