Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 745i - problém s automatem
Re: e65 745i - problém s automatem
Tak budu objednávat tzv. Zip kit od sonnaxu 1. Gen. jenže nevím jestli objednat tu levnější sadu a nebo tu dražší. Ta dražší má ventil hlavního tlaku a hlavní regulační ventil.
Nakonec jsem ji nepoužil, Jarax mně přetěsnil a vyměnil olej v automatu. Řazení se hodně zlepšilo, kolikrát ani nevím, že to řadí, ale stejně to není na 100 %. Občas to při změně režimu z P na D bouchne, dřív to dělalo pomalu pokaždé. Teď jen občas. Jediné, co mně vadí je, když dojíždím do křižovatky a najednou šlápnu na plyn, tak mně to cukne. Jako by tam byla mezera. Eliminoval jsem to díky většímu citu na plynovém pedálu. Jediné, co nejde eliminovat, tak při kichdownu. Taky to není pokaždé, ale občas to je nepříjemné. Naučil jsem se s tím jezditJames745 píše:jaris330d: To je taky fakt... Jinak jsemčetl, že jsi řešil něco podobného. Pomohla ti ta sada od toho sonnaxu?

Takže z 60% se to zlepšilo na 90%.
Věřím, že se Sonnaxem, by to bylo na 200%

Tak snad sonnax vyřeší můj problem
ale věřím, že ano. Jinak u téhle sedmy mi převodovka vůbec necuká a to ani při zastavení a ani při rozjíždění, ale minulá sedma to dělala. Hlavně klasika když jsem dojel do křižovatky a hnedka se rozjel, tak pěkně škubla, ale take jsem se s tím naučil jezdit a v pohodě, ale už taky měla najeto 340.000km ale to jsou jen mouchy. Jinak fungovala parádně. Takhle sedma má 188.000km a je problem jen v tom houpání otáček. Jinak nic jiného... jako dalo by to se to ignorovat, ale odrovnat kvůli tomu automat bych rozhodně nechtěl. Přeci jen původní majitel co říkal, tak s ním jezdil jen po městě a to je možná ten důvod. Jen se jak s ním časteji jezdím, tak se to vice projevilo. No jsem zvědavý jak to po opravě bude fungovat
jestli to bude pořád stejné, tak mě šlehne 

můžu se zeptat kde ten sonnax kupujete? tedy věci od sonnaxu....zvažuju koupi taky nějakých kitů co tam mají na 5hp24, ale jaksi krom ofiko stránek nemůžu nikde nic najít.
dík
dík
Tak zítra mi přijde Zip kit od sonnaxu. Tak pak dám vědět jak jsem dopadl
. Jestli to bude pořád zlobit tak si to hodím 

to dej schvalne vedet, u moji prvni sedmy to taky zlobilo. Jarax by Ti to myslim zvladl vymenit....tenkrat jsem to s nim resil a nebal se toho 

já řeším tyto díly a nemůžu je nikde najít krom ofiko stránek sonnaxu:
139740-03K
F-139740-TL3
139740-01K
F-139740-TL
nevíte někdo kde to sehnat?
dík
139740-03K
F-139740-TL3
139740-01K
F-139740-TL
nevíte někdo kde to sehnat?
dík
RomanM3:
Tak jsem koukal na ty díly a vypadá to, že je budeš muset koupit přímo na stránkách sonnaxu. Jedině ještě projet Ebay a nebo amazon.
Tak jsem koukal na ty díly a vypadá to, že je budeš muset koupit přímo na stránkách sonnaxu. Jedině ještě projet Ebay a nebo amazon.
Jinak zítra PPl doveze zip kit... takže se do toho hnedka pustím. Ještě zkusím tu váhu vzduchu, ale to pochubuji, že to bude mít nějaký vliv. Každopádně do pondělka se podělím o info ohledně montáže zip kitu a následného výsledku po montáži a projetí auta. Hlavně jestli pocítím změnu. Pevně doufám, že ano. 

Málem bych zapoměl... včera jsem dával boční sloupky do alcantary. Tedy jen tu spodní cast, kde pogumovanej plast. Mel jsem to od pásů oloupané a vypadalo to příšerně. Nejprve jsem jsem koupil Plasti dip což je guma ve spreji, ale pak mě napadla alcantara a vypadá to luxusně
jen škoda, že tu nemumím vložit foto.

- vlastnemec
Hoď mi ho do mail vlast.nemec@seznam.cz nahodím ho sem a taky mě zajímá jak to vypadá, delší dobu o tom uvažuji, ale není čas. Jo kde jsi koupil alcantaru a jak jsi lepil?
Co se týče fotek musí se jakoby vložit odkaz z jiného zdroje, akorát to moderátoři nikde nepsali a vkládat můžou jen členové + dalších mnoho věcí co pro neplatící očesali. Škoda tolikrát jsem chtěl zaplatit, ale vždycky nějak nebyl čas a tímhle nátlakem ze mě prachy nikdo nedostane. Stačilo napsat stojí to tolik a tolik udržovat + ,... a myslím spousta lidí by pustila 3k.
Co se týče fotek musí se jakoby vložit odkaz z jiného zdroje, akorát to moderátoři nikde nepsali a vkládat můžou jen členové + dalších mnoho věcí co pro neplatící očesali. Škoda tolikrát jsem chtěl zaplatit, ale vždycky nějak nebyl čas a tímhle nátlakem ze mě prachy nikdo nedostane. Stačilo napsat stojí to tolik a tolik udržovat + ,... a myslím spousta lidí by pustila 3k.
Ok hnedka pošlu.. jinak alcantaru jsem koupil zde: http://www.carbon3d.cz/carbon3d/eshop/5 ... 5cm-x-30cm
- vlastnemec
- vlastnemec
Tak jsem na to koukal, no nevím na pravou alcantaru se mi zdá cena nízká a za neorigo se mi zas zdá moc.
Díky za vložení fotky
jinak vůbec nedokážu říct jestli je pravá nebo ne. Hledal jsem všude možně, ale našel jsem jen ten carbon3d... mají tam různé metráže, ale pracuje se s tím prádně.

to je hustý
může to někdo porovnat s pravou alkatarou? potáhnul bych si tím znovu stropnici, abych neměl stan :d

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je bomba 

dík, amazon ebay nic. zdá se jedině přímo, nebo napsat těm místním shopům jestli by to nedokázali sehnat když už od sonnaxu leccos dodávají.James745 píše:RomanM3:
to Jaris 330D: já ale právě řeším 5hp24. ne 6hp26/28. a na tyto nic moc není bohužel. vím, jsem ve špatném topicu....sry for this