rozhodl jsem se v brzké době k pořízení ojetého vozu a vzhledem k tomu, že neznám nikoho, kdo by se ve věcech kolem automobilů orientoval a už nějakou dobu rád pročítám zdejší fórum, rozhodl jsem se požádat o názory Vás tady z klubu a budu rád za každou radu.
Moje představa o voze je následující: E46 3,0l benzín, karoserie sedan (popř. kupé, ale 5 dveří bych přece jen asi radši a kombi ani compact nechci), s manuálním řazením, ideálně M-paket, náhon na zadek (nechci 4x4) a taky jsem se dočetl, že je lepší brát vozy od roku 2002 a výše (údajně by měly mít robustnější podvozky, jak moc je na tom pravdy?).
A nyní to hlavní: můj cenový strop je cca 140 tis. (v této částce by ideálně měly být zahrnuty i náklady na první servis auta pro uvedení do provozu). Chci se zeptat na Vaše názory, jestli je vůbec možné za tyhle peníze koupit takové auto ve slušném stavu, nebo jestli je nutné slevit z některých nároků (např. vzít auto i z roku 2000, netrvat na M-paketu,…??), či dokonce se spokojit se slabší motorizací (což bych nerad, ikdyž raději si nechám poradit i tohle, jestli to jinak nepůjde, než abych potom litoval)? A jestli myslíte, že slušnou E46 330i s takovými požadavky v téhle ceně nelze ve slušném stavu sehnat, za jakou cenu by to dle Vašeho názoru už šlo (nejlépe částka i s náklady na první servis a opravy k provozu auta)?
Také bych rád nějaké rady, zda je s mými finančními možnostmi lepší jet pro auto do Německa? Někdo tvrdí, že je lepší brát auta z Německa, někdo zas že ne, tak jak v téhle cenové relaci, protože bych musel vzít levnější auto, abych pokryl náklady na dovezení auta do ČR, přihlášení atd…
Předem mockrát děkuji za pomoc a Vaše doporučení