Všíml jsem si že jsem zapomněl odpovědet na to jak jsem tento problém vyřešil.
Ukázalo se že kontrolky ABS and ESP svítili protože už byla stará a příliš slabá baterka a tím jak jsem zkoušel pár krát nastartovat jsem jí vybil. Tak že když je slabá baterka počítač vypína nepotřebné systémy jako ABS, EPS atd... aby jste mohli nastartovat.
Chyby s CAN Bus byli taky kvůli slabý baterce.
Po výměně baterky jsem pořád nemohl nastartovat, tak jsem auto nechal odtáhnout do servisu, tam stálo přes noc, ráno nastartovalo bez problému a řekli mi že tomu nic není. Následující ráno jsem zase nemohl nastartovat tak jsem auto musel zase odtáhnout do servisu, tento krát k Bosch, o pár dní pozdeji a 3000 korunách méně v kapse se přislo na to ze 'zgelatěla nafta' protože byla nevyhovující do tak nízké teploty i když bylo jenom -2 (tankoval jsem u Benzíny v Plzni i když to je jedno protože dneska nafta stojí za stejný... všude

), nalili tam aditiv za 300,-, a ráno jsem zase nemohl nastartovat.
Pak jsem vyčetl na ruských fórumech že se dá do nádrže nalejt plechovka petroleje která rozpustí parafin v naftě. Nalil jsem 500ml do 30 litrů nafty v nádrži, přilil jsem tam trošku 2 taktovýho oleje abych neničil pumpu protože petrolej není tak mastnej. Nalil jsem ho taky do filtru a nastartoval jsem na poprvý bez problému.
Tak že pánové, v zimě vozit pár filtrů, 2 taktový olej a petrolej (lze použít i benzín) protože nikdy nevíte co načerpáte za naftu a tady to vás dostane domu i když se na vás vykašlou drahý aditiva.