Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Hudba E91
- MGeorge
Hudba E91
Resil nekdo upgrade seriovych zakladnich repro za lepsi? Original je dost strasny a zas nechci rozdelavat cele auto a resit prestavbu kde ceho, tak by jsem alespon vymenil repro... diky za tipy 

Moc toho nevím, ale nebojím se zeptat 

- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hudba E91
Resim na E36, ale jsem obavam se ve stejnem stadiu, tzn zjistuju co tam dat
Nakonec to asi dojde na to, ze tam dam proste co tam vleze a co mi prijde jeste financne rozumne.

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Taky na E91 budu řešit nejspíš výměnou repro za Gladeny nebo trosku cenově nižší variantu od Match.
Každopádně jsem je našel pro Bmw a pasujou bez úprav atd. Prostě výměna kus za kus
Každopádně jsem je našel pro Bmw a pasujou bez úprav atd. Prostě výměna kus za kus
vždy je to něco za něco.záleží na náročnosti posluchače a penězích samo taky.
nejjednodušší způsob (pokud máš základ) je přidat výškové repro.
radio professional je nutnost.bez něj to prostě přijatelně hrát nebude,můžeš měnit repro jak chceš...
nejjednodušší způsob (pokud máš základ) je přidat výškové repro.
radio professional je nutnost.bez něj to prostě přijatelně hrát nebude,můžeš měnit repro jak chceš...
existuje niekolko upgrade od 3rd parties (teda nie origo od bmw), ale podmienka je radio professional. Ak mas radio business, vyhod ho do kosa.... Ak potrebujes radio professional, ozvi sa mi, mam skladom nove kusy.... 

Já si teď hraju taky v e91 s muzikou, mám radio professional + Hifi systém z výroby, tzn. 10 repro + zesilovač. Mám vytlumené všechny 4 dveře, subwoofery pod sedačkami jsem vyměnil za již zmíněné Match 150W. Nicméně bez externího zesilovače to nemá skoro smysl a i když jsem nyní přidal externí zesilovač, tak ty subwoofery jsou prostě hrozně malé(mělké) a hloubka jim dost chybí. Chystám tedy přidat externí subwoofer JBL + výměnu repro za Gladen RS 100. Pak si myslím, že by to již mohlo trochu znít. Velká škoda, že v bočních dveřích jsou jen 10cm repro, tam se moc kouzlit nedá 

- pavproch
Mám totéž a potvrzuju: nezní to nic moc, to i obyčejné konzernové RNS, co máme v Leguanovi, zní líp.Cisi píše:mám radio professional + Hifi systém z výroby
Na druhou stranu - stejně asitak 90% kilometrů najedu s rádiem "off" a poslouchám "symfonii pro 6 hrnků a 24 ventilů"....

Tak sub od JBL dnes nainstalován, přední připojeny taky na externí zesilovač a jsem se zvukem konečně spokojený!
Dokonce to ani nezabírá tolik místa, dvojitá podlaha v kufru v pohodě přístupná..

Já mám ve svojí E91 Logic 7 plus příplatek za repro navíc a jsem velice spokojen. Nic lepšího jsem neslyšel v autě. Kámoš co se věnuje hudbě tak mi tvrdí, že BMW hudbu neumí, aspoň tu základní, že Audi je jinde. Dokonce říkal, že Octa hraje líp jak BMW v základu. To by bylo ovšem tragický, měl jsem jedničku a dvojku Octu a hudba katastrofa. No chci říct, že se nedivim, že upgradujete. Ale vozit vzadu basák... tak na to jsem nikdy nebyl.
No jelikož jezdím 95% sám jen s noťasem a prázdným kufrem, tak mi to nějak nevadí.. Já na to taky nikdy nebyl, ale musim uznat, že ten zvuk z toho je někde jinde 

-
- Kontaktovat uživatele:
Zakladni audio v e9x je tragedie. Kdyby mel nekdo choutky si udelat na vanoce pekny darecek do E9x, tak mam navic repraky z high end audio individual a kdo ma do Opavy blizko, muze na vlastni usi zhodnotit jak hraje individual a reprak ktery je jednou tak drahsi. Pro ty kteri dojet nemuzou to prozradim. Ten drahsi je lepsi, ale je to nepomer k porizovaci cene. Je lepsi o kousek, ale cenove je to jednou tolik. Nejsou to uplne spatne reproduktory. Mam stredobasy do prednich a zadnich dveri, vyskace do zadnich a vyhybky pro predni dvere. Vysky do prednich dveri nemam, ale jdou koupit slusne kousky ktere tam vlezou naprosto dokonale.
Subbas v kufru nevozim, prozatim si vystacim s tema co mam pod sedackama. Mam tam opet po neuspechu se zastavbou lepsich reproduktoru baworacke individualy a basu mam relativne dostatek. Mam jeste velke chute vyzkouset DSP procesing a udelat jim hezky hrb parametrickym ekvalizerem okolo 100Hz kde je udernost kopaku. Uvidim jak se situace vyvine.
Subbas v kufru nevozim, prozatim si vystacim s tema co mam pod sedackama. Mam tam opet po neuspechu se zastavbou lepsich reproduktoru baworacke individualy a basu mam relativne dostatek. Mam jeste velke chute vyzkouset DSP procesing a udelat jim hezky hrb parametrickym ekvalizerem okolo 100Hz kde je udernost kopaku. Uvidim jak se situace vyvine.
Měl bych o tuto sadu velký zájem, můžeme se domluvit? Jaká je tvá cenová představa? Půjde to do E92 LCI?
-
- Kontaktovat uživatele:
Neni problem, je to moc hezka sada. Jsou v ni 4 x stredodbasy, 4x individual krytka reproduktoru, 2x zadni vyskove reproduktory, 2x frekvencni vyhybka pro predni repra, 2x kabelaz pro pripojeni te vyhybky, vse je plug and play napric vsema trojkama, je jedno zda lci nebo predfacelift. Upfrade je velmi snadny, je to vse plug and play, protoze je to origo baworak. Stejne reproduktory jsou v iXkovych petkach pro verzi Bang&olufsen.
Podrobnosti v SZ.
Podrobnosti v SZ.
No super a byla by možná i montáž? Zesilovače máš taky a co přední výškové repro? Viděl bych to na víkend, že bych přijel hned ráno..
-
- Kontaktovat uživatele:
Predni vyskove repro ti poradim, ale jeste to chce chvilicku vydrzet, protoze nechci abych musel sve nazory prehodnocovat.
Montaz zatim ne, nemam dodelane jeste ani svoje, mam kufr cely rozdelany, potrebuju to odladit a navic se obavam ze zakladnu pro zesilovac letos nestihnu. Musi se nakreslit, nechat vyrobit, bude to jeste chvili trvat. Sice mne to hraje, ale opticky je to neunosne, mne to tolik nevadi, mam dva vraky kteryma jezdim, takze ten kufr tolik nepotrebuju.
Montaz zatim ne, nemam dodelane jeste ani svoje, mam kufr cely rozdelany, potrebuju to odladit a navic se obavam ze zakladnu pro zesilovac letos nestihnu. Musi se nakreslit, nechat vyrobit, bude to jeste chvili trvat. Sice mne to hraje, ale opticky je to neunosne, mne to tolik nevadi, mam dva vraky kteryma jezdim, takze ten kufr tolik nepotrebuju.
Pls dotaz na zkušenější: je v předních dveřích příprava na výškové repro, když jde o úplný základ? Pokud bych si sehnal výšky, lze to zapojit stylem plug&play nebo by se musela tahat i extra kabeláž?
Je mi jasné, že i tak to nebude hrát nic extra, ale výšky by stačily. Možná ještě výměna podseslových repro za nějaký OEM z jiného auta
Obzvlášť pokud by to bylo easy nacvaknutí konektoru, tak bych do toho šel. Na nějaký velký upgrade na HIFI s milionem repro nebo Logic7 prdím.
Díkes!
Je mi jasné, že i tak to nebude hrát nic extra, ale výšky by stačily. Možná ještě výměna podseslových repro za nějaký OEM z jiného auta

Díkes!
OEM výšky dáš i na základní sestavu, přední středobasy mají volný konektor. Takže ano, je to plug&play.

Fully individualized BMW 3 Coupe (E92) 2008, 335xi ~ 280kW (380HP), ~ 530Nm, full equipment
Parada, díky moc za pomoc!
Ještě k těm výškám... Stereo s CCC má 4x25W (2Ω). Bass pod sedačkou by měl mít 6,6Ω (aspoň dle měření). Ale i kdyby to bylo 4Ω + 4Ω tak jsem na 2 celkově což je přesně co CCC zvládá. Ale pokud bych teda přidal výšky, které zdá se mají 2Ω, tak pak už se dostávám pod 2Ω a to by byl zdá se problém. Nerad bych kuli výškám dojebal CCC
Na druhou stranu jsou to věci, které jsem si nastudoval skrz google. Repro nerozumím, tak třeba je tu někdo znalejší problematiky

Na druhou stranu jsou to věci, které jsem si nastudoval skrz google. Repro nerozumím, tak třeba je tu někdo znalejší problematiky

Mám v e91 logic 7 13repro a jsem spokojený hraje to celkem dobře ale individuál muzika by byla lepší