Zdar borci , chtěl bych se zeptat co říkáte na tohle ? https://auto.bazos.cz/inzerat/67929061/ ... -Coupe.php
Celkove se chci poptat ohledně motorizace a xdrivu. Držel tam v tomto roku ? Jak má tom bylo turbo a rozvojový řetěz ?
Borec tam měnil teď spojku.
Díky moc za názory
xdrive je nesmysl pokud nebydlíš na horách, zbytečně se to hůř chová na suchu, zvýšená spotřeba, dražší servis atd.
nafta je zas nesmysl pokud nenajedeš 50k za rok a neodmítáš LPG.
Životnost xDrive je hodně závislá na stylu jízdy.
Jak píše JaraX, pokud nebydlíš na horách nebo nejzdíš každý druhý víkend v zimě do hor mimo udržované cesty, je xDrive zbytečný. Je 100 kg hmoty v autě navíc + hardware co se může porouchat.
Vím o čem píšu, měl jsem kdysi několik iX E30 a E34, bydlel jsem ve Vrchlabí a jezdíval často do Špindlerova Mlýna a jinam do hor. Čtyřkolka byla nezbytná tak jeden-dva dny za zimu, jinak jen pro rozmařilé parkování v závějích (což mě jednou vytrestalo najetím na studnu schovanou v hromadě sněhu) a jiné kratochvíle.
on není vyloženě problémový, ale prostě odchází, jednou za 150tkm cca odejde VTG nebo alespon jeho ovládání, a oprava je vždy v 10ti tisících. stejně tak přední poloosy (které tam jinak ani nejsou), přední kardan taky umí pozlobit, 2x hardyna místo jedné, měnění oleje ve 3řech diferákach místo v jednom atd. do toho zvýšena spotřeba cca o 1-1,5 litru, horší dynamika. xdrive má i jiná ramena a tlumiče které je často nutné kupovat v origo, kdežto na NONxdrive je vše v náhradě za menší ceny.
je to prostě otázka priorit, a jak psal Francis, ono je super být neohroženej do doby než potřebuješ brzdit(protože i xdrive brzí na sněhu stejně jako nonxdrive, vlastně spíš hůř kvuli váze) a nebo než je něco schovany pod sněhem.
U nás na olomoucku mi jeden mechoš říkal, že xdrive si koupí jen neznalec. Vztahoval to samozřejmě na naši placatou část republiky. Servisuje pouze BMW a prodává i BMW náhradní díly a říkal, že první věc co montuje ven z bouraček je právě xDrive. Do týdne vše pryč. Prý se to se*e neskutečně a tvrdil mi, že nezná ve svém okolí nikoho, komu by se to nepos*alo. Jasný, určitě trochu přeháněl. Ale tohle info mi pak potvrdil další BMW mechoš a i prodejce mého vozu, s letitou zkušeností prodeje BMW, byl stejného názoru.
Tak k Xdrivu bych se vyjádřil úplně stejně (=zbytečnost pokud nepracuju jako vlekař, žejo, ale to bych chtěl asi rovnou SUV). A tohle je škoda trochu slabý holátko, Coupé E92 má atraktivní exterier, ale záleží co od toho chce člověk víc.