Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Tlumiče 330i m-paket
Tlumiče 330i m-paket
Ahoj, prosím o radu, jaké byste doporučili tlumiče na E91 330i 2007 m-paket? Nepotebuju nic specialniho, standardni m-paket mi vyhovuje. 1) jsou m-tlumice stejne jako standardni? Z etk mi to neni uplne jasny. 2) jakou obstojnou nahradu byste doporucili za original? Ten stoji cca.6,5tis za jeden, coz mi prijde celkem dost. Potrebuju vsechny 4, puvodni maji najeto 260 a uz by to chtelo. Diky moc za radu.
-
Re: Tlumiče 330i m-paket
M paketové jsou jiné. Když jsem to řešil u sebe, nakonec jsem dospěl k rozhodnutí nového komplet BMW Performance podvozku. Vychází to v sadě líp než jednotlivé M paketové tlumiče od Sachsu. Jen je k tomu potřeba u M paketoveho auta koupit ještě zadní stabilizátor. Přední je už rovnou v sadě. Je potřeba počítat u Performance podvozku s větším snížením - oproti M paketu je ještě o cca 1 cm nižší. Jinak se pak dají podle motorizace dokoupit i BMW Performance pružiny - pro labužníky 

A dela tedy sachs druhovyrobu na m-paket? Muj dodavatel dilu rikal, ze to nasel za cca.10tis vsechny, ale ze se mu moc nechce resit, kdyby to pak nesedelo. Ja na netu zadnej sachs m-paket nenasel vubec, ruzny dodavatele.
No a v druhym pripade, na kolik te vyslo to performance reseni cca.?
No a v druhym pripade, na kolik te vyslo to performance reseni cca.?
-
Do prvovýroby právě dodává Sachs. M paketové přímo od Sachsu se dají sehnat třeba v Elitu. Cena je právě těch cca 6 tis za kus. Performance podvozek vyjde z Německa na cca 20 tis + k tomu cca 3 tis za ten zadní stabilizátor.
ale ten performance je podle mě ještě tvrdší jak Mpaket, a mě už ten mpaket přijde strašně tvrdej, ale samozřejmě každej po tom autě chce něco jinyho, takže jde o co tam chceš.
Vin je: WBAVV71050A098609. Jeden dodavatel obecne o neco levnejsi nez elit mi ty Sachs secetl na cca.15500,- se zamestnaneckou slevou by je dal za 10tis, jen si neni jistej tim, aby to sedelo, v popisu je prej napsano pro M, ale kdo vi.
Pokud by mi nekdo sehnal cisla tech sachs dilu, byl bych moc vdecnej a elit by mi pripadne taky nevadil, tam bych se mohl dostat taky asi cca.40% dolu, tak by me to vyslo podobne.
Ten performance zni taky zajimave, uvazoval bych o tom v pripade, ze bych musel kupovat za plnou cenu (na coz doufam, ze nedojde
Diky, diky. Michal
Pokud by mi nekdo sehnal cisla tech sachs dilu, byl bych moc vdecnej a elit by mi pripadne taky nevadil, tam bych se mohl dostat taky asi cca.40% dolu, tak by me to vyslo podobne.
Ten performance zni taky zajimave, uvazoval bych o tom v pripade, ze bych musel kupovat za plnou cenu (na coz doufam, ze nedojde

Diky, diky. Michal
LP sachs 311 405
PP sachs 311 406
zadní 311 410
PP sachs 311 406
zadní 311 410
JaraX: a je to urcite ono? Na aaautodily, kde taky nakupuju mi to pise k tem cislum tenhle popisek:
LP sachs 311 405 - pro vozidla s terennim vybavenim
PP sachs 311 406 - pro vozidla s terennim vybavenim
zadní 311 410 - pro vozidla se standardnim podvozkem
Navic pokud by to bylo ono, tak to tam muzu hned objednat predni za 2194, zadni za 1383, celkem 4ks za 7300kc i s postovnym. A prave ty popisky mi vrtaji hlavou a ta cena taky, kdyz tu nekdo psal, ze se cena predniho M blizi k 6tis za kus.
LP sachs 311 405 - pro vozidla s terennim vybavenim
PP sachs 311 406 - pro vozidla s terennim vybavenim
zadní 311 410 - pro vozidla se standardnim podvozkem
Navic pokud by to bylo ono, tak to tam muzu hned objednat predni za 2194, zadni za 1383, celkem 4ks za 7300kc i s postovnym. A prave ty popisky mi vrtaji hlavou a ta cena taky, kdyz tu nekdo psal, ze se cena predniho M blizi k 6tis za kus.
tlumiče pro sport suspension (M package) celkem automaticky odpovídaj POOR road package, takže jo.
pro ověření jednoduchá pomůcka, najdi si OE tlumiče v ETK viz odkaz dle tvého vinu, zadej OE do autodílů a uvidíš co ti to nabídne.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E91/E ... #6772926_1
pro ověření jednoduchá pomůcka, najdi si OE tlumiče v ETK viz odkaz dle tvého vinu, zadej OE do autodílů a uvidíš co ti to nabídne.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E91/E ... #6772926_1
-
M paketový tlumič od Sachsu má označení Super Touring. Ty čísla, co posílal JaraX, jsou OK, v Elitu to vyjíždí taky jako Sachs Super Touring. Na tvoji motorizaci to vychází navíc cenově líp než na moji, cca o tisícovku mín na kus bez slevy 
Jinak ano, Performace podvozek je ještě o něco tvrdší než M paket, záleží na preferencích.

Jinak ano, Performace podvozek je ještě o něco tvrdší než M paket, záleží na preferencích.
Diky za rady, uz jsem do toho konecne proniknul a to porovnani oem cisel s katalogem je taky vyborna vec. Nakonec kupuju z jednoho eshopu, vsechny 4kusy celkem za 6248 bez jakykoliv slevy, cemuz se mi ani nechce verit. Nechapu, jak i ten elit za stejny dil muze chtit vic nez 2x tolik.
A nakonec posledni dotaz, v etk jsou jako nutny polozky k vymene tlumice vzdycky jeste 2 cisla (srouby, atd.). Mam to taky vsechno objednat? Bude to pasovat na ty Sachse? Predpokladam, ze by melo. Nebo ma ten sachs taky neco takovyho?
A nakonec posledni dotaz, v etk jsou jako nutny polozky k vymene tlumice vzdycky jeste 2 cisla (srouby, atd.). Mam to taky vsechno objednat? Bude to pasovat na ty Sachse? Predpokladam, ze by melo. Nebo ma ten sachs taky neco takovyho?
objednal bych ještě horní uložení sachs,
a pak v BMW dorazy a prachovky, to beru jen v BMW
jinak s cenama je to jednoduchý, autodíly mají prostě drahý provozovny, rozvoz, atd, kdežto eshopy nemají nic, tak tlačí ceny dolů, jenže tím likvidujou nejen autodíly ale i mechaniky, jelikož mechanik vydělává na dílech, né na práci.
a pak v BMW dorazy a prachovky, to beru jen v BMW
jinak s cenama je to jednoduchý, autodíly mají prostě drahý provozovny, rozvoz, atd, kdežto eshopy nemají nic, tak tlačí ceny dolů, jenže tím likvidujou nejen autodíly ale i mechaniky, jelikož mechanik vydělává na dílech, né na práci.
-
JaraX, u toho Performance podvozku je tohle všechno

Bude tam potřeba ještě něco dokoupit krom toho zadního stabilizátoru?

Bude tam potřeba ještě něco dokoupit krom toho zadního stabilizátoru?
tak podle mě hlavně pružiny,
-
Pružiny se prý u M paketu použijí stávající. Ptal jsem se už na více místech a všude mi to bylo řečeno.
Chtěl jsem tam dát taky ty žluté Performance pružiny, ale podle všeho to vypadá, že ty budou jenom pro benzínové motory. Resp. fundovanou dopověď, jestli můžu dát Performance pružiny i na diesla, jsem nikde nenašel.
Chtěl jsem tam dát taky ty žluté Performance pružiny, ale podle všeho to vypadá, že ty budou jenom pro benzínové motory. Resp. fundovanou dopověď, jestli můžu dát Performance pružiny i na diesla, jsem nikde nenašel.
-
- Člen Klubu
M paketový tlumič od Sachsu má odjakživa označení Advantage (kratší/tužší). Super Touring je serie.czNEWMANcz píše:M paketový tlumič od Sachsu má označení Super Touring. Ty čísla, co posílal JaraX, jsou OK, v Elitu to vyjíždí taky jako Sachs Super Touring. Na tvoji motorizaci to vychází navíc cenově líp než na moji, cca o tisícovku mín na kus bez slevy
Zadní tlumení se na některé (starší) modely dodává už jen Super Touring, prý to snížení pobere.
Už jsem to párkrát slyšel, ale nějak furt pardon nechápu. Moc mě mrzí, že autodílna je potom jen taková služba lidu zadax, kde si při sazbě 300,-/hod do kapsi mechanik ani nevydělá. (?)JaraX píše:.. jenže tím likvidujou nejen autodíly ale i mechaniky, jelikož mechanik vydělává na dílech, né na práci.
berem 600kč ale asi nevíš kolik stojí ty věcí kolem, jako provoz dílny, nářadí, speciální připravky, atd, odvody zdravotní, sociální, daně atd.
z těch 600kč na hod co beru za práci svýho mýho mechanika mi nezustane ani koruna, výdělek pro mě je jen čistě z dílů. kdybych stíhal i montovat a dělal jen diagnostiky, vození aut na STK, GEO, a vůbec vyvzedávání a předávání aut zákazníkům tak bych si taky vydělal i jen z práce.
z těch 600kč na hod co beru za práci svýho mýho mechanika mi nezustane ani koruna, výdělek pro mě je jen čistě z dílů. kdybych stíhal i montovat a dělal jen diagnostiky, vození aut na STK, GEO, a vůbec vyvzedávání a předávání aut zákazníkům tak bych si taky vydělal i jen z práce.
to Totic: ty popisky u tech tlumicu sachs se ve vech kramech vyrazne lisi, ale cisla oe opravdu u techto sedi s etk pro m-paket, je to:
311 405, 311 406, zadní 311 410
Nebo myslíš, že to má být jinak? Budu to dneska objednávat.
311 405, 311 406, zadní 311 410
Nebo myslíš, že to má být jinak? Budu to dneska objednávat.
No mě přijde nějakých 6tis kaček za 4 empaket tlumiče nějak málo peněz, podle mě to bude serie. Zadní bych možná ani neřešil, ale tím předkem si nejsem jistý, když vemeš že origo jeden přední stojí nějakých 5tis kaček.
PS: Na netu jsem našel označení pro Sach = super touring je serie, advantage jsou sportovní (tužší oproti super touring) a pak je performance sport.
PS: Na netu jsem našel označení pro Sach = super touring je serie, advantage jsou sportovní (tužší oproti super touring) a pak je performance sport.