macaking píše:Tak to já mám spíš podezření, že předchozí majitelé s tím jezdily rallye

protože jinak není možný, aby turbo ve 130 tkm odcházelo. Servis byl dělaný v BMW, po klasických death intervalech 30.000 km.
Ono to asi nějakou dobu ještě pojede, ale ten zvuk otravuje.
Má předchozí E90 měla přes 200 tkm a turbo bylo tiché a nikdy žádný problém...
Každopádně díky za Tvou reakci. Myslím, že principiálně příznaky turba budou u všech aut nezávisle na značce fungovat podobně.
Turbo daj co najskor vymenit, ak nechces aby to dopadlo horsie. To piskanie za studena rozhodne nie je v poriadku.
A bud rad ze to vydrzalo 130tkm, to je vcelku pekne. Mne toto presne robilo pri 47tisic... motor n47 2011 a vozidlo x3 F25 135kW.... Za studena hukanie rychlej zdravotnej pomoci, presne ako na tvojom videu. Po zahriati bolo ticho.
Turbo sa skontrolovalo a malo nadmernu radialnu a hlavne axialnu volu, okamzite som ho menil. Odvtedy som najazdil cca 25tisic a je zatial za studena ticho.
Pre info, do tychto motorov sa montovalo turbo MHI MITSUBISHI, a tie velmi vela nevydrzia..... Na DE forach som cital uz aj o pripadoch, ze sa museli menit pri 20-30tkm, cize na novych autach!
Do faceliftovych motorov ktore uz maju 140kW sa davalo potom uz prave kvoli tomu turbo Honeywell......
To svoje som splasil od jednej firmy z DE z Berlina, za cenu asi 600eur, ale stovku mi vratili naspat ked som im poslal povodne poskodene turbo. Pred odoslanim potrebovali este cislo ktore je na elektronickej regulacii na turbe, lebo ich je viac druhov a turbo ti poslu uz aj s regulaciou ktora je nastavena. Ak by si chcel kontakt na tu firmu v DE, napis mi do spravy a poslem ti... Do troch dni ho mas doma, vymena je asi na hodku, ale treba este objednat par tesneni z bmw....
Pozor na spustu cz/sk firiem ktori repasuju tieto turba, nevedia nastavit spravne tu regulaciu, alebo to nerobia vobec (ktora sa nastavuje na specialnej stolici), a mozu ti dodat turbo ktore nebude spravne nastavene a budu sa snazit z toho vyzliect atd.... par takych pribehov som cital na slovenskom fore... Ta regulacia sa neda prehadzovat, je sucastou turba a musi byt nastavena po repase alebo pri vyrobe.