Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 nejde radio a signalizace blinkru, dalk.svetel a mlhovek
E39 nejde radio a signalizace blinkru, dalk.svetel a mlhovek
Zdravim, prosim vas, kdyz rano nastartuju tak vse funguje jak ma. Po 10minutach jizdy prestane jit radio a s tim i signalizace blinkru, dalkovych svetel a mlhovek na budikach. Prestane to fungovat soucasne. Nekdy to ani neni deset minut jizdy a prestane to fungovat. Baterku jsem zkousel odpojit na dve hodky a nepomohlo. Nevite cim by toto mohlo byt? Nemel nekdo podobnou zavadu?
Predem dekuji za odpoved
Predem dekuji za odpoved
Re: E39 nejde radio a signalizace blinkru, dalk.svetel a mlh
S největší pravděpodobností budeš mít nějaký problém na některém se zařízení, které jsou napojeny ke canbusu. Zkus odpojit jednotku navigace vzadu v kufru, ta to dělala mně. Jestli ti po jejim odpojení začne všechno šlapat v pohodě, tak máš jasno. Pokud to nebude ona, tak postupně zkus odpojovat další jednotky. Bohužel jinou metodou než-li pokus/omyl se to asi vyloučit nedá
Navigaci nemam, jen cd menic...
tak to zahlcuje canbus asi nějaká jiná jednotka - může to být radiomodul, licht modul, prostě cokoliv, co je napojeno na sběrnici auta.
Jinak blinkry a mlhovky ti ve skutečnosti svítí a blikají, že?
Jinak blinkry a mlhovky ti ve skutečnosti svítí a blikají, že?
Jo mlhovky, dalky i blinkry blikaji, jen ne na budikach..
Kde ty moduly najdu? A cim zacit? Asi tim lichtmodulem na svetla ze?
Kde ty moduly najdu? A cim zacit? Asi tim lichtmodulem na svetla ze?
Asi bych šel taky první po něm. Pár lidí tady už myslím psalo, že jim u e39 odešel.
Jeho umístěním si nejsem docela jistý, ale mám ten dojem, že je někde v místech u spolejzdcových nohou. Asi v A sloupku. Ale s určitostí to fakt nevím. Snad to tady někdo potvrdí či vyvrátí
Jeho umístěním si nejsem docela jistý, ale mám ten dojem, že je někde v místech u spolejzdcových nohou. Asi v A sloupku. Ale s určitostí to fakt nevím. Snad to tady někdo potvrdí či vyvrátí
michale can sběrnice se u e39 použivala od začátku výroby nebo až někdy později?
-
Jestli mas v aute nejakou krabicku pro pripojeni mp3, ipodu, atd (pripojenou do konektoru na CD changer), muze to byt tim..
Jj, to je velmi dobrý tip honzo. Takovouhle podstatnou věc jsem měl zmínit jako první

Já si myslím že ano. K-BUS bude mít si myslím určitě a takové věci jako abs, dsc a asi i tedy dde m51 pojede na can busupatrikE39 píše:michale can sběrnice se u e39 použivala od začátku výroby nebo až někdy později?
Dneska radio a ukazatele blinkru atd neslo, ale dal jsem dal jsem dolu clonitko a, odklopil zrcatko atbae podivam na vlasy a radio se rozbehlo zase tak na 5 minut, bude to ten light modul?
Ak to takto blbne budes mat vadnu spinacku, el.cast - zhoreny +R kontakt. Zmeraj si fialovy kabel z nej a uvidis ze tam nebude po zapnuti +12V ako ma byt ale menej a to je problem... casta vada E39.
Ono těch busů je v 39 víc a jasně že od začátku.
- Přílohy
-
- ibus BMW E39.jpg (264.29 KiB) Zobrazeno 1099 x
Jak píše petoK, závada tímhle bude ve spínačce. Omlouvám se za mylnou informaci, ale tohle mě nenapadlo
Smrdělo mi to spíše chybou na sběrnici a na tohle jsem zapomněl, jelikož chyba spínačky se právě většinou projevuje naopak mám ten dojem - otevřením clonítka a rozsvícením žárovky právě určité věci vypadnou

Tak ten fialovy kabel jsem zmeril a je na nem 12V, takze ted mam jit po tom light modulu?
Zmeraj ho ked odkryjes clonku nad vodicom... vtedy ked tam svieti lampa...
Je tam pres dvanact voltu ikdyz oddelam clonitko a roznu lampicku.. kdyz si sezenu druhy light modul tak budu muset k nekomu na diagnostiku at ho nakoduje?
Ono totiz nejdou ani zpateckova svetla a predni potkavacky (omlouvam se, jsem predtim zapomel dodat)
Ono totiz nejdou ani zpateckova svetla a predni potkavacky (omlouvam se, jsem predtim zapomel dodat)
Nějak mi není jasné, proč by tohle provádělo při nevedoucím spínači v klíčku v poloze radio. Že se pouze při poloze radio má rozsvěcet zrcátko je jasné. Pokud otevřu zrcátko při vypnutém klíčku je to přece to samé.
-
též mne e39 haklí různé haluze jako dřív než jsem Fordky....ale po pravdě mě to n-s-re furt neustále pořád...hokám temu "fordařinky bo fordí morový rány" na nervy

Musím zaklepat, ale 540i-1999, skoro 300kkm funguje mimo regulace topení sedačky řidiče vše. Jo, a měnil jsem modul telefonu a ježka. Občas si vymýšlí kontrola světel. A výbavy je hodně dost.