Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39 523i olejovy interval
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
E39 523i olejovy interval
Nevite nekdo jaky ma alespon zhruba kiloometrovy prubeh olejovy interval u toho veterana od maxima do rozsviceni inspekce?
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Re: E39 523i olejovy interval
Počítá se s výměnou oleje po 10 000 km. Auto počítá jakýsi pro běžné smrtelníky ne zcela pochopitelný algoritmus - počty startů, jestli se jezdí stále v omezovači nebo klidně atd... Obecně platí, že žlutá se rozsvítí někde mezi 8 - 12 tis. najetými km, každé políčko odpovídá cca 2 tis. km.
Ty veteráne jeden ...
Ty veteráne jeden ...

-
Cca 10kkm plati do 1998, od 1998 uz jsou nastaveny longlife intervaly, tam to vychazi cca 20-30kkm, takze je lepsi se tim neridit a menit normalne cca po 10kkm..
-
Mě to na jen o trochu novější variantě (M54B25) vychází na 35 až 40 tis.km.
Nedovedu si představit, jak by to ten olej vydržel. Měním předepsaný LL olej po 10 tis. bez ohledu na intervalovník a to co vylejvám, už nevypadá dobře. Také mi to ke konci víc žere olej než po výměně, tedy parametry oleje se očividně už změnily.
Podle intervalovníku měním chladící kapalinu, brzdovku, vzduchový filtry a dělám kontrolu dle servisního manuálu.
Na brzdovku je tam sice jiná kontrolka, která se rozsvítí přesně po dvou letech, ale ta má lepší využití pro indikaci nutnosti navštívit STK.
Nedovedu si představit, jak by to ten olej vydržel. Měním předepsaný LL olej po 10 tis. bez ohledu na intervalovník a to co vylejvám, už nevypadá dobře. Také mi to ke konci víc žere olej než po výměně, tedy parametry oleje se očividně už změnily.
Podle intervalovníku měním chladící kapalinu, brzdovku, vzduchový filtry a dělám kontrolu dle servisního manuálu.
Na brzdovku je tam sice jiná kontrolka, která se rozsvítí přesně po dvou letech, ale ta má lepší využití pro indikaci nutnosti navštívit STK.
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Kluci dik, je to 1998 a jestlize to neni veteran, tak je minimalne plnolety. Slo mi o to nejak odhadnout kolik jsem s tim najel. Ty pocty jsou neuprosne, mam dva vraky, e91 a e39-tku v plynu... Kdyz vezmu naklady na provoz e91 a e39 je to po zapocitani rozdilu paliva ktere proliju, pneumatik a opotrebeni dilu a nejake amortizace docela stresujici, protoze ta e91 si rekne o cca 500Kč na 100km vic. Je to rozdil za palivo, pneumatiky, servis a nejakou malou moralni hodnotu za ujety km u e91. E39 nedostane uz nic, jen ten olej, protoze dostala jednorazovou velkou injekci a delat z toho vonavku nema zadny smysl.