Ahoj kluci, chci se zeptat když bych si chtěl dát na auto nějaký kravinky jako prodloužení střechy, nebo mračítka a podobně.Jak je to s technickou? Musim to mít zapsaný v techničáku? Popřípadě jakej je postup zápisu?
Díky
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
doplňky na auto
Re: doplňky na auto
a který model chceš takhle zušlechtit? 

-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
kdyžtak sem hod radši i vin at víme na jaké auto se pak ani nejezdit dívat 
jakýkoliv takový díl musí být homologován(což prakticky nikdy není) můžou tě za to vyhodit z STK, pojštovna nemusí plnit při nehodě, nebo může krátit, vše už je pak jen na lidech jak se zachovaj, je to jako když si vsadíš, nikdy nevíš jestli vyhraješ nebo ne.

jakýkoliv takový díl musí být homologován(což prakticky nikdy není) můžou tě za to vyhodit z STK, pojštovna nemusí plnit při nehodě, nebo může krátit, vše už je pak jen na lidech jak se zachovaj, je to jako když si vsadíš, nikdy nevíš jestli vyhraješ nebo ne.
A no jo no
tydle komentáře
- žádnej tuzing z toho dělat nechci, ale nějakej decentní doplněk si tam chci dát.
1 - Jarax a ten homologační list mi příde s tim dílem? Třeba objednám si od Hamanna zadní prodloužení střechy - tam je napsáno, že to má TUV ale papír neni nikde - to tam mám napsat aby mi ho psolali, nebo kde ho vemu?
2 - Až ten papír budu mít, tak vemu ten papír a velkej techničák a pudu na cajty, aby mi to tam zapsali, nebo musim ještě na STK?
Pokud budu mít vše zapsaný v techničáku, tak pojišťovna nemůže vůbec nic ne?
Díky

1 - Jarax a ten homologační list mi příde s tim dílem? Třeba objednám si od Hamanna zadní prodloužení střechy - tam je napsáno, že to má TUV ale papír neni nikde - to tam mám napsat aby mi ho psolali, nebo kde ho vemu?
2 - Až ten papír budu mít, tak vemu ten papír a velkej techničák a pudu na cajty, aby mi to tam zapsali, nebo musim ještě na STK?
Pokud budu mít vše zapsaný v techničáku, tak pojišťovna nemůže vůbec nic ne?
Díky
Na většině plastových dílů je na viditelném místě vylisována evropská homologace. E a k tomu nějaký číslo. Zapisovat do techničáku se nic nemusí, pokud to nemění zásadní specifikace vozidla. Předpokládám, že to prodloužení střechy nebude měnit celkovou délku vozu. Mračítka s největší pravděpodobností homologaci mít nebudou
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
TUV je ti u nas k nicemu,je to nemecka homologace,zkusebna,,a u nas na to zretel neberou,i kdyz je to original na dany auto.ale pri tehletech prkotinach bych to vubec neresil,hlavne na sedmu bych to nedaval