Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozvodovka chyba,s svítící 4x4

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
qwEronE1

Rozvodovka chyba,s svítící 4x4

#1 Příspěvek od qwEronE1 »

Čau kluci.potreboval bych poradit.BMW X5 E53 3.0 D automat. Svítí mi chyba 4x4 v závadách je jediná chyba 55C4 zpráva CAN esp,nevi někdo ? Schéma zapojení ? Chyba je trvalá.abs jednotku bych měl mít už tu novější
vlastnemec

Re: Rozvodovka chyba,s svítící 4x4

#2 Příspěvek od vlastnemec »

No takhle mi toho moc neřekne, ale budu tedy předpokládat, že v rozvodovce je zapsána chyba 55C4 missing can message a nejspíše je tam je uvedena i jednotka kde je ztráta, tak předpokládám že když se mrkneš do DSC nebo ABS zjistíš že je asi čidlo abs v prdeli, jde to hezky rozklikat na live datech a uvidíš které. Jo ještě poznámka nutně to nemusí být čidlo - poznáš přehozením zleva doprava ale i ABS jednotka potom bych kontaktoval člena FALCON umí opravit. Další možnost co mě napadá kroužek natočení volantu, ale to se tam dozvíš, když se dostaneš do jednotky která tu chybu primárně vyhazuje.
qwEronE1

#3 Příspěvek od qwEronE1 »

Sorry,popsal jsem to trochu kostrbatě.:) Nic méně je to tak jak popisujes.Bohuzel mám jenom KTSku která mi to neukazuje,co popisujes.do jednotky abs jsem šel a byl tam zapsán kroužek volantu.vymenil jsem,ale zase jsem pohořel na inicializaci.nejde mi to přes KTS naučit.asi bude nejrozumnější na origu diag to prolitnout?
vlastnemec

#4 Příspěvek od vlastnemec »

Ahoj přesně tak, chce to origo diag bez ní se nehneš. Jinak je to celkem kumšt nakalibrovat inpou (dupal jsem se s tím dvě hodiny a stejně to nebylo úplně ono) v ISTě to bude asi snadnější. Jinak ten kroužek z 90% stačí vyčistit a je OK.
qwEronE1

#5 Příspěvek od qwEronE1 »

Tak problem vyresen,celej problem byl v tom krouzku,kazdopadne me ten novej nesel vubec inicializovat,rozdelal jsem tedy ten puvodni,vycistil a prihnul trosku kontakty,zkusil jsem ho a inicializace probehla uspesne.(i tou KTS)po vymazani vsech zavad kontrolka 4x4 zhasla.nechapu proc ten novej proste nesel.bral jsem febi a byl v nem origo.sice jsem to netrefil uplne presne rovne jsem 2,80 stupnu mimo,ale to uz snad ani lip trefit nejde.jsem zvedavej jak dlouho ten puvodni vydrzi fungovat.kazdopadne dekuju moc za cene rady.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

no origo je origo
Odpovědět