Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Auto pro manželku - jeté nebo nové?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

Re: Auto pro manželku - jeté nebo nové?

#21 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

a když nový tak co golfa VII?
Sweden

#22 Příspěvek od Sweden »

Jako jo,mít 330i pro manželku tak bych se smál asi i já,ale toho auto by mi bylo fakt líto,jako 2,5km do školky 2,5km ze školky,odstavit před barákem,sračky nesračky pořád venku,skočit do něho v zablácených botech,nákupy apod.Odpo to stejný a ani možná to ne a druhej den to samý s tím že krom těch 5km kdy se auto ani neohřeje dojede ješte 1km navíc pro rohlíky.Když jsem doma a ne pracovně mimo republiku což je tak 18dní tak většinou objezdím toto vše s coupe,X5 nebo služebákem,takže nové auto bude jenom stát,ale zase se ho budu snažit využívat co nejvíc na úkor toho že pošetřím jak Coupe tak X5.Coupe tuhle zimu už půjde pod plachtu,zimní set kol bude na prodej :D
Jako jasný,kupovat nový auto na takový poskoky je dost zbytečný,ale beztak potřebuje manželka něco většího a já odpisy do firmy a co je lepší,kupovat 3-4 letý neprémiový auto bez záruky které bude levnější o 100k nebo 6-7let starou 330i bez záruky za stejnou cenu jako novou koreu nebo "rejži" za 350k v novotě s 5ti letou zárukou? Jako být to pro mě tak mám samozřejmě jasno,ale taky nejde jenom o mě takže musím přemýšlet krapet jinak.

Maniacu koncern by byl asi fajn,Golf VII ve Variantu by se mi líbil,ale foukačku 1.2TSI bych nechtěl po zkušenosti co jí kamarád rozebíral po 60tis.km když tomu ulítnul rozvoďák,na tom motoru je všechno jak s plastelíny.Možná 1.4TSI bych dal ale ani na jedno nedosáhnu rozpočtem,i ceny za holý auto jsou naprosto někde jinde.Tam už mi těch pěnez přijde fakt líto.

A to je asi právě ten důvod proč se mi korejec zamlouvá.Nechci žádnou holotu a za 350k mám vyhřívaný sedačky,vyhřívaný volant,dvouzon klimu,PDC předek/zadek,nějakej parkovací asistent do zajede sám na určené místo,přední (denní) LED světla,zadní LED světla,nějaký lepší hifi,orig,zatmavení zadních oken a nevím co ještě.Jako jasný je tady i druhá stránka věci,však ještě nic není dohodnuto,akorát mě už celkem štve to moře času co kolem toho trávím no.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden

#23 Příspěvek od Sweden »

Jinak Mazda3 s 2.0 atmosférou a Challenge výbavou opravdu fajnové autíčko,ale je to prostě malý,pro dva fajn,pro rodinu nesmysl,můj názor.

Tohle mám nezávazně zamluveno,myslím že za ty peníze to není zas až takový kekel.
Přílohy
tz.jpg
tz.jpg (92.71 KiB) Zobrazeno 2225 x
Naposledy upravil(a) Sweden dne čtv 13.10.2016 21:41, celkem upraveno 1 x.
Sweden

#24 Příspěvek od Sweden »

Jo a korea se myslím snad ani nekrade nebo určitě méně než koncern
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od JaraX »

určitě lepší Hnidaj jak škodovka, nicméně na tvým místě bych asi neváhal, X3 2,5i nějakou topovku najeto 100k, je jich celkem dost v ceně kolem 250km a žensky to maj rady, je to vyšší, je to malý, je v tom nějaký místo.

žena měla E46, ted má X5 4,4i ale časem asi bude něco jinyho, ta X5 je vevnitř strašně malá.
jaroslav

#26 Příspěvek od jaroslav »

Nove bych ani neuvazoval, cena tak 100k. Dat za to vic by mi bylo lito. Aby to melo vsude senzory (klidne dodelat), idealne automat, maly motor (at to v kolonach moc nezere), levny servis a kdyz se to naboura at mi toho auta neni lito :D
Sweden

#27 Příspěvek od Sweden »

Já jsem nakonec svoji situaci vyřešil taky úplně jinak, podobně tomu jak píšeš,prostě mi nakonec bylo líto těch peněz za auto které bude stát immer venku, děcko ho bude s manželkou rasovat,najede max.5tis km za rok a já budu kolem toho běhat opět jak ten vůl a bude mě srát jakákoliv šmouha,špína,škrábanec.Jak jsem psal,chtěl jsem něco prostornýho,nedrahýho a abych se v tom cítil i já dobře. Vzhledem k tomu že chci příští rok stavět barák tak se nějaká ta ušetřená koruna a nezávislost na jakékoliv leasingu/operáku hodí i když by to bylo v rámci OSVČ,takže jsem manželce nakonec koupil Seat Altea XL Sport 1.8TSI 160ps se 7st. DSG převodovkou, je to 12/2011, jeden majitel, najeto orig.89k km, až na poslední servis vše autorizák, jediný majitel doktor který se k tomu uměl chovat, interiér jako nový,vevnitř nikde ani škrábaneček,perfektní anatomický sedačky bez sebemenšího ošoupání, z DSG převodovky jsem nadšenej a to jako opravdu, fakt super rychlá/přesná/inteligentní skříň. Nechal jsem udělat rozvody, vyměnil jsem si veškeré náplně a celkem spokojenost.Uvnitř hromada ale opravdu hromada místa přitom z venku vcelku malé střední auto, výbavu to má tady dost solidní oproti jiným Alteám. Motor jede super,na běžný provoz úplně dostačující,pro manželku s třeba horším odhadem jedině dobře.Takže celkově spokojenost v celé rodině,manželka oceňuje vyšší posed,dobré audio,výhřev zadku,PDC senzory,dešťák,automat a celkově se jí to líbí,pořád mi říká jak to pěkně jede,že to tlačí i do sedaček.Dcerka si díky zadním posuvným sedačkám chrochtá jak tam má hodně místa.Já jsem osobně taky spokojený,místa hodně,černá metla se sportovní výbavou,na R17/18 z Cupry to i pěkně vypadá,je tam nějaká orig.koncovka Remus která se dávala už z výrobu v nějakým tom balíčku Sport,takže to má i celkem hezký chraplák v určitém spektru otáček.Mno a hlavně jsem ušetřil nějakou tu korunu,že :D Ono při tom nájezdu do 5k km za rok a to myslím si fakt strop byla funglovka celkem nesmysl.Ušetřeno cca.150k Kč a za to je svépomocí skoro základová deska na baráku.

Pár věcí které jsem ze začátku měl jako podmínku jsem holt porušil :D ,ale svého rozhodnutí jsem ani na chvilku nelitoval.

Jinak kdyby někdo chtěl dám kontakt na pani z Prahy která umí udělat fakt hodně zajímavou nabídku na novou i30 SW v druhé nejvyšší výbavě, dost jsem koukal kam až se nechá spadnout z katalogové ceny, jen na ně musí člověk trochu přitlačit.
Odpovědět