Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Stěrače se zaseknou v horní poloze
Stěrače se zaseknou v horní poloze
Ahoj chci se vás zeptat jestli nemáte zkušenost se stěračema které se zaseknou nahoře a začne hucet motorek a aby se vrátili zpátky tak jim musím pomoct. Myslíte že to může být relatkem? A kde ho najdu? Mám e61 diky moc za rady
Re: Stěrače se zaseknou v horní poloze
Tohle bych viděl spíš na ten motorek stěračů, a nebo přidřený mechanismus ovládání stěračů, být to relátkem, tak se ti nepohnou, nebo při zaseknutí by nehučel motorek. Zkus prostříknout WD a rozhýbat ten mechanismus, pokud by to nepomohlo, bude asi na odchodu motorek....
Toto jsem řešil u e61 na zadním stěrači. Byl zkorodovaný mechanismus v kterém to chodí. Motorek byl v pořádku. Za včas by to chtělo opravit než odvaříš motorek.
To bude motorek... na e60/e61 odchází celkem často(po 10 letech). Dostává se tam voda.
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853
Zdravím všechny
Teď řeším ten stejný problém. Zaseknou se, a když se jim pomůže tak sjedou dolů. Ale to už je základ jednoho velkého průseru. Motorek má kovového šneka, přes který pohání !!plastové!! ozubené kolečko. Takže šnek do kolečka vyfrézuje díru a KONEC. Asi za to budou moct taky hlavně zatuhlý celý ten mechanismus, ale to plastové kolečko je vážně výmysl. Řešení? :
Nový díl, to znamená motorek včetně mechanismu, stojí cca 12000,- a když se hledá použitý díl je to cca od 2000,- do 5000,- záleží na vrakáči ale funkčnost nezaručí.
Přitom je to taková hloupost
Moje otázka zní: Setkal se s tím někdo, a jak jste dopadli.
Děkuji za odpovědi

Teď řeším ten stejný problém. Zaseknou se, a když se jim pomůže tak sjedou dolů. Ale to už je základ jednoho velkého průseru. Motorek má kovového šneka, přes který pohání !!plastové!! ozubené kolečko. Takže šnek do kolečka vyfrézuje díru a KONEC. Asi za to budou moct taky hlavně zatuhlý celý ten mechanismus, ale to plastové kolečko je vážně výmysl. Řešení? :
Nový díl, to znamená motorek včetně mechanismu, stojí cca 12000,- a když se hledá použitý díl je to cca od 2000,- do 5000,- záleží na vrakáči ale funkčnost nezaručí.
Přitom je to taková hloupost

Moje otázka zní: Setkal se s tím někdo, a jak jste dopadli.

Děkuji za odpovědi

mam to taky...zatim resim tekutymi steraci. Za tyden mirim na servis.
Nejlevneji jsem nasel tady.... [url][/url]
Ale nevim jestli je to ono.
Na sbazaru za 2000
Pokud se to da rozebrat asi by se dalo vyrobit ten plastovy bazmek
Na sbazaru za 2000
´rhinos píše:mam to taky...zatim resim tekutymi steraci. Za tyden mirim na servis.
Na sbazaru za 2000
Ano, na ty sbazarovy jsem volal. Prej jsou OK, ale ja uz koupil na vrakaci, a ty jsou spatny, tak chlapek povidal ze mi je vymeni za jiny, tak snad uz to bude ok. No zatim to resim taky tekutejma, jenze to neni ono.
Jinak to vypada asi takhle, jak je to žlutý kolečko ojetý:

tak tohle by se asi dalo na cnc vyrobit a nebo vytisknout na 3D tiskarne
jak ti to dopadlo?
Uz to mam venku a jak jsem tipoval tak kolecko je KO
Uz to mam venku a jak jsem tipoval tak kolecko je KO
No dopadlo to dobre. Vymenil jsem motorek a běhalo to vsechno v pohode. Jenze ted se mi zacal objevovat jinej problem. Sterace jednou zapnu a uz je nevypnu