Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E89 zimní pneumatiky 19¨ alternativa
E89 zimní pneumatiky 19¨ alternativa
Je tu někdo, kdo jezdí v zimě na 19kách? Jediné gumy, co jsem našel jsou Dunlop 3D (v zadním rozměru) a to jsou ještě drahé jak prase. Zajímá mě, jestli ste tam třeba nezkoušeli dát jinou velikostní alternativu, která by nebyla tak atypická.
- pavproch
Re: E89 zimní pneumatiky 19¨ alternativa
Já k m4Zlikovi od původmího říšského majitele dostal zimní (OEM) 17" - square design (tj. přední z zadní stejný rozměr, myslím, že to byly 225/45 R17 tj nejobvyklejší možný rozměr v 17") - obratem sem je ale prodal, protože m4Zlik v zimě nejezdí a spí v noře.....
Jinak na 3er jezdím i v zimě staggered setup (vepředu 225/40, vzadu 255/35 ale R18!! ) a to Pirelky Sottozero 3 non-RFT.

Jinak na 3er jezdím i v zimě staggered setup (vepředu 225/40, vzadu 255/35 ale R18!! ) a to Pirelky Sottozero 3 non-RFT.
Ty 17ky jsou oem, ale to se mi tam dávat nechce, abych na to půl roku musel koukat 

R19 zimni co se tyce ceny je hovadina.. poslední rozumny rozmer vs cena je za R18 ...
Takže ideálně 225/40 R18 předek i zadek, mám-li brát v potaz i handling?
Vždyť jsou asi jen o 700 Kč / ks dražší než letní RFT. Jinak 3ks 18" styling 293 multispoke (na e89) levně prodávám.. 

Jo, odpoledne jsem tě našel na bazoši, psal jsem i maila. RFT samozřejmě nechci. Pokud porovnáváš 19ky letní a zimní. Tak zimní zadek dělá pouze Dunlop se starým modelem 3D. Stojí sedmičku, kdežto SuperSporty se daj koupit už za 5,5k.
Sorry, lítal jsem po kopcích, už jsem odpověděl (snad Tobě, prodávám těch disků/gum víc). SS jsou prej super, ale nechci riskovat, že to bude zas plavat, tak jsem koupil 19" RFT Bridge a ty stojej asi 6,4k/ks.
Jak jinak fungujou ty SS u moře na těch nasolenejch silnicích? Bridge i PS4 klouzaly, jsou v tom SS lepší? Tipuju, že moc ne. Jinak bridge musím říct lepší než ty PS4. Musí se ale zahřát. Pak jsou parádní. Tvrdý, ale přesto skvěle držej. Studený samozřejmě kloužou.
Jak jinak fungujou ty SS u moře na těch nasolenejch silnicích? Bridge i PS4 klouzaly, jsou v tom SS lepší? Tipuju, že moc ne. Jinak bridge musím říct lepší než ty PS4. Musí se ale zahřát. Pak jsou parádní. Tvrdý, ale přesto skvěle držej. Studený samozřejmě kloužou.
Jardo, on se ale baví o zimácích a ty tu operujes s cenama letních.... zimní R19 jsou opravdu nesmysl, začínaj na 7 cca koncí na 10-12k za jednu gumu.. zatímco v R18 máš zimní za bura...
Tak jsem se rozhodl, že koupím 18kovou sadu, nějaké repliky originálního stylingu. Mám s nima dobré zkušenosti i v zimě na coupečku. Klasika předek 8J a zadek 8.5J a gumy všude 225 pro lepší handling.