Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65/E66 - Emmision limit, DSC a DD error

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

E65/E66 - Emmision limit, DSC a DD error

#1 Příspěvek od Matt_CZE »

Nazdárek,
Dnes sem sedl do auta, za první zatáčkou chyba drive control system, o chvilku později auto hold falut a aby mi to nebylo líto, tak po vypnutí motoru park break falut.

Tak nějak tuším, že to svépomocí nevyřeším, ale rád bych věděl, jestli si mam koupit klíny pod kola, ať nehledám ráno auto na druhém konci ulice...? Co říkáte ?
Naposledy upravil(a) Matt_CZE dne stř 23.11.2016 19:18, celkem upraveno 1 x.
Misanek

Re: Všechnofalut

#2 Příspěvek od Misanek »

Auto by měla podržet každopádně převodovka i v případě nefunkčnosti parking brake. Takže klíny netřeba :D
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Matt_CZE »

Dobrý vědět, tak mi jeste někdo prozraďte, jak moc bude moje peněženka, potažmo já brečet. Navíc mi se ten park break falut zobrazí právě při zařazeném P
palciatko

#4 Příspěvek od palciatko »

Mne podobný vianočný stromček na monitore robila zomierajúca batéria.

P.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Matt_CZE »

Tu jsem vyměnil v pátek, akorát není registrovaná
zzeli

#6 Příspěvek od zzeli »

Tak vem voltmetr a zmer ji chudinku :)
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Matt_CZE »

No to klidně udělám, ale baterkou to dle mého skromného názoru nebude. Je tam úplně nová 95 AGM Exide
vlastnemec

#8 Příspěvek od vlastnemec »

Diag Ti řekne nějaké čidlo vyměníš a je hotovo možná ABS :D Teď mě ještě napadá že tyto chybky dohromady mě dělal snímací kroužek natočení volantu. Chce to diag.
palciatko

#9 Příspěvek od palciatko »

Matt_CZE píše:Tu jsem vyměnil v pátek, akorát není registrovaná
Matt_CZE píše:No to klidně udělám, ale baterkou to dle mého skromného názoru nebude. Je tam úplně nová 95 AGM Exide
A aká batéria tam bola predým? A robilo to aj pred výmenou?

Batériu si kúpil fajn.
Ale z vlastnej krutej skúsenosti viem, že vymienať batériu bez jej nakonfigurovania/retrofitu a registrácie je veľmi záškodná činnosť.

Krúžok pod volantom mi hádzal len drive control system failure. A občas chybu airbagu šoféra. Pomohlo kúpiť nový krúžok, ktorý som potom ani nemenil. Pravdepodobne ta kúpa tak vystrašila starý krúžok, že sa umúdril a už to nerobí, aj keď v zime ma to asi neminie :D

P.
pGb

#10 Příspěvek od pGb »

Ten kroužek jsem řešil taky, projevovalo se to jak píše palciatko. Na netu jsem našel návod, jak ho vyndat a za jaraxovy asistence jsme ho vyndali, rozebrali, a odstranili jedno přilepené zrnko bordelu velikosti 0,5x0,5mm. Projevovalo se to jen v zimě. Mechanika je tam taková, že tam jezdí kontakt po kružnici. Když to v zimě promrzne, tak plíšek nadskočí na zrnku a jako napotvoru hlavně v zimě (kdy to je nejvíce potřeba) vypadne kontrola trakce. Od té doby klid. Předtím chyba 4x za měsíc.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Matt_CZE »

Máte pravdu, pánové. Jde o kroužek natočení volantu - velmi pravděpodobně. Auto stálo asi hodinu a půl v podzemkách shopping parku, protože jsem byl zaneprázdněn tím, že jsem řval po zaměstnanci Vodafone - za tu dobu se auto umoudřilo. Je fakt, že stalo celý den na zimě a dnes při odjezdu byla fakt docela zima ... takže to tak asi bude. Snad také pomůže jen vyčištění, jen se ukázat u Jaraxe :D Při té příležitosti bych rád registroval i tu baterii.
palciatko

#12 Příspěvek od palciatko »

Prv by som skontroloval napätie na batérii (aj počas jazdy, cez skryté menu), a potom by som auto prebehol diagnostikou.

Parking brake fault som videl asi 3x, pri starej batérii, keď bola vymlátená. Pravdepodobne riadiaca jednotka pri zaťahovaní brzdy zaregistrovala príliš veľké podpätie.

Aký by mal byť súvis medzi snímačom natočenia volantu a parkovacou brzdou? Podľa mňa žiaden. Ale ak ho chceš rozoberať, tak kľudne.

A moje otázky ostali bez odpovede, no napriek tomu skúsim.
Ak si mal predtým v aute 110Ah batériu, bez nakonfigurovania kapacity sa power modul bude snažiť spraviť z Tvojej 95ky 110ku. Repas alternátora vodníka je za 600 EUR.
Power modul zohľadňuje pokles kapacity batérie vzhľadom na vek. Bez registrácie výmeny batérie si myslí, že dobíja starú batériu, a teda novú batériu ti teraz nedobíja optimálne.

Nech sa už rozhodneš akokoľvek, prajem rýchlu a bezbolestnú opravu!
Jaris330D

#13 Příspěvek od Jaris330D »

Já jen doplním, že u nás v jednom servisu byla E65 730D a objevovala se tam chyba drive control system failure a chyba DSC. Tyhle chyby dělal špatný kroužek. Žádné jiné chyby se tam neobjevovaly.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Matt_CZE »

Ahoj přátelé,
Baterii jsem měnil 95 za 95, akorát tam byla Varta bez AGM. Baterku kódovat samozřejmě budu, až na mě někdo ovšem bude mít čas :D
Jinak dnes jsem sedl do auta, hned po vložení klíče mi na BC vyskočila hláška o tom, že power windows not initialized. Po startu chyba motoru s tím, že nemám moc akcelerovat, abych nezničil cat (lambda?).
Za hodinu napíšu co na to skryté menu :)

Jinak to, že kroužek souvisí s parking break mám od jaraxe a je fakt, že když není chyba control systému, tak funguje normálně.

Edit:
baterka má s vypnutým motorem dle multimetru 12,6V
Při nastartovaném motoru má dle skrytého menu 14,3 až 14,5V
inspi1981

#15 Příspěvek od inspi1981 »

Mužu to napíchnout ve čtvrtek dopoledne jestli chceš
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Matt_CZE »

Rozchodě chci :D
tesil

#17 Příspěvek od tesil »

Tyhle chyby mi vzdy vyhazovalo auto, kdyz nejakou dobu poskakovalo po meste, tudiz baterka nestihala dobijet. Pri dalsim startu bylo vzdy vse ok. Zaregistruj baterku, poradne to projed a mas 100 procentne po problemu.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Matt_CZE »

Tak já najedu docela dost, ale 99% z toho po Ostravě no
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Matt_CZE »

Takže maraton každý den s novou chybou pokračuje. Z palubní desky už mám stromeček. Kdo u hodně, co to bude dnes? Nebudu Vás napínat - Emission limit - kvůli nej sem už měnil nějaký ventil odvětrání nádrže.

Nechcete to někdo na náhradní díly nebo něco? :D
tesil

#20 Příspěvek od tesil »

A dobiji to jak ma? Mrkni ve skrytym menu. Ono kdyz to ma malo stavy, tak to postupne odpojuje vse. Az po chybu prevodovky. Vzdy to ale zacalo pres drive control, rucni brzdu.....Mel jsem spatnej nejakej regulator nebo rele na altiku. Po vymene vse zmizelo.
Odpovědět