Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E65/66 comfort acces

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
kupca
Klubové ID: 941

E65/66 comfort acces

#1 Příspěvek od kupca »

Ahoj, nebudu první, ani poslední, koho tato věc zajímá.
Protože mi jdou jen jedny dveře, chci se tedy zeptat, jestli už jste někdo tu kliku rozebral kompletně.
Tedy nemyslím, jen vyndat, sundat chromovaný rámeček a přepájet případně zlomené dráty, ale myslím komplet právě to, co se skrývá v tom plastu - vypadá to nerozebíratelné.
A s tím souvisí, jestli nemáte někdo jednu takovou kliku vadnou zbytečnou "na vyhození", nějak mi láká se pod to podívat, prosím napište SZ.
Dle vyjádření techniků (Dingolfing) zatéká (vzlíná) kolem drátů voda a oxiduje plošný spoj v místě, kde jsou napájené přívodní drátky. Tím se pak klika ve zkratu zahřívá a mimo jiné vybíjí baterku. Tak bych to prostě rád viděl a svoji kliku prozatím potřebuju. :-)
Pokud jste někdo dělal a máte zkušenosti/fotky, prosím napište.
Díky moc.
zzeli

Re: E65/66 comfort acces

#2 Příspěvek od zzeli »

Pridam se sem s dotazem. Je nejaka moznost docasne CA vypnout? Budu treba chtit nechat klice schovane v aute a s sebou si vzit jen planzetu na odemceni dveri se kterou ale nepujde nastartovat, kdyz pojedu napr. koupani k rybniku. Ted je otazka, zda mi to keyless system nezhati a nenecha se nastartovat i tak.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

no jasně, stačí jednoduše vyndat baterku z klíče.
kupca

#4 Příspěvek od kupca »

Tak jsem kliku "otevřel". V místě, kde jsou drátky naletované na plošňák koroze byla. Bohužel, chtěl jsem se dostat dál, tak jsem jeden SMD odpor urval, tedy nevyzkouším, jestli by pak byla klika funkční. Ale přikládám obrázek, aby případní zájemci věděli, co je uvnitř. Když bude chuť, budu řezat dál. :-)

http://www.kupca.cz/E65/klika.JPG
WizarDEAD

#5 Příspěvek od WizarDEAD »

A jaky je z toho teda ponauceni? Rozebrat dvere, vysusit kliky a kolem dratu tam zastriknout nejake lepidlo/tmel aby tam nevzlinala voda?
vlastnemec

#6 Příspěvek od vlastnemec »

Nemusíš rozebírat dveře, z boku je záslepka kterou vyndáš vemeš imbus vložíš do dírky v plíšku co jde pod klikou zatlačíš dopředu (pokud nejde pomož si třeba jemně kladivem) a vyndáš celou kliku bez rozebírání dveří (teda pokud Ti tam ten imbusák nespadne jak mě). Shodou okolností se mi podařilo dostat k CA klikám tak jsem je nahodil na auto aby vypadalo trochu lépe.
WizarDEAD

#7 Příspěvek od WizarDEAD »

:shock: musim vyzkouset!
kupca

#8 Příspěvek od kupca »

Ponaučení z toho žádné není. Dávat tam další tmel, nebo cokoli je asi nesmysl. Vlhkost se tam podle mého dostane v okamžiku, kdy je porušená izolace přívodních drátků a po nic to vzlíná dovnitř.
Spíš jsem to otevíral pro zajímavost, nemyslím, že bych byl sám, koho zajímá, jak věci vypadají uvnitř.
Dával jsem jinou kliku a tahle byla tedy "navíc"
Odpovědět