Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
jaký motor do 3er touring E91
jaký motor do 3er touring E91
Zdravím všechny tady na fóru. Mám v plánu si konečně splnit sen a pořídit si BMW cca do 250 000 Kč. Vím, že bych tady na fóru našel plno, plno informací, ale nějakej obecnej sumář v kostce by se učitě hodil nejen mě. Protože mám rodinu tak určitě touring. Chtěl jsem požádat o Váš názor na motor (ať ze zkušenosti nebo dle recenzí), který by do 3er je nejvhodnější. Mám rád klidnou jízdu s rodinou a zároveň se rád svezu když jezdím sám. Roční nájezd 20 - 25 000km. Díky Dejv
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Re: jaký motor do 3er touring E91
Ahoj, sice nevím jak souvisí to mám rodinu=Touring, když kočárek naložíte i do sedana, ten má taky 4 dveře. Tour je spíš na převážení ledniček a u většiny lidí hlavně vzduchu. 
Chce to mnohem více specifikovat, kdo a kde se bude auto používat, jak dlouhé a časté denní nájezdy, roční nájezd je tak na rozhraní benzín/diesel, co mi vadí co nevadí atd.. až paxe dá vybrat vhodnej wagen.

Chce to mnohem více specifikovat, kdo a kde se bude auto používat, jak dlouhé a časté denní nájezdy, roční nájezd je tak na rozhraní benzín/diesel, co mi vadí co nevadí atd.. až paxe dá vybrat vhodnej wagen.
- Joshuax
- Klubové ID: 2833
- Kontaktovat uživatele:
Jako otec dvou malych dcer chapu ten tour, sice se do sedana da dostat i kocarek, ale on se nevozi jenom ten. To je porad neco a to nemusi byt zadna velka dovolena, ale staci vikend na chate... Osobne se kombi vzdat nehodlam, ale je fakt, ze kdyz uz, tak uz. Tzn kdyz kombi, tak v petce. Ta trojka v kombi je pro deti fakt mala. Paradoxne na zadni sedacce je potreba pro decka vice mista, nez pro dospeleho... Mohou za to konstrukce detskych sedacek a jejich funkce pri pouziti ISOFIXu. Moc si nedovedu predstavit, jak bych to rval do trojky. Kdyby se dalo hejbnout zadni lavici po kolejnici a menit tak pomer mista na zadnich sedadlech a kufru, tak by to byla jina, ale mit prazdny kufr a malo mista na nohy, to je opruz. Mladsi dcera jeste nema nohy tak dlouhe, aby je mohla ohnout v kolenou rovnou dolu a ta starsi je sice takhle ohne, ale stejne ji pak vadi boty a kope do sedacky pred sebou a to prosim pekne v E61. Z tohoto duvodu ridi obvykle manzelka, aby toho mista za ridicem bylo vice a ja se na miste prolujezdce muzu uskromnit, preci jenom nepotrebuju takovy komfort, jako ridic. V trojce se obavam, ze bych prilis dlouho nevydrzel...
Ale ne kazdy ma 190cm, takze to pak muze byt vsechno trochu jinak. Spis chci predat svuj pohled na kombi a prakticnost trojky v tomto smeru.
Ale co koupit za 250k, kdyz E61cka je trochu past
Muj pohled je takovy, ze E91cka to proste nebude. Holt to bude opet E61, ale novejsi, nez mame ted. Manual, R6 benzin, LCI s nejakou tou slusnou vybavou. Ale 250k je tak hranice, kdy se nejake aspon trochu rozumne auto da poridit, ale kdyz clovek ozeli nektere veci (ktere E91cka stejne nema), tak se da rozumne koupit i ta petka.
Ale ne kazdy ma 190cm, takze to pak muze byt vsechno trochu jinak. Spis chci predat svuj pohled na kombi a prakticnost trojky v tomto smeru.
Ale co koupit za 250k, kdyz E61cka je trochu past

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
- pavproch
dovolím si lehce oponovat.... jsme normální 4členná familie, normálních vzrůstů a váh (děcka 15 a 19 roků, přičemž junior je už větší než já, ale žádný obr) a nikdo si nikdy nestěžoval, že by měl v 3er e91 málo místa jakýmkoli směrem.... asi nejsme nároční.... 

- Joshuax
- Klubové ID: 2833
- Kontaktovat uživatele:
To je presne to, proc pisu, ze za to muzou konstrukce detskych sedacek. kdyz koupis tu nejlevnejsi z tesca, co se pridelava normalne pasem pres hrudnik mas mista dost. Kdyz tam das isofix, ten ti to posune kus dopredu, my mame nejaky cybex nebo co za znacku, to jsou obrovsky veci, vejdou ze do petky vedle sebe jenom dve a mezi ne uz se nikdo nenacpe. Mladsi dcera ma 5 let, jeste nema stehenni kost tak dlouhou, aby ohla koleno pres hranu podsedacku, takze ji to vychazi proste blbe a ma ty nohy podeprene spis az pod lytkama. A v tomhle si predstav crash. Sedacka se posune dopredu a dcera ma nohy ven z kycli... Cim vice je tam mista, tim lepe, to se fakt s teenagerem nezazije 
Zaroven ji noha nedosahne az na podlahu, takze nemuze dat spicky pod predni sedadlo, tzn potrebuje minimalne tolik mista mezi zadnim sedakem a prednim operadlem, jak velkou ma nohu, nebo je musi mit vybocene. To musi byt jiste velmi pohodlne. Teenger ma nohy na zemi, spicky spolehlive pod prednim sedadlem a v zasade se vejde d0 10 cm mezery mezi zadnim podsedakem a prednim operadlem
(pokud nema tlusty lejtka)

Zaroven ji noha nedosahne az na podlahu, takze nemuze dat spicky pod predni sedadlo, tzn potrebuje minimalne tolik mista mezi zadnim sedakem a prednim operadlem, jak velkou ma nohu, nebo je musi mit vybocene. To musi byt jiste velmi pohodlne. Teenger ma nohy na zemi, spicky spolehlive pod prednim sedadlem a v zasade se vejde d0 10 cm mezery mezi zadnim podsedakem a prednim operadlem

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
- pavproch
Je tada fakt, že já e91 pořídl v době když už ani jedno z děcek nejezdilo v sedačce, takže takle (možná negativní) zkušenost mě minula.
-
- Klubové ID: 2105
Já vozím 2 letého prdolu v isofix sedadce v E93 kabriu a jde to... kombi bych resil az při dvouch detech a to kdoví jestli.. ale je fakt ze v tomhle jsem trochu extrémní...
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Mno tak cabrio je na prďoly nejlepší.. Málo známá věc, žádný otevírání dveří, klik na klíček se pootevře střecha a dáváš/taháš ho vrchem=obě ruce volný a nejrychlejší. 
Jinak kámoš má jedno dítě a E90 sedana a kočárek pásne s taškama do kufru jako Lego. Tahle trojka už není malá jako E36..
Zavazadelník má objem 460litrů shodně s předchozí 5er E39(!) a nezdá se vnější rozměry ji taky dorostly.

Jinak kámoš má jedno dítě a E90 sedana a kočárek pásne s taškama do kufru jako Lego. Tahle trojka už není malá jako E36..

Taky se přidám – máme 2 malé děti a potřeba většího kufru je bez debaty. Tak jak psal Joshuax nemusí se jet ani na velkou dovolenou a kufr je plný. U nás stačí vzít kočárek, cestovní postýlku a jeden kufr. Když jsme jezdili na dovolenou ve čtyřech (4 dospělí), tak jsme naložili zavazadla i do hatchbacku, ale bylo to jak hrát tetris. Když si odmyslím tu postýlku a kočárek, tak by stačil sedan, ale představa že 10 minut ukládám věci do kufru
. Touring je pro mě komfort.
Jinak co se týče tvé otázky ohledně motoru, opakuje se to tady pořád dokola – pozor na verzi N47 (má problém s rozvody) u ostatních naftových motorů pak klasické neduhy – DPF, turbo, čerpadla, vstřiky, písty, řemenice, dvouhmota apod. Benzín je spolehlivější.

Jinak co se týče tvé otázky ohledně motoru, opakuje se to tady pořád dokola – pozor na verzi N47 (má problém s rozvody) u ostatních naftových motorů pak klasické neduhy – DPF, turbo, čerpadla, vstřiky, písty, řemenice, dvouhmota apod. Benzín je spolehlivější.
-
Moje zkušenost s E90 - dva dosplělí a dvě děti 4 a 9 let, tedy dvě sedačky a dali jsme už několikrát dovolenou v Itálii relativně v pohodě. Sice kufr narvanej a jak se tady už psalo, je to tetris, ale za sebe musím řict, že pro BMW je mi bližší sedan/kupé než kombi.