Čau, nevíte jak je to s pušťením webasta na dálku? Mám v 16:9 menu s ventilátorama a časama pro webasto, ale chtěl bych to pustit i dálkou.
Koukal jsem na origo Webasto T100 atd, ale to jsou ceny, že budu radši posílat s klíčem přítelkyni...
Jestli jsem dobře pochopil z UK webů, stačí, aby něco přivedlo do webasta na PIN1 12V. Je to tak? Nebo musí být i spojeno s KBusem na kontrolu teploty a dalších funkcí?
Jak to máte vyřešené nebo i zapojené? Preferoval bych GSM modul nebo něco s dosahem 1km a aby dálka nebyla jak origo cihla
Ano, mělo by stačit přivést na pin 1 12V. Nicméně teď nevím, jestli to napětí musí být trvalé po celou dobu vytápění a v podstatě je tohle napětí určující i interval délky topení, nebo jestli stačí pouze impuls a webasto si poté rozjede časovač svůj.
Nicméně tuhle problematiku jsem pochopil tak, že webasto dostane signál od bc právě na tenhle pin, a poté co jej webasto obdrží, tak si již dále po Kbusu samo dělá check hladiny paliva, palubního napětí a ovládá si ventily a otáčky ventilátoru pomocí ihka
Ale myslím si, že právě dělka toho napětí na pinu 1 určuje délku zapnutí bufíka. Jednoduše by to šlo proměřit
Možná to sem úplně nepatří.. ale, snažím se rozchodit webasto. Pokud jej zapnu natvrdo na pc, tak funguje (slyším jak nabíhá). Mám k tomu i dálku (byla bez baterek). Baterky jsem objednal, snažím se to spárovat vytažením pojistky č. 47, jejím vrácením a následným stiskem tlačítka off na ovladači, ale stále bez úspěchu. Pároval to tady někdo, není tam ještě jiný fígl?
Samozřejmě. Jediné, co mě napadá je ta možnost, že v dálkovém již baterie byla a proto mi to nejde. V návodu je jako krok č.1 vložit baterky do ovládání. Koukal jsem do WDS, kde se odkazují opravdu na pojistku č. 47, nicméně v obecném návodu na webasto je zmínka o pojistce 1A...
Dnes to zkusím ještě s tím, že z ovládání nejprve vytáhnu baterku...