Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - váha vzduchu
-
- Kontaktovat uživatele:
e65 - váha vzduchu
Ahoj, chci se zeptat zda stačí vyčistit váhu vzduchu nebo se to vůbec nevyplatí a musí se koupit nová... mám jí v dost dezolátním stavu alespoň podle mého pohledu je na tom celém vrstva čehosi černého i na filtru. Děkuji
EDIT: tak jsem se dočetl že není na škodu výměna/čištění EGR ventilu a pak jsem se dočetl i sacího potrubí, nakonec jsem našel nějaké BG dekarbonizaci. co o tom říkáte? dobrá volba nebo ne?
EDIT: tak jsem se dočetl že není na škodu výměna/čištění EGR ventilu a pak jsem se dočetl i sacího potrubí, nakonec jsem našel nějaké BG dekarbonizaci. co o tom říkáte? dobrá volba nebo ne?
Re: e65 - váha vzduchu
Osobní názor, váhu novou, dekarbonizaci motoru ne, raději častěji měnit olej.
Tu dekarbonizaci jsem zkusil, akorát to začalo víc žrát olej .... za mě rozhodně nikdy více.
Tu dekarbonizaci jsem zkusil, akorát to začalo víc žrát olej .... za mě rozhodně nikdy více.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za názor.
Já jsem u své 330D EGR ventil vyčistil ale sání ne. Takže proč ne. Nechtělo se mně to rozebírat. Co se týče váhy vzduchu, tak tam jsem to taky čistil, ale někdo tvrdí, že tomu vadí chemické přípravky. Pokud ti to neblbne, tak bych to neřešil, pokud jo, tak nic nezkazíš
. No a dekarbonizaci bych taky nedoporučoval.

váha vzduchu není jen nová a stará, ale prostě dostává opotřebení letajícím prachem atd, u dieselu navíc pak ještě sazema, olejem atd který při horším stavu běžně na váze bývaj. dávat starou váhu je nesmysl, pouze novou.
ty máš tu nevýhodu že máš V8shitdiesel a tam máš dvě váhy a musíš vyměnit obě abys udržel rovnováhu toho motoru.
vyčištění EGRu je samozřejmostí
ty máš tu nevýhodu že máš V8shitdiesel a tam máš dvě váhy a musíš vyměnit obě abys udržel rovnováhu toho motoru.
vyčištění EGRu je samozřejmostí
vahu vzduchu bych taky necistil, bylo dost borcu co za mnou prijelo vahu jsem cistil benzinem a cisticem na kola a cisticem na brzdy acetonem redidlem apodobne a stale to nejede....no bodejd kdyz tema vsema chemkama ji jeste vic doj.bes...urcite novou a urcite origo ja chtel jako klasicky cesky clovek usetrit koupil jsem jakousi druhovyrobu za 1500 a lehla za 14dni....jinak neznam rozdil mezi zivotnosti vahy u diesela a benzina, kde ti litaj saze na vahu? do egru ano ale na vahu saze? saje stejny vzduch jako benzin...
přes turbo jdou často spaliny i do sání, se podívej že to bývá mastné a očouzené.
jenomže váha bývá před turbem a ne za ním, ne?
samozřejmě je před turbem, ale sání bývá mastné i před turbem, zrovna nedávno jsem tam měl takovovou 320D kde byla váha uplně mastná.
BTW však se podívejte na vzduchový filtry, ty sou ještě před váhou a bývaj černý
BTW však se podívejte na vzduchový filtry, ty sou ještě před váhou a bývaj černý