Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 320d performance výfuk

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
zlatas

#1 Příspěvek od zlatas »

Ahoj kluci.. po pár letech znovu otevírám myšlenku koupě performance výfuku.. prošel jsem tady všechno a našel jsem jen jednoho člověka co ho na 320d má, říkal že peněz nelituje a že i zvuk to má teď trochu lepší.. chtěl bych se zeptat jestli je vás tady s tímhle výfukem na tomhle autě víc a jestli jste všichni spokojeni? Zvuk vážně lepší? 7 koní jak slibuje Bmw vážně přibude? Jde mi o to že původní tlumič mám jako nový a je mi trochu líto ho uříznout pokud by se tím vyřešil jen vzhled ošklivé původní koncovky.. jelikož mám doma svařenou dvojitou koncovku a tam by šlo "pouze" o uříznutí původní koncovky a navaření nové, takže bych měl vzhledově performance, ale ušetřil bych pár set éček za nový tlumič.. Dík moc za rady
czNEWMANcz

#2 Příspěvek od czNEWMANcz »

Ahoj, jen doplním, ten člověk jsem já :-) Obecně, hned po instalaci šlo auto v nízkých otáčkách líp za plynem + se mírně zlepšil zvuk v kabině (od cca 2000 otáček).

Nicméně při srovnávání videí na youtube ten zvuk zvenku stále nebyl takový. Pustil jsem se tedy do pátrání a nakonec jsem došel k tomu, že zkusím vyměnit váhu vzduchu a BINGO - po výměně výrazně lepší zvuk - logicky, lepší směs. Taky jsem zvednul přes diagnostiku (ISTA) míru nasávaného čerstvého vzduchu (=částečně omezil EGR - úplně vypnout nejde), aby se motoru líp dýchalo. Jako další pozitivní efekt k váze vzduchu bylo výrazné snížení spotřeby o cca 1l.

Do budoucna počítám i s novým turbem, to stávající taky už nedává tak velké plnící tlaky, což bude mít, předpokládám, rovněž vliv i na zvuk.

Takže ano, Performance výfuk má smysl, ale je potřeba mít i ostatní věci na autě cajk, aby ten výsledek byl výrazně znát.
JakoobCZ

#3 Příspěvek od JakoobCZ »

Říkám si, jestli to na diesel není trochu zbytečnost, když to tam vepředu bude pořád chrochtat, ale jdu se podívat, kde a za kolik to koupit :D

Jinak nebojte se sem dát svoje videa :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=zs7zwZLgNzU
Kani

Re: E90 320d performance výfuk

#4 Příspěvek od Kani »

No je to kravina, ale kazdy mame nejakou uchylku. Takze to svym zpusobem i chapu.
czNEWMANcz

#5 Příspěvek od czNEWMANcz »

No mně po 8 letech uhnil origo zadní tlumič, takže jsem šel cestou, než kupovat celý výfuk, právě jen tím Performance tlumičem, který se montuje na odříznutou rouru na origo potrubí. Ve výsledku jsem spokojen, vyšlo to na docela rozumný peníze z DE 460 éček i s dopravou (u nás za to chtějí nehoráznou raketu - v Inveltu asi 18 tis.).

Rozdíl v projevu tam je, takže za mě spokojenost. Samo benzíny jsou někde jinde, ale tam je pak jinde i cena toho tlumiče :D

Jinak to video je točený ještě před výměnou váhy vzduchu, chce to pohledat i další videa pro srovnání. Nebo až bude trošku času, tak udělám i update ;)
Naposledy upravil(a) czNEWMANcz dne úte 13.09.2016 11:28, celkem upraveno 1 x.
pavproch

#6 Příspěvek od pavproch »

psal sem to kdesyk psal - na svou 330ix sem taky dal PE výfuk a spokojenost, ale hlavně proto, že je to 6-ti hrnek benzín.....
Kani

#7 Příspěvek od Kani »

Me slo spise o ten dehet a obsah. Nesedi mi k tomu to performance. Ale jak rikam, chapu, ze ma kazdy nejakou uchylku a respektuji.
Joe_27

#8 Příspěvek od Joe_27 »

zdarec newmane, psal jsi ze máš m47, to bys mel mít asi bez DPF-ka ne?

poznáš to tak že máš výfuk zahnutý dolů, kvůli sazím.

Jak jsi tohle vyřešil?
Pokud tam máš tyhle rovný tuningový koncovky, nevyhodíli tě s tím z emisí/SKT?
JakoobCZ

#9 Příspěvek od JakoobCZ »

M47 muze byt i vcetne DPF, jako mam ja. Koncovka origo vyfuku je pak rovna... a nejsem si jist, jestli zrovna tohle z technicaku vyctou. Neni to jen nejaka kachna s tim STK? Delal jsem ji nedavno a prakticky nic nekontrolovali...
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

czNEWMANcz píše:No mně po 8 letech uhnil origo zadní tlumič, takže jsem šel cestou, než kupovat celý výfuk, právě jen tím Performance tlumičem, který se montuje na odříznutou rouru na origo potrubí. Ve výsledku jsem spokojen, vyšlo to na docela rozumný peníze z DE 460 éček i s dopravou (u nás za to chtějí nehoráznou raketu - v Inveltu asi 18 tis.).

Rozdíl v projevu tam je, takže za mě spokojenost. Samo benzíny jsou někde jinde, ale tam je pak jinde i cena toho tlumiče :D

Jinak to video je točený ještě před výměnou váhy vzduchu, chce to pohledat i další videa pro srovnání. Nebo až bude trošku času, tak udělám i update ;)
Mohl bys dát prosím link, odkud jsi ho kupoval?
czNEWMANcz

#11 Příspěvek od czNEWMANcz »

Mám M47 bez DPF, původní koncovka byla zahnutá dolů. Performance výfuk se pro E90 320d dělá ve dvou provedeních, a to jak pro M47 tak i pro N47 (oba mají samostatné objednací kódy), takže je možný, že tam vevnitř v tom tlumiči budou rozdíly - pozor na to.

Montáž je taková, že se odřeže původní koncový tlumič z origo potrubí a na to se pak nasadí nový performance tlumič. Všechno sedí perfektně, takže dvě koncovky pak krásně zapadnou do výřezu v nárazníku. Na Performance tlumiči je navíc další úchyt ke karoserii auta (původní tlumič je uchycen pouze na jednom držáku), vše je součástí balení.

Já osobně jsem to bral ze http://www.salesafter.eu/ (je to německý dealer Autohaus Herrnleben GmbH)

Asi jako nejlepší příklad rozdílu mezi benzínem (BMW M3) a dieslem (Alpina D3) co se týče očekávání zvuku je tohle video, konkrétně čas 1:56 https://www.youtube.com/watch?v=NoRAeL8qgSM, kde se v této části u obou sportovních sedanů zaměřují na zvuk :-)
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Díky moc za link. ;) Mě by vyšel na 19t, tady stojí 21t. Myslím si, že když se budu snažit, tak seženu nějakou slevu a budu na tom stejným plus mínus.
Joe_27

#13 Příspěvek od Joe_27 »

newmane,
uvazuju o tom že taky nahradím svůj zahnutý dolu (bez dpf) za sportovní (dvě roury).

Jen bych se chtěl ujistit, už jsi s tímto sport. výfukem absolvoval STK + emise?

Ono totiž to zahnutí dolů je právě kvůli sazím a bojím se, abych s tím sport výfukem prošel emise.
Navíc mám profichip s 120kw na 140kw(400mn) tak abych pak neměl problém s emisema.

Pokud bych do toho šel, který přesně typ jsi zvolil? a na kolik tě to vyšlo i s tou prací?

Dík
czNEWMANcz

#14 Příspěvek od czNEWMANcz »

je to originál díl od BMW Performace, přímo určený pro tenhle motor, takže s emisema ani STK není problém. Jinak jsem koukal, že už je shodné číslo dílu pro M47 i N47 motory (tj. 18302185802). Práci jsem si dělal sám, není to nic složitého ;-)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od MattyX Moderátor »

sry za OT ale zeptám se, tohle je ten toužebný zvuk co by měl origo performance výfuk loudit ?

https://www.youtube.com/watch?v=zs7zwZLgNzU

:?: :lol:
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
czNEWMANcz

#16 Příspěvek od czNEWMANcz »

Ano, ale jak jsem psal, je to před výměnou váhy vzduchu, teď je zvuk o něco syrovější. Zvukově to benzínem (R6) nemůžeš srovnávat, to je jasný, ale posun oproti běžné sérii tam je. Hlavně u toho tlumiče jde o to, že je navržen tak, aby omezoval zpětné tlaky, čímž se zlepší reakce na plyn.
pavproch

#17 Příspěvek od pavproch »

potvrzuju, že u R6 benzínu (N53B30) se po instalaci PE a PI (performance exhaust a performance intake) o dost zlepšily reakce na jemnou práci s plynem/meziplynama a vůbec projev auta/motoru a tím nemyslím zvuk pod plným, ten je mi celkem dost u ().()..... snad kromě toho, že při dobře provedeném meziplynu si to tak krásně zabrblá/škytne do výfuku...... :twisted:

ja ale taky pravda, že to (možná díky těm lepším reakcím to víc honím) o chlup víc žere... kdo by ale řešil (kor u služebáku) esli je to 12 nebo 12.5...... (liju tam jen 100oct)
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od MattyX Moderátor »

No to je otázkou jakej má ten výfuk vliv na zpětné tlaky u turbomotoru, obvzláště u dýzlu ...
Každopádně u atmosféry jak píše Pavproch to chápu, ale tady mi to ...ehm... tak nějak evokuje peníze do hajzlu :lol: :lol:
Ale každý svého štěstí strůjce o tom nepochybuju :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
surfis
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od surfis »

Mám Eisenmanna na 330D E91 a že by to mělo nějaký extra zvuk se říct nedá. Já už ho koupil s autem, ale 20K bych za to jaký to má zvuk nedal. Podle mě skoro stejné jako série.
czNEWMANcz

#20 Příspěvek od czNEWMANcz »

No jak jsem psal, mně uhnil origo vejfuk, takže jsem mohl vzít buď za stejný peníze celou OEM rouru nebo to říznout a koupit Performance. Vyhrála druhá možnost ;-)
Odpovědět