Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 coupé 325i - občas vynechává motor (vyřešeno)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lord_Preacher

#1 Příspěvek od Lord_Preacher »

Zdravím,

neřešili jste někdy problém s vynecháním motoru na e36 325i (94).
Motor po několika kilometrech přestane jet, jakoby měl málo paliva, motor nezhasne a jednotka se snaží sama přidávat, ručička palivometru zmizí někam za 30l. Po chvilce se motor zklidní a zase nějakou dobu jede. Nejčastěji se to stane při zařazeném 3. stupni a sešlápnutí plynu při 2000 ot. Na volnoběh se to nestane. Měnil jsem svíčky, přívod paliva a palivové čerpadlo, změna žádná. Myslel jsem, že špatný benzín, ale po výměně žádná změna.

Pokud by někdo dokázal poradit, byl bych vděčný.

Díky
Lord_Preacher

#2 Příspěvek od Lord_Preacher »

Doporučuji zkontrolovat palivové potrubí,bylo před proreznutím, nicméně tím to nebylo.
Pokud se vám někomu z ničeho nic dusí motor, odpojte váhu vzduchu, to vyřadí 3 čidla (váha vzduchu, teplotní čidlo vzduchu a lambda sondu), motor běží na standardní palivové mapy, tak se chová trošku divně (nedrží volnoběžné otáčky,, žere, atd...) pokud se problém neobjeví, tak je to jedno z těchto čidel. v mém případě do byla Lambda sonda, která byla měněná a najela tak kolem 9000 km (takže asi odcházejí) Na diagnostice se hlásila bez závad, nicméně asi zřejmě dávala divné hodnoty. Po odpojení motor běží parádně, trošku se zvýšila spotřeba, ale taky trochu výkon.

PS: váhu vzduchu mám na prodej

Snad to někomu někdy pomůže.

Čus
Odpovědět