Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dotaz nárazník
Zdravím....mám takový dotaz...nabourali mi na parkovišti moji E91..odřeli mi roh zadního nárazníku s tím, že jsou v něm prodřené dvě dírky...platit by to měla pojišťovna paní, která mi to způsobila...přišel likvidátor do autorizovaného bmw servisu... kde si to chci nechat opravit ..kouknul na to a řekl, že nárazník není potřeba měnit, že se zavaří a přestříká, že je to běžná záležitost....načež pán, který má na starosti servis pokrčil rameny a jen souhlasil s tím, že se ještě uvidí co je pod ním ... až se sundá... samozřejmě se mi to nezdá, protože nechci mít vařený nárazník ... nech to děla autorizák či ne....chci se zeptat, zdali se s tím někdo setkal a jestli by jste si ten nárazník nechali opravit tímhle způsobem či ne
- Přílohy
-
- bmw1.jpg (102.14 KiB) Zobrazeno 4228 x
Ahoj,
minulý měsíc jsem na velmi zachovalé E46 řešil podobný lehký ťukanec a nakonec to dopadlo pro mě dobře, i když s autorizákem nemám dobré zkušenoti Pojišťovna kooperativa to vše přiznala, žádný likvidátor to ani nechtěl vidět, nicméně v acr auto na mě vytasili hned nějakou amortizaci, povýšený řeči, že auto nevydaji zpět dokud neuvidí peníze, atd... nakonec bylo opraveno u Machmotors, který všechno s pojišťovnou vyřídil.
Vyměněn byl celý nový nárazník, přestříkání k nerozeznání a navíc údajně museli ještě pod nárazníkem "vytahovat" rám, na kterém to drží - ačkoliv to navenek nebylo vidět a promáčknutí bylo minimální. Celková cena byla asi 35tis, vše si vypořádal servis s pojišťovnou sám - v podstatě to na mě dělalo dojem, že pojištovna zaplatila fakturu, jakou jí ze servisu poslali a neremcali - ačkoliv je mi jasný, že nějaký patlal by to chtěl také vařit apod., na to bych samozřejmě nechtěl přistoupit. Naštěstí se to ani nekonalo.
minulý měsíc jsem na velmi zachovalé E46 řešil podobný lehký ťukanec a nakonec to dopadlo pro mě dobře, i když s autorizákem nemám dobré zkušenoti Pojišťovna kooperativa to vše přiznala, žádný likvidátor to ani nechtěl vidět, nicméně v acr auto na mě vytasili hned nějakou amortizaci, povýšený řeči, že auto nevydaji zpět dokud neuvidí peníze, atd... nakonec bylo opraveno u Machmotors, který všechno s pojišťovnou vyřídil.
Vyměněn byl celý nový nárazník, přestříkání k nerozeznání a navíc údajně museli ještě pod nárazníkem "vytahovat" rám, na kterém to drží - ačkoliv to navenek nebylo vidět a promáčknutí bylo minimální. Celková cena byla asi 35tis, vše si vypořádal servis s pojišťovnou sám - v podstatě to na mě dělalo dojem, že pojištovna zaplatila fakturu, jakou jí ze servisu poslali a neremcali - ačkoliv je mi jasný, že nějaký patlal by to chtěl také vařit apod., na to bych samozřejmě nechtěl přistoupit. Naštěstí se to ani nekonalo.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
loni jsem řešil podobnou věc na služebáku A6 allroad a taky navrhli pouze zavaření (osobně by mi to nevadilo .. je to plnohodnotná oprava), ale po sundání byl poškozeny ještě úchyt tak nakonec vyměnili celý nárazník + lakovali blatník (cena opravy s lakováním 35tis Kč - vypadalo to podobně jako tvoje :-/

Tak nakonec to vypadá tak, že se na to přijede podívat jiný likvidátor a samozřejmě do jiného servisu, protože včerejší výstup v Synotu ve Zlíně mi bohatě stačil ... už nikdy víc. O tom zavaření mi taky tvrdili, že je to plnohodnotná oprava .. jenže to má háček ... v případě druhé nehody by ten nárazník nebyl brán jako nepoškozený, ale opravovaný ... což by mělo za následek ... v případě výměny nárazníku... krácení pojistného plnění... už jen z tohoto důvodu to nechci vařit
No máte 2 možnosti, buď rozpočtem svépomocí nebo servisem. Já bych na žádné vaření nepřistoupil, už kvůli tomu, že pevnost plastu už je čtvrtinová. Navíc při další nehodě, by nárazník už byl krácen z důvodu poškození a možná by to ani neznali. Protože nebyl odborně opraven. U autorizáku by měli měnit celý nárazník a lak + další věci s tím spojené. Před likvidátorem by se mělo vše odstrojit. Vše by mělo být originál. A u převzetí auto ze servisu bych trval na ukázce věcí, které byly měněny. U řešení opravy rozpočtem svépomocí je to složitější. Já osobně jsem si vše sundal a rozdekloval, zjistil jsem si díly, které jsou poškozené a nechal si je nacenit u BMW, jako kdybych je kupoval, abych si je mohl porovnat s protokolem od pojišťovny. Pojišťovna má dvě možnosti, buď ti naúčtuje originální díl, který ti podle tabulek amortizuje, nebo ti nabídne repliku, kterou už nesmí amortizovat. Na lakování trvej jen, jako celolak. Žádné rozstřiky neakceptuj. Nemají na to právo, hlavně u metalíz. Už jsem se setkal, že měřili plochu nástřiku, ale nesmíš se nechat. Samozřejmně tě bude pojišťovna zkoušet. Ty hlavně nesmíš přistoupit na první nabídku. Další věc je u které má paní auto pojištěné, pokud by ji měla u nějaké pochybné pojišťovny, která neplní, tak, jak má, máš se právo soudit o vyrovnání, které budeš vymáhat od ní.
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Nepristupuj na zadne polovicate reseni. At si vyvarit narazniky necha likvidator u manzelky... Na co pak ty pojistky jsou, kdyz pak ty pojistovny nechteji plnit ?
Na voze byl v dobe nehody originalni dil, pojistovna ti musi proplatit opet originalni dil a to bez amortizace. Nebo at ti klidne zajisti jiny originalni dil tak, aby auto bylo ve stejnem stavu, jako pred nehodou. To muze jenom autorizovany servis, ktery samozrejme zadne takove akce nedela, daji ti tam jenom novy dil, zadny nesmysly...
Na zadny jiny reseni nepristupuj, dokonce mas pravo na nahradni vozidlo po dobu opravy, to dostane servis taky proplaceny od pojistovny vinika...
Sice si za trojku nemuzes pujcit nejnovejsi sedmu, ale stene vozidlo, ci vozidlo nizsi tridy ti pojistovna proplati.
Samozrejme musis rict, ze vozidlo denne pouzivas pro cestovani do prace, ci dokonce jeste lepe vykon povolani. To ze to chces mit zaparkovane pred barakem, na to ti nikdo auto nepujci, musis uvest nutnou potrebu
Na voze byl v dobe nehody originalni dil, pojistovna ti musi proplatit opet originalni dil a to bez amortizace. Nebo at ti klidne zajisti jiny originalni dil tak, aby auto bylo ve stejnem stavu, jako pred nehodou. To muze jenom autorizovany servis, ktery samozrejme zadne takove akce nedela, daji ti tam jenom novy dil, zadny nesmysly...
Na zadny jiny reseni nepristupuj, dokonce mas pravo na nahradni vozidlo po dobu opravy, to dostane servis taky proplaceny od pojistovny vinika...
Sice si za trojku nemuzes pujcit nejnovejsi sedmu, ale stene vozidlo, ci vozidlo nizsi tridy ti pojistovna proplati.
Samozrejme musis rict, ze vozidlo denne pouzivas pro cestovani do prace, ci dokonce jeste lepe vykon povolani. To ze to chces mit zaparkovane pred barakem, na to ti nikdo auto nepujci, musis uvest nutnou potrebu

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Re: Dotaz nárazník
Takže nakonec to dopadlo dobře...hlavně pro mě...Zavezl jsem své BMW do Renocaru v Brně, tam se podívali na nárazník, řekli, že takový díl se mění, žádná oprava...že udělají vše proto, aby byl vyměněný... domluva super.. za 4 dny auto opravené ... měnili jen nárazník a cena se dostala na 26000kč ... samozřejmě mě to nestálo ani kačku. Musím říct, že příště jedu rovnou tam a ve Zlíně mě už nikdy nikdo neuvidí.
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Nechci zakládat nové vlákno. Mám podobný problém – střet se zvířetem (mám připojištění). Ještě nemám konkrétní vyjádření likvidátora, nicméně technik, který to fotil určil, že kapota se opraví (údajně 2 hod. práce) a nechá nalakovat. Zatím mám plnění rozpočtem, jelikož je poškozeno více dílů. Jak byste postupovali na mém místě?

Já osobně,dle foto, bych na opravu nepřistoupil.... zkusil by jsem se ještě přeptat v jiném autorizovaném servisu... (v mém případě v renocaru u pana Lokaje) a uvidíš co ti řeknou....
Zrovna dnes jsem byl a technik řekl že domluví doobhlídku, protože ta první nebyla provedena správně. Poškozených je více dílů (a to auto ještě nebylo odstrojeno), tak doufám, že to dobře dopadne.Pavlis83 píše:Já osobně,dle foto, bych na opravu nepřistoupil.... zkusil by jsem se ještě přeptat v jiném autorizovaném servisu... (v mém případě v renocaru u pana Lokaje) a uvidíš co ti řeknou....