Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E91 320D software ALPINA
-
Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda tady má někdo zkušenost s nahráním softwareu z alpiny... Mám najeto 193.000 což taky není málo tak z toho mám trochu strach... slyšel jsem, že stoupne i spotřeba o pul litru cca... Mám do toho jít? S tím, že mi asi odejde už turbo potom jsem se smířill tak nějak už... Díky za rady. Honza
-
JakoobCz: Jak to myslíš "vlivem častějšího používání při zvýšené výkonu" ? Častěji se to turbo "používat" určitě nebude. Změní se jeho průběh, nastavení regulace atd. Nejsem odborník na motory, tak ať mě v tomhle klidně někdo opraví, jestli se mýlím. Osobně s alpina softem nemám žádné zkušenosti, ale hádám, že je to prostě změna map v řídící jednotce a to se rozhodně netýká jen turba. Nestačí pouze zvýšit plnící tlak, je toho mnohem víc a jestli je motor od alpiny i hw upravený, tak potom nechápu, proč by někdo měl právě tenhle soft chtít na sériový motor. Tohle postrádá naprosto smysl.. Ideální stav je nechat si udělat chip na míru a mít klid. Cpát tam nějaký alpina soft, který je pravděpodobně udělaný na míru upravenému motoru (pokud to tak opravdu je), je holý nesmysl a vůbec nechápu, proč by na tom někdo měl lpět.