Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E91 320D software ALPINA

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Johnny12345

#1 Příspěvek od Johnny12345 »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda tady má někdo zkušenost s nahráním softwareu z alpiny... Mám najeto 193.000 což taky není málo tak z toho mám trochu strach... slyšel jsem, že stoupne i spotřeba o pul litru cca... Mám do toho jít? S tím, že mi asi odejde už turbo potom jsem se smířill tak nějak už... Díky za rady. Honza
Laetry

#2 Příspěvek od Laetry »

Co to je za blbost? Proč by mělo odejít turbo? Že stoupne spotřeba dejme tomu, ale turbo by mělo odcházet proč? Nebylo by lepší nechat si udělat chip na míru od nějaké renomované firmy? V dnešní době už to nestojí takový ranec.
stene91

#3 Příspěvek od stene91 »

jojo muzu ti doporucit Tdi funa je super me odladil skoro 200 koni na 320d je fakt hodne dobrej
JakoobCZ

#4 Příspěvek od JakoobCZ »

O nahrávání Alpiny do klasické 320D jsem slyšel, ale nevím jestli je to vhodné i pro sériový motor M47/N47, nebo je v Alpině upravený i zhlediska komponent.

Jinak Laetry proč by turbo vlivem častějšího používání při zvýšeném výkonu nemohlo odejít dříve?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Vím jen o případech aut přehraných Alpina softem se ZF automatem, kdy to pak ukazuje kvalty na palubce namísto "D", fungovalo OK. Jak ale s motorovou jednotkou to nevím už.
Johnny12345

#6 Příspěvek od Johnny12345 »

Četl jsem právě, že motor u alpiny je trochu jinak udělaný... mám tak mám z toho strach, ale zároveň to chci :) líbilo by se mi to víc než klasický čip... tak opravdu váhám... nechci aby se mi rozsypalo cely auto po týdnu ježdění
Laetry

#7 Příspěvek od Laetry »

JakoobCz: Jak to myslíš "vlivem častějšího používání při zvýšené výkonu" ? Častěji se to turbo "používat" určitě nebude. Změní se jeho průběh, nastavení regulace atd. Nejsem odborník na motory, tak ať mě v tomhle klidně někdo opraví, jestli se mýlím. Osobně s alpina softem nemám žádné zkušenosti, ale hádám, že je to prostě změna map v řídící jednotce a to se rozhodně netýká jen turba. Nestačí pouze zvýšit plnící tlak, je toho mnohem víc a jestli je motor od alpiny i hw upravený, tak potom nechápu, proč by někdo měl právě tenhle soft chtít na sériový motor. Tohle postrádá naprosto smysl.. Ideální stav je nechat si udělat chip na míru a mít klid. Cpát tam nějaký alpina soft, který je pravděpodobně udělaný na míru upravenému motoru (pokud to tak opravdu je), je holý nesmysl a vůbec nechápu, proč by na tom někdo měl lpět.
Odpovědět