cena 69tis a slevu jsem žádnou nedostalfabledwarrior píše:No tak to je parada takhle po koupi:/ No hlavne ze to beres sportovne a mas nekoho, kdo ti pomuze:) Muzu se zeptat, kolik to auto stalo? Nestihl jsem inzerat.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
půjčí někdo 3er coupe? - vyřešeno-pokračování
ex rx-7, ex Passat B5, ex E39 (M54), ex 2 x Nissan Murano
Teď: Citroen Grand Picasso + E36 323i, sání M50)
ti mohl dat aspoň 10k slevu na opravy...
hele ten fialovej dým to jsi neověřoval při projížďce?
dá se to nějak zjistit když jeden třeba šlape na plyn a druhej stojí za autem a kouká?
Napadá mě že bych si na autě taky prověřil jestli nepálím olej nebo kroužky, ale nevím jak nejlíp to udělat, posadit mladou za volant a ať šlape?
Navíc má to nějakou vypovídající hodnotu když to je na neutrál?
A ještě dotaz co ruzný kouře znamenáj, mám 2.0d, takže předpokládám černej jsou saze? modrofialovej je nějaký kov(pístní kroužky)? bílej je olej?
Dík za info
dá se to nějak zjistit když jeden třeba šlape na plyn a druhej stojí za autem a kouká?
Napadá mě že bych si na autě taky prověřil jestli nepálím olej nebo kroužky, ale nevím jak nejlíp to udělat, posadit mladou za volant a ať šlape?
A ještě dotaz co ruzný kouře znamenáj, mám 2.0d, takže předpokládám černej jsou saze? modrofialovej je nějaký kov(pístní kroužky)? bílej je olej?
Dík za info
To auto je v provozu 20 let má najeto 335tis km. Takže já jsem počítal, že se tam něco vysere a mám rezervu na opravy. Vrácet ho určitě nebudu a řeknu proč.
Včera jsem ujel cca 200km po Praze a když vidíte ty hladové pohledy ostatních řidičů a jak vám dávají palec nahoru (like)
a jak ná vás nějaké BMW mrká a řidíč také dává palec nahoru, no tak ta námaha za to prostě stojí a auto opravim.
To auto má charzima, já se v tom cítím přijemně a jezdím s úsměvem od ucha do ucha.
Budu shánět díly, servis už jsem si vybral.
Včera jsem ujel cca 200km po Praze a když vidíte ty hladové pohledy ostatních řidičů a jak vám dávají palec nahoru (like)

To auto má charzima, já se v tom cítím přijemně a jezdím s úsměvem od ucha do ucha.
Budu shánět díly, servis už jsem si vybral.
U mě ten fialový dým je vidět, pokud tomu šlápneš na krk, to jsme vyzkoušeli se sousedem. Na volnoběh není nic.Joe_27 píše:ti mohl dat aspoň 10k slevu na opravy...
Dík za info
Co se tyče tvého případu, opravdu nevím, to spíše ať napíše někdo jiný, kdo tomu rozumí
Nasel jsem na bazosi motor z e36, 323ti, predpokladam, ze motor by mel pasovat to coupe. Za motor prodavajici chce 11000 kc. Motor je v aute a jde vyzkouset. Najeto 250 tis km.
Dnes jsem jeste byl v servise a vymena pistnich krouzku, tesneni, gufera a mozna i retezu (pokud je opotrebovany) vyjde na cca 40-50tis kc.
Takze muj plan je, vymenit motor a dosadit do nej dily z M50, ktere ted jsou v aute
Pratele , co myslite?
Dnes jsem jeste byl v servise a vymena pistnich krouzku, tesneni, gufera a mozna i retezu (pokud je opotrebovany) vyjde na cca 40-50tis kc.
Takze muj plan je, vymenit motor a dosadit do nej dily z M50, ktere ted jsou v aute
Pratele , co myslite?
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Pul roku po koupi jsi chranen jako spotrebitel obcanskym zakonem. Na zavady, kterym se mezi lidma bezne rika "skryte vady" viz:
§616 (3) ObčZ V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen "rozpor s kupní smlouvou"), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
§616 (4) ObčZ Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.
Tzn pokud jsi pouzivanim vozu tuto zavadu nezpusobil, povazuje se po dobu 6 mesicu, ze tato zavada jiz na voze byla v dobe prodeje, ale nebyla budto odhalena beznou prohlidkou (jako kupujici nemusis byt zrovna automechanik, abys dokazal odhalit vsechny skryte vady), nebo ti byla zamerne zamlcena. Rozdil v tom neni
§616 (3) ObčZ V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen "rozpor s kupní smlouvou"), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
§616 (4) ObčZ Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.
Tzn pokud jsi pouzivanim vozu tuto zavadu nezpusobil, povazuje se po dobu 6 mesicu, ze tato zavada jiz na voze byla v dobe prodeje, ale nebyla budto odhalena beznou prohlidkou (jako kupujici nemusis byt zrovna automechanik, abys dokazal odhalit vsechny skryte vady), nebo ti byla zamerne zamlcena. Rozdil v tom neni

Mluvit se nima da, jsou v pohodě, nějaké řešení určitě najdeme, ale auto už vrácet nechci,Pajk85 píše:A dá se s něma mluvit? Jestli jo, tak je to fajn.
Jen škoda, že jsi skoro nepojezdil. Mohlo to kleknout až na zimu.

Velice děkuju za info, pomůže mi to během jednáníJoshuax píše:Pul roku po koupi jsi chranen jako spotrebitel obcanskym zakonem. Na zavady, kterym se mezi lidma bezne rika "skryte vady" viz:

No to bylo rychlý. Řekl bych na první pohled co?Serge píše:Mluvit se nima da, jsou v pohodě, nějaké řešení určitě najdeme, ale auto už vrácet nechci,Pajk85 píše:A dá se s něma mluvit? Jestli jo, tak je to fajn.
Jen škoda, že jsi skoro nepojezdil. Mohlo to kleknout až na zimu.můj milášek, nikdo už ho nám neveme

Achjo chlape,pribeh jako z hororu.Vzal bych rozum do hrsti a snazil jsem se 3er vratit,bude to cerna dira na penize,pokud to budes chtit dostat do top stavu tak to bude stat balik a hodnehodne moc clovekohodin.Kdyz uz ted,a to jsi nic nenajel aby se projevilo vsechna technika,spocitas nutne investice a pocatecni cenu tak by jsi za to mel solidni 328i coupe ktere se necha pekne sehnat kolem 100k.Zvaz vsechna pro a proti a nenech se unest pocatecni euforii,az vystrizlivis tak budes mit poradnou kocovinu a budes nastvenej sam na sebe.Pokud nedelas do fochu ze jsis na tom delal sam,mel svoji aspon malou dilnu nebo dobreho kamarada ktery.umi a nesedre z tebe kuzi tak na tom aute prodelas kalhoty.Ver mi 

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Ahoj,promluvil jsi mi do duše, a teď mám brouka v hlavě.Sweden píše:Achjo chlape,pribeh jako z hororu.Vzal bych rozum do hrsti a snazil jsem se 3er vratit,bude to cerna dira na penize,pokud to budes chtit dostat do top stavu tak to bude stat balik a hodnehodne moc clovekohodin.Kdyz uz ted,a to jsi nic nenajel aby se projevilo vsechna technika,spocitas nutne investice a pocatecni cenu tak by jsi za to mel solidni 328i coupe ktere se necha pekne sehnat kolem 100k.Zvaz vsechna pro a proti a nenech se unest pocatecni euforii,az vystrizlivis tak budes mit poradnou kocovinu a budes nastvenej sam na sebe.Pokud nedelas do fochu ze jsis na tom delal sam,mel svoji aspon malou dilnu nebo dobreho kamarada ktery.umi a nesedre z tebe kuzi tak na tom aute prodelas kalhoty.Ver mi
včera jsem umyl motor a spodek auta a našel jsem 3 hadice, které nejsou nikde připojené, jen tak volně visejí. 2 hadice jsou zaslepené. Ze všech 3 hadic prosakuje olej.
Ty hadice určitě mají nějakou fukci, ale nějak jsem nepochopil, proč jsou odpojené a kam vedly. To vidím poprové.
Poznáte z čeho jsou ty hadice? Za každou radu díky!
Ty hadice určitě mají nějakou fukci, ale nějak jsem nepochopil, proč jsou odpojené a kam vedly. To vidím poprové.
Poznáte z čeho jsou ty hadice? Za každou radu díky!
- Přílohy
-
- IMG_20160805_213301.jpg (184.87 KiB) Zobrazeno 1512 x
-
- IMG_20160805_214128.jpg (51.88 KiB) Zobrazeno 1512 x
-
- IMG_20160805_214339.jpg (57.61 KiB) Zobrazeno 1512 x
Ahoj
Ja mam teda motor M54B30 ale
2. obrarzek je pokud se nepletu a koukam spravne odtok ze separatoru oleje nazpatek do vany pres merku oleje.
3. tedy posledni obrazek je hadice ktera je pripojena prave do zmineneho separatoru a jejim ukolem je odvetravat vypary pres separator do sani aby uvnitr motoru nevznikal pretlak ktery nasledne vytlaci tesneni ventilu atd...
Vzhledem k tomu ze mas sani z m50 nevim jakto tam kdo popropojoval a pak je klidne mozny ze pri vysokem tahu ti to bere olej zvany a proto auto huli. Ber to jako domenku a ne presnej popis zavady.
Krouzky teoreticky lze odzkouset tak ze kdyz na volnobeh odpojis hadici na obrazku c. 2 tak kdyz z toho vyvodu bude foukat tak jde do motoru premira spalin prave pres netesne krouzky.
Co se tyce Airbagu, ABS a posilovace asi to budou dalsi jine zavady.
Idealne autou pichnout na diagnostiku. pak budes moudrejsi.
Jinak teda pokud auto budes chtit vratit tak se v tom aute uz vubec ale nehrabej protoze pak ti to prodejce omlati o hlavu ze nevi co si stim udelal. Ono uz i to omyti motoru ti muze hodit nahlavu.
Ja mam teda motor M54B30 ale
2. obrarzek je pokud se nepletu a koukam spravne odtok ze separatoru oleje nazpatek do vany pres merku oleje.
3. tedy posledni obrazek je hadice ktera je pripojena prave do zmineneho separatoru a jejim ukolem je odvetravat vypary pres separator do sani aby uvnitr motoru nevznikal pretlak ktery nasledne vytlaci tesneni ventilu atd...
Vzhledem k tomu ze mas sani z m50 nevim jakto tam kdo popropojoval a pak je klidne mozny ze pri vysokem tahu ti to bere olej zvany a proto auto huli. Ber to jako domenku a ne presnej popis zavady.
Krouzky teoreticky lze odzkouset tak ze kdyz na volnobeh odpojis hadici na obrazku c. 2 tak kdyz z toho vyvodu bude foukat tak jde do motoru premira spalin prave pres netesne krouzky.
Co se tyce Airbagu, ABS a posilovace asi to budou dalsi jine zavady.
Idealne autou pichnout na diagnostiku. pak budes moudrejsi.
Jinak teda pokud auto budes chtit vratit tak se v tom aute uz vubec ale nehrabej protoze pak ti to prodejce omlati o hlavu ze nevi co si stim udelal. Ono uz i to omyti motoru ti muze hodit nahlavu.
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
a proto to vede pod víko ventilůde-nitro píše:to bude od serva

Tohle bude od separátoru, je možný že ho někdo vyndal a chybí tam? Teoreticky mě napadá, jestli neměl podezření na to, že olej to žere právě kvuli tomu separátoru a proto ho odmonoval a hadice zaslepil.
Taky mi přijde rozumější to auto vrátit. Za ty prachy se dá sehnat daleko hezčí...