Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Náhradní klíč? Kopie...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Odemkneš, nastoupíš, zavřeš dveře. Klíč do zapalování do polohy II (kontrolky) a do pěti seknund vypnout zapalování a vyndat klíč. Nyní máš pár vteřin na to, abys stiskl a držel tlačítko pro zamčení a současně třikrát stiskl tlačítko odemčení. Pak můžeš pustit držené tlačítko zamčení a auto se pro potvrzení spárování zamkne a odemkne.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

V sobotu 3. 3. 2012 opět akce dělání klíčů v Praze, cena zůstává stejná. Vše se koná na Praze 9 - Harfa od 13:00, dokud bude co dělat, podrobnosti zájemcům do SZ.
9562

#123 Příspěvek od 9562 »

Fx píše:Odemkneš, nastoupíš, zavřeš dveře. Klíč do zapalování do polohy II (kontrolky) a do pěti seknund vypnout zapalování a vyndat klíč. Nyní máš pár vteřin na to, abys stiskl a držel tlačítko pro zamčení a současně třikrát stiskl tlačítko odemčení. Pak můžeš pustit držené tlačítko zamčení a auto se pro potvrzení spárování zamkne a odemkne.

díky za radu, vše klaplo a fachčí jak má
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jenom ještě doplním, že kdyby někdo chtěl párovat více dálkových klíčů najednou, tak zaprvé se musejí párovat všechny (s každým párováním se vymažou dříve spárované klíče), zadruhé u každého dalšího klíče se postupuje pouze mačkáním tlačítek ihned po potvrzení spárování odemčením a zamčením, tedy ne celým procesem s klíčem v zapalování a otočením...
Lucifer

#125 Příspěvek od Lucifer »

A já ještě doplním, že se nemusí otáček klíček do kontrolek, ale stačí jen do první polohy I (rosvícení počítadla kilometrů).
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Dnes mi přišel nový katalog klíčů a udělali mi radost, tak snad i vám vzhledem k častým dotazům:

Obrázek
Obrázek

Klíče s planžetami a spárovatelné s origo DO E36, E38, E39, E46. Bude do nich možné přepouzdření z klasického diamant klíče, protože vnitřní elektronika je stejná. V případě zájmu sem napíšu podrobnosti a cenu.
party_boy

#127 Příspěvek od party_boy »

Doufám, že položím svůj dotaz správně, kdyžtak pardon. Mám teď čerstvě e38 725tds 1997. Mám k ní jeden jedinný klíč bez dálky k centrálu. Vozidlo centrální zamykání má a je funkční. Šel by nějak rozpohybovat ten centrál na do? Na kolik by to vyšlo? Děkuji.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pocital bych cca 3tis, pokid je na strane auta vse v poradku. (a ma z vyroby do) Pokud bys mel zajem, tak bych pro upresneni jeste poprosil poslednich 7 znaku vin kodu do SZ.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Snejk »

do maj vsechny e38... takze bud dodelat celej klic i s DO nebo staci vzit jakejkoli vrakoidni klic. uriznout planzetu a mit to jako DO klicenku :D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jojo, to vím, jen už se mi stalo, že se někdo třeba uklepl, tak se radši na to ptám...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Kdyby někdo potřeboval klíč, má to do Prahy daleko a jede na BIG, tak si s sebou vemte peníze a můžeme to spáchat přímo tam. Čipování i řezání klíčů tam budu dělat.
jfrlbc

#132 Příspěvek od jfrlbc »

Ahoj, mam moznost koupit original diamant na e46 novy za 1900. Nejprve bych se rad zeptal jestli nasledne jakykoliv zamecnik muze udelat vybrus dle aktualne funkcniho klicku a take, jestli nebude problem s jeho nakodovanim v pripade, ze mam k dispozici funkcni klic. Pripadne, pokud tady nekdo ma k dispozici origo diamant, prosim o cenovku. Diky JFR (Liberec)
jfrlbc

#133 Příspěvek od jfrlbc »

Ahoj, mam moznost koupit original diamant na e46 novy za 1900. Nejprve bych se rad zeptal jestli nasledne jakykoliv zamecnik muze udelat vybrus dle aktualne funkcniho klicku a take, jestli nebude problem s jeho nakodovanim v pripade, ze mam k dispozici funkcni klic. Pripadne, pokud tady nekdo ma k dispozici origo diamant, prosim o cenovku. Diky JFR (Liberec)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ahoj, vezmu to postupně:
- originál polotovaru klíče je sehnatelný jen velmi obtížně. Spíš půjde o repasovaný starší originální klíč s novým čipem a pouzdrem.
- vybroušení ti udělají prakticky kdekoliv, DO si můžeš spárovat sám
- načipování pouze u lidí, kteří dělají BMW (např. u mě), jinak se setkáš spíš s problémy. K načipování není třeba (obrazně vzato) původní klíč, jen odemčené auto, aby šla demontovat jednotka imobilizéru a vyčíst z ní data, která se pak zapíšou do klíče. Jiná cesta není, z principu kódy z klíče do klíče nelze kopírovat, protože mezi klíčem a jednotkou imobilizéru běhá plovoucí kód a každý z deseti možných čipů pro jedno vozidlo je unikátní v kódech. I díky tomu je možno blokovat v jednotce ztracené klíče a znemožnit nálezci s autem odjet. Funkční tak zůstane pouze DO, pokud si nespáruješ znova zbylé klíče s DO, a samozřejmě planžeta pro mechanické odemčení auta přes zámek.
zener007
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od zener007 »

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Koupil jsem nový master key na E46 a nechal vybrousit. Spároval jsem DO. Po přečtení tohoto vlákna jsem pochopil, že chipnout imobilizér je nutno u odborníků.
Potřeboval bych poradit, zda to nedělá někdo tady v Brně. Objednávat k Renocaru se mi zrovna nechce.
Děkuji za radu a přeji pěkný den
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Autorizovaný servis tohle nedělá a neumí. Tam zvládnou max. spárovat DO. Klíč aby startoval, umějí pouze objednat z továrny resp. nejbližšího továrního místa, kde je možné klíče vyrobit.
Odpovědět