Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E90 - vibrace a drnčení zpoza přístrojové desky - vyřešeno
-
czNEWMANcz
Po výměně dvouhmoty a spojky se začalo ozývat zvláštní drnčení zpoza přístrojové desky, vychází to jakoby za kapličkou přístrojů, kde prochází řídící tyč.
Dvouhmota a spojka měněna u Pupíků (autopupik.cz) a dle nich to nemůže mít souvislost s provedenou prací.
Video přikládám zde, nejvíc je to slyšet od 14 vteřiny https://youtu.be/UCkKiyhaYjA
Co by to mohlo být? Reaguje to na natočení volantu a projevuje se to nejvíc za studena a při stání. Rovněž se do řízení začaly přenášet jemné vibrace. Za jízdy se to projevuje při vyřazení a pozvolném dojíždění na červenou nebo, případně při zpomalení před odbočováním do zatáčky. Pocitově vždy, když se přenese váha na předek. Nějaký silentblok? Uchycení motoru?
Dvouhmota a spojka měněna u Pupíků (autopupik.cz) a dle nich to nemůže mít souvislost s provedenou prací.
Video přikládám zde, nejvíc je to slyšet od 14 vteřiny https://youtu.be/UCkKiyhaYjA
Co by to mohlo být? Reaguje to na natočení volantu a projevuje se to nejvíc za studena a při stání. Rovněž se do řízení začaly přenášet jemné vibrace. Za jízdy se to projevuje při vyřazení a pozvolném dojíždění na červenou nebo, případně při zpomalení před odbočováním do zatáčky. Pocitově vždy, když se přenese váha na předek. Nějaký silentblok? Uchycení motoru?
-
czNEWMANcz
zkusím na to kouknout, díky moc! Spíš je mi záhadou, že se to projevilo hned po výměně té spojky a dvouhmoty.ugurundu píše:pouze hadam ale nechtelo by to doplnit posilovac?
Říkám si, jestli při sesazování zpátky se tam nemohlo něco uvolnit (přeci jen auto je rok 2006, žádné silentbloky apod se tam zatím neměnily) a teď to rezonuje, ale prý tam není co by to mohlo dělat. Byl tam údajně zádrhel na dvouhmotě, kdy původní nechtěla jít dolů, tak jestli třeba při tom nepovolilo ještě něco, když to sundávali...
-
czNEWMANcz
Mám necelých 260 tis. Začalo se mi ozývat spojkové ložisko, tak jsem si říkal, že to udělám rovnou komplet a že i dvouhmota bude určitě při nejbližší příležitosti odcházet. Když ji vyndali, tak říkali, že už byla taky před smrtí, ale osobně jsem to na autě nijak nepociťoval. To ložisko bylo za pět minut 12.Joe_27 píše:Zdarec,
jen pro info, v kolika tis. km jsi tu dvouhmotu měnil?
a jak se projevovala, že je na výměnu?
Mám rv2005, nalítané 240tis a právě zvažuju co mě čeká za opravy...
-
czNEWMANcz
Při zmáčknutí spojky z toho šly hrozné zvuky, takový plechový vrzání. Když jsem ji sešlápnul jen lehce do záběru, tak z toho šel zvuk jako když se o sebe třou dva plechy.Joe_27 píše:jak jsi poznal že ti odchází spojkové ložisko?
a na kolik cca tě to vyšlo?
Dík za info
Cena byla po slevě asi okolo 15 tis za komplet spojkovou sadu a dvouhmotu. Obojí LuK.
-
czNEWMANcz
-
czNEWMANcz
-
czNEWMANcz
Tak těžko říct, dřevo je celkem měkký, takže podle mě to tam ten motor dost přitlačil. Nicméně jsem se s tím bál jet rychleji dokud se to nevyřeší.Joe_27 píše:Ty vole, a nemohlo by se stát že by ti to při nějaké rychlejší jízdě odskocilo a vypadlo?
Mnooo zajímavý servis...
Hlavně že se nic nestalo, ale cena celkem pěkná...
Ta cena 15 tis byla jen za díly (kupované mnou v Elitu), normálně to tuším vychází přes 20 tis. Jinak v auto pupik si řekli dalších 5 tis jen za práci. Což mi, vzhledem k tomu,že jsem tam musel ještě 2x na reklamaci, než se na to přišlo, přijde docela dost. Schválně zkusím zavolat do inveltu, za kolik by to udělali tam - jen tak pro zajímavost.
S Pupikama je to moje první zkušenost - zvolil jsem je na základě relativně dobrých referencí. jinak se snažím si vše na autě dělat sám a mít jistotu, že je to OK. Jenž spojku bez zvedáku holt nedám...
-
czNEWMANcz
tak je to cca 1000 na hodinu, když počítám, že na tom vyšívali od 8 od rána, kdy jsem auto přistavil do cca 14 hod. Nehledě na to, že na tom začali makat později, protože to nejprve muselo celý vychladnout. Přece jen to k nim mám cca 40 km, takže auto bylo normálně zahřátý.
Takže suma sumárum naježděno cca 160 km zbytečně kvůli reklamacím + ztracený čas.
V inveltu mají tuším 1800 na hodinu a jedou dle normohodin.
Takže suma sumárum naježděno cca 160 km zbytečně kvůli reklamacím + ztracený čas.
V inveltu mají tuším 1800 na hodinu a jedou dle normohodin.
- Joshuax
- Klubové ID: 2833
- Kontaktovat uživatele:
No ty ceny za hodinu jsou trosku ujety. Jak mam jako zakaznik vedet, jak dlouho se v tom bude tamhle Franta vrtat, kdyz tam je rok a zrovna na tomhle aute to jeste nedelal, zatimco Tonda, ten je tam 20 let a zmakne tu samou praci jednou rukou za pulku casu... Pri poptavce ukonu mi prece servis musi sdelit predpokladanou cenu opravy a je na me, jestli tu cenu akceptuju, nebo ne.
To ze to nekomu pak trva dyl, to prece neni muj problem. Ja ho nemam jak zkontrolovat, jestli maka, nebo chce jenom zabit cas, protoze jemu tikaj hodiny do konce pracovni doby porad stejne, at se snazi, nebo ne... 2 kaficka, 5 cigarek, na dilne se nesmi, tak holt je potreba jit ven, nepujdu prece sam, vemu kolegu, takze ty brzdy vedle taky asi nebudou na cas, vsak se rekne, ze zarezly srouby a vyfakturujem viceprace... Podelany autorizovany servisy
5k za vymenu spojky je asi akceptovatelna cena, ale melo by to byt napoprve spravne, ne pak resit jeste nejake reklamace...
To ze to nekomu pak trva dyl, to prece neni muj problem. Ja ho nemam jak zkontrolovat, jestli maka, nebo chce jenom zabit cas, protoze jemu tikaj hodiny do konce pracovni doby porad stejne, at se snazi, nebo ne... 2 kaficka, 5 cigarek, na dilne se nesmi, tak holt je potreba jit ven, nepujdu prece sam, vemu kolegu, takze ty brzdy vedle taky asi nebudou na cas, vsak se rekne, ze zarezly srouby a vyfakturujem viceprace... Podelany autorizovany servisy
5k za vymenu spojky je asi akceptovatelna cena, ale melo by to byt napoprve spravne, ne pak resit jeste nejake reklamace...
-
czNEWMANcz
jj, s tímhle jsem do toho šel, cena mi byla řečena předem, že do 5 tis bez DPH. To jsem akceptoval s vědomím, že pupíky všude chválí, takže to bude v dobrých rukou.Joshuax píše:5k za vymenu spojky je asi akceptovatelna cena, ale melo by to byt napoprve spravne, ne pak resit jeste nejake reklamace...
Je to přesně, jak píšeš, cena by byla OK v případě, že by to bylo napoprvé a správně.
-
czNEWMANcz