Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Náhlá vibrace motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
klouczek

#1 Příspěvek od klouczek »

Cus vsichni. Dneska se mi stala nemila vec. Přijedu k baraku, zastavím a auto mi zaclo hrozne vibrovat. Otáčky mi litaly nahoru dolů jak kdyby to jelo na pet valcu. Je to jako kdyz chcipate auto a zase startujete a porad dokola. Mam e91 330d. Hned sem to napichl na diagnostiku a nic to neukazalo. Pote sem nastartoval a vse bylo v normalu. Uz se to nekomu stalo? Co to mohlo byt a muze se to opakovat? Diky
Jeste me trápí jedna vec, treba to souvisí. Kdyz startuju auto treba druhy den, trva to motoru tak sedum vterin nez naskoci, pokud je motor teplý startuje normalne. Mam jeste původní baterku bmw asi.
spasell

#2 Příspěvek od spasell »

Diagnostika.
Ale může to být čímkoliv, to že lítaj otáčky může způsobovat tlak v railu, vstřiky samotné, váha vzduchu...
To že ti to déle startuje s tím nemusí nutně souviset, mě to dělalo taky, diag. vyhodila chybu všech čtyř žhavičů, ( mám M47 120 kW-stejný motor, jen o dva válce víc ) což znamená v 99% špatnou žhavicí jednotku.

Diag. ti řekne víc.
spasell

#3 Příspěvek od spasell »

dodatek - jako že ty máš o dva válce více :-D :-D :-D
klouczek

#4 Příspěvek od klouczek »

Vcera sem to byl projet cca 20 km bez jakych koliv vibraci, vse normalni. Studene starty taky v pohode, ale pokud auto bude stat tak dva dni v garazi uz to bude trvat dele. Pristi tyden zajedu k Votonovi do Cb a napichnem to na poradnou diagnostiku a snad to něco ukaze.
Odpovědět