2860- Vanos koncový stupeň ovladače a 2867-Vanos přetížení. Chápu ze tyhle tři věci maji společnou závadu. Každopádně sem smazal zavady a projel sem to po dálnici, protoze já toho jinak moc nenajezdim, mám to do prace necelý 3 km,takže každý ráno pořádně nezahreju motor a zase ho chcipu. A zatím se mi závady neobjevily a auto jede jak ma. Tak nevím co s tím mám dělat nebo čekat jestli se to ještě projevy? Díky za rady
chyba Vanos 318i 105kw
-
HonzaE46
- Klubové ID: 3865
Zdravím dnes ráno mi to hodilo za jizdy chybu EML,ale auto jelo bez problémů,tak po práci sem to napichl na diagnostiku a napsalo mi to kód 285A - Vanos sledování ovladače
2860- Vanos koncový stupeň ovladače a 2867-Vanos přetížení. Chápu ze tyhle tři věci maji společnou závadu. Každopádně sem smazal zavady a projel sem to po dálnici, protoze já toho jinak moc nenajezdim, mám to do prace necelý 3 km,takže každý ráno pořádně nezahreju motor a zase ho chcipu. A zatím se mi závady neobjevily a auto jede jak ma. Tak nevím co s tím mám dělat nebo čekat jestli se to ještě projevy? Díky za rady
-
HonzaE46
-
inspi1981
-
HonzaE46
Tak se mi to dneska opět ukázalo
ale místo kódu 2867 kód 2865 - Buzení proměněného ventilu - omezeni výkonu při nouzovém režimu. Zakarbonovany? Když sem měnil těsnění pod víkem ventilu,tak sem si ničeho nevšiml . Někde sem se docetl, ze by to mohl dělat napínák retezu.ze když je volnější,tak by to mohlo hodit závadu,ale nevím. Spis budu rad za každou radu.
-
kubajz79
- Klubové ID: 3811
nepíšeš jaký máš typ motoru.u n42 byl problém s praskajicí vodící lištou.to se ale projevovalo tuším jen nějakým pazvukem.u n46 bývá problém s vytahaným řetězem.lišta již byla modifikována.u obou motorů byl problém s napínakem řetězu.ten prošel taky modifikací a byl měněn v rámci záručního servisu (já jej kupoval tuším za litr v bmw),ale ten se projevoval při studených startech zarachtáním.
v tvému případě bych to tipnul na vadný solenoid nebo v tom horším případě vytahaný řetěz.
chce to pořádnou diagnostiku a někoho kdo tomu rozumí.
v tvému případě bych to tipnul na vadný solenoid nebo v tom horším případě vytahaný řetěz.
chce to pořádnou diagnostiku a někoho kdo tomu rozumí.
-
HonzaE46
-
HonzaE46
Ještě sem se chtěl zeptat s tím zarachtanim při studenem startu, je pravda ze spis v lete mi to po ránu občas zarachtalo pri prvnim startu,ale max 1-2 s. Pak už to bylo tichý. Ale zas tak často to nebylo a v zimě vůbec s tím není problém. Myslís ze by to byl ten napínák? Každopádně se mi nerozsvítila ta chyba. Ta se mi rozsvítila jen tak bez žádných pazvuku. Predevcirem sem ji opět zmazal a zatím dva dny a nic se mi neobjevilo. Ale přišlo mi ze když se mi ukázala,tak sem zrovna někde prohrabl kola jak je namrzlo a zablikala mi kontrolka protikluzu a pak mi naskočila ta závada,ale třeba se mi to jen zdálo,každopádně to ted budu hlídat,jestli se mi to jen nezdálo 
-
kubajz79
- Klubové ID: 3811
-
HonzaE46
Tak zavada se mi behem 3 dnu nerozsvitila. Nakonec sem zkusil na sterku trochu zahrabnout, jen aby se mi rozblikal protikluz a ejhle zavada se rozsvitila, tak sem ji opet smazal a znovu nepatrne zahrabl a znovu zavada se rozsvitila. Budu rad za kazdou radu. O vikendu zkusim vycistit konektory na cidlech a uvidime. Jinak to budu muset dat odbornikovi...
-
HonzaE46