Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E91 320d 120kw automat vysoká spotřeba, na volnoběh 0,9-1l/h

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kortys
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Kortys »

Mám stále nevyřešenou spotřebu cca 8l a na volnoběh 0,9-1l, takže se nebavme o stylu jízdy! Vstřikovače Ok, nakodované, filtry čisté, dle diag.bez vady. Ranní start pri teplotě pod +8 st cca 10 sec. nepravidelný, pak již OK. Žhavení komplet nove. DPF OK, regenerace probíhají. EGR a sání naprosto čisté. Čidla teploty motoru a teploty nafty Ok. Ještě mi volnoběh kolísál pri teplotě motoru nad cca 70 st a venkovní teplotě pod +8st, ale to mi přestalo po vyjmutí vírivych klapek. Asi mu to více vyhovuje i když závadu neřeší. Korekční dávky vstřikovačů Ok. Jediné co mě napadá je Lambda sonda, a jestli se také nějak nenastavuje synchronizace váčky a kliky, jako u VW? Řetěz už může byt trochu vytažen.
jawamaniak22

#2 Příspěvek od jawamaniak22 »

tuhletu závadu jednou zveřejnily ve světě motorů na octavii 2. generace 1.9tdi měla velkou kouřivost, hodně smrděla, velkou spotřebu na volnoběh atd. ale jela naprosto normálně...

bylo to uvařením motoru které nevedlo k zjevnýmu poškození ale udajně se popustily pístní kroužky který přestaly těsnit a jelikož byly nižší tlaky auto to dohánelo většíma dávkama na vstřikovačích... ty píšeš že je máš ok, takže tohle asi tvůj problem nebude, chtěl jsem jen přidat info co okolo tohoto jsem zajímavého četl...
Odpovědět