Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 330Ci vibrace volantu, občasné pískání od brzd (asi)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
predik

#1 Příspěvek od predik »

Zdravim

Měl bych dotaz ohledně svého auta. Včera mi začalo něco lehce pískat od předních kol. Mám takový pocit že to jsou brzdy, protože pokaždý co brzdim, tak to přestane, ale zase to pískání začíná až když auto jede cca 30km možná víc. Podle mně to budou něco od brzd a jakmile se to zahřeje tak to začne pískat.

Dále jak kdy (teď posledních pár dní) mi občas začne vibrovat volant. Někdy to je okolo 50km/h, někdy od 70-80km/h a fakt občas kolem 90km/h. Předpokládam že to asi budou nevyvážený kola, takže v pátek jedu do servisu si je nechat převážit. Samozdřejmně že je zima a tak jsem koukal jestli tam nemam sníh a nemam. A ty vibrace začnou taky jak kdy někdy po jízde 30km a někdy už po 5.

Co chci vědět je, co může způsobovat to pískání od předních kol a jestli ty vibrace volantu jsou od nevyvážených kol.

Dík
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Thomeeno23 »

Kdyby to byli brzdy, pravděpodobně bys pískal právě při brždění a ne naopak. Tipuju na načlý ložisko. Vibrace můžou bejt cokoliv... Mě to taky po zahřátí trochu začíná vibrovat. Ale já mám v hřebenu už docela vůli (asi jako v jediným co se neopravovalo). U Tebe to může bejt cokoliv... Doporučuju převážit kola, zkontrolovat vůle atd....
Foldas

#3 Příspěvek od Foldas »

sundej třmeny a zkontroluj jestli nejsou přidřené
janota

#4 Příspěvek od janota »

Přesně tak, měl jsem tento problém na 325Ci a přibrždoval mi brzdič na předním kole, kolem padesáti to dávalo rány do volantu. Po vyčištění brzdiče a vysoustružení kotouče bylo po problému. Necítíš po delší jízdě smrad ?
predik

#5 Příspěvek od predik »

takže jsem sundal třmeny, vyměnil destičky (už to taky chtělo), očistil kartáčem. Kotouče jsou ještě dobrý, ještě nemají hranu ale každopádně taky mně jednou čekají...pískání zase přestalo ale to asi jenom než se tam dostane ten bordel nebo ta sůl co tu je všude...a vibrace zatím taky žádné
Foldas

#6 Příspěvek od Foldas »

co pístky nejsou orezlé?
Odpovědět