Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E91 330 170 kw

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
klouczek

#1 Příspěvek od klouczek »

Mam možnost koupit e91 330 naftu 170 kw, rok 2006, najeto 220 tkm. Ten motor neznam a nevim co u toho motoru odchazi, jaka je prevence. Vim akorat ze trpí na rozvody, ale jestli na volnej retez, nebo neco jineho s tim spojené? Muzete mi nekdo o tom motoru neco napsat? kdy se delaji přibližně vstriky, spojka? Diky
klouczek

#2 Příspěvek od klouczek »

Jeste me zajima, jestli mam resit rozvody, a nebo ne? Nebo jen zkontrolovat?
gsicbr

#3 Příspěvek od gsicbr »

zrovna se to řeší ve dvou vláknech. Jen se stačí podívat
klouczek

#4 Příspěvek od klouczek »

Jo cetl sem, ale odpovědi na moje otazky tam nebyli
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

kolem 200tkm se většinou řeší jak rozvody tak spojka s dvohmotou nebo automat, odchází tam toho poměrně dost, od prváě těch rozvodů přes řemenici na klice, problémy s DPF, turbem apod, lepší nekupovat a vzít benzína, idealně s LPG, náklady sou jinde a svezení taky.
gsicbr

#6 Příspěvek od gsicbr »

přesně tak benzín je benzín.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matiz »

Protože ten je bez investic, hlavne teda ctyrvalce, n53 nebo oturbenci... Taaak urcite -)
_milan_

#8 Příspěvek od _milan_ »

měl jsem dvě auta s 3,0d 170kw a klasika skurvil jsem u obou spojku páč jsem to měl nachipovaný obojí , u jednoho hl.řemenice a jinak turba i vstřiky ok , auta jezdí u jiných majitelů do dnes.. jedno byla e91 330d firemní stříbrná jebka z I ( kupováno od jednoho zdejšího člena :) ) v roce 2009 měla poslední záznam v bmw 393000km , já ji kupoval v 2012 se 180000km ;) ale nic jí není jezdí do ted a druhý kousek e61 m paket 2006 ( od dalšího místního dovozce ) původ belgie kupoval jsem ji když měla 325000km na tachu a pak jsme zjistili že už byla stahovaná... asi bych se toho uplně nebál , je pravda že poslední dobou se všem trhají řetězy.. to jsem naštěstí nezažil a dost se tomu po mých kladných zkušenostech divím...
klouczek

#9 Příspěvek od klouczek »

No tak ze 330 D je nesmrtelna, kdyz se o to clovek stara. :-D zitra se jedu podívat na jednu voňavku. :-) doufam ze to nedopadne tak, ze si koupim dvojkouvou octavku. :-D
_milan_

#10 Příspěvek od _milan_ »

kemo v O2 jsem měl tu čest jezdit nedávno celý týden a normálně jsem se cítil jak spodina a uplně trapně.. dále hlučný , nejelo to ,uskákaný nepohodlný.. ( a to mám doma samej m paket na velkých kolech.. ) za to můžu pochválit že jsem ji vlastnil jen týden , behěm týdne byla prodaná .. jako než o2 tak klidně e46 fl ;)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matiz »

Ja si myslim, respektive stojim si za tim ze se neda paušalizovat a zalezi hlavne jak velkou cocku to dostavalo dřív a jak kvalitni udrzbu to mělo. I když jsem ted na vlastní oci videl ultra raritu, auto rocnik 2005 a najeto 30k km. Opravdových, nestocenych, smrdelo to novotou, vsecky plasty jak nove, moooooooooc pekna e91... Zazraky se proste deji. Obcas.
Srbik

#12 Příspěvek od Srbik »

Nerad vám bourám téma :) sám vlastním 170kw 330xd (e90,07,manual) a můžu doporučit :)
Auto jede suprově a i při 230k šlape jak hodinky.
Jen ted jak začala "zima" a auto nejezdí tolika, se mi něco nezdá. Třeba stojí 4dny, nastartuji a motor se úplně otřese jak kdyby byl zapadanej sněhem :D
třeba 4vteřiny a pak nic. Otáčky ani nic jiného se nezmění. Jen se prostě oklepe :D Nevíte proc?
Snad to pochopíte od lajka :D Díky hoši
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

žhaviče nejspíš
Srbik

#14 Příspěvek od Srbik »

Je fakt, že občas se žhavení rozsvítí nebo to napíše na idrivu :) ale netuším zda by tohle dokázali... Každopádně díky!
Jinak jak to tak čtu, tak by nebylo marné asi nechat zkontrolovat rozvody. Spojka je nová, dpf také, řemenice ale víc netušim 8O :roll:
klouczek

#15 Příspěvek od klouczek »

Kolik mas najeto srbik, ze si delal uz spojku?
Jaris330D

#16 Příspěvek od Jaris330D »

_milan_ píše:kemo v O2 jsem měl tu čest jezdit nedávno celý týden a normálně jsem se cítil jak spodina a uplně trapně.. dále hlučný , nejelo to ,uskákaný nepohodlný.. ( a to mám doma samej m paket na velkých kolech.. ) za to můžu pochválit že jsem ji vlastnil jen týden , behěm týdne byla prodaná .. jako než o2 tak klidně e46 fl ;)
Ta tohle mě dokáže zvednout ze židle. Myslíš si, že když jezdíš v BMW, tak jsi něco víc než ty, co jezdí O2? Nebo bych měl koukat na kamaráda, který vlastní 02, jako na socku a spodinu? Každý nechce BMW. Jinak ten kamarád vlastní 30 kamionu ty spodino. Má motorku dražší, než ty všechny auta dohromady a nad nikým se nepovyšuje. Strýc má O1 a vlastní 3 byty a barák a to v Praze a Brně a vůbec se necítí trapně.
Sorry za OT, ale musel jsem :)
_milan_

#17 Příspěvek od _milan_ »

pokud mi o2 nesedí jelikož to je plečka i v sebevětší výbavě... a necítím se v ní dobře hotovo , nemůžeš mi vymlouvat můj názro kde seš??!! v e46 za 100k se cítím o dost lépe ... jinak se nechlub cizím peřím strupe , víš piču co mám :D ale psát to tady nebudu , někdo by nevěřil , někdo by záviděl , někdo má víc někdo má méně... a ty seš ujebanec a jestli máš problém zavolej mě a můžeme se potkat nemusíš tady psat hrdino ;) jinak až budeš mit v 26 to co mam ja tak se ozvi :D :D :D :D
Jaris330D

#18 Příspěvek od Jaris330D »

_milan_ píše:pokud mi o2 nesedí jelikož to je plečka i v sebevětší výbavě... a necítím se v ní dobře hotovo , nemůžeš mi vymlouvat můj názro kde seš??!! v e46 za 100k se cítím o dost lépe ... jinak se nechlub cizím peřím strupe , víš piču co mám :D ale psát to tady nebudu , někdo by nevěřil , někdo by záviděl , někdo má víc někdo má méně... a ty seš ujebanec a jestli máš problém zavolej mě a můžeme se potkat nemusíš tady psat hrdino ;)
Všichni si o tobě udělaj obrázek. :) Machyrku
_milan_

#19 Příspěvek od _milan_ »

pana jaryna tady něco hrozně mrzí :D jo obrázek o tom že jsem si dovolil mít svůj názor na O.. obrázek si udělají o tobě chudáčku...
Teddy

#20 Příspěvek od Teddy »

Jaris330D píše:
_milan_ píše:kemo v O2 jsem měl tu čest jezdit nedávno celý týden a normálně jsem se cítil jak spodina a uplně trapně.. dále hlučný , nejelo to ,uskákaný nepohodlný.. ( a to mám doma samej m paket na velkých kolech.. ) za to můžu pochválit že jsem ji vlastnil jen týden , behěm týdne byla prodaná .. jako než o2 tak klidně e46 fl ;)
Ta tohle mě dokáže zvednout ze židle. Myslíš si, že když jezdíš v BMW, tak jsi něco víc než ty, co jezdí O2? Nebo bych měl koukat na kamaráda, který vlastní 02, jako na socku a spodinu? Každý nechce BMW. Jinak ten kamarád vlastní 30 kamionu ty spodino. Má motorku dražší, než ty všechny auta dohromady a nad nikým se nepovyšuje. Strýc má O1 a vlastní 3 byty a barák a to v Praze a Brně a vůbec se necítí trapně.
Sorry za OT, ale musel jsem :)
Když si to přečteš znova a pozornějš, tak zjistíš, že NENAPSAL, že majitelé O2 jsou socky. Nemusíš se urážet. Napsal jen že on sám se v ní cítil jak socka.
Já mu rozumim. Jjá mám škodovky vždycky jen služební. Necítím se v nich jako socka, ale spíš jako blbec. Nikdy jsem nepochopil, jak si to někdo může koupit za svoje peníze. Mě to auto naprosto nedává smysl. Existuje hromada jiných aut, který mají lepší poměr cena / výkon. A nemyslim výkon motoru.
Na druhou stranu chápu úvahy některých lidí.... "Autům vůbec nerozumím, jen se přesouvám z bodu A do bodu B, má to tu hromada lidí, tak to asi nebude špatný auto a nakonec to zase snadno prodam někomu dalšímu" chtěl bych říct... blbci, kterej vysolí ty nehorázný peníze za tu plečku, která nejede, nedrží na silnici a je odfláknutá.
Odpovědět