Čau,
Chtěl jsem se zeptat jaký motor by jste mi doporučili do e36, 316i r.v. 94. Momentálně tam mám 1,6 75Kw ale bohužel ta spotřeba po městě je trestní (11l / 100Km). Uvažoval jsem o 2,8l tam zkusit dát ale stále hledám co by tam bylo nejlepší. Kamarád má 2,5l a po městě jede za 6-7l. A ano chci tam nacpat něco hodně silného aby to táhlo Pokud někdo má i stránku kde se prodávají motory tak link prosím. Díky
Kromě motoru by jsi tam musel vyměnit spoustu dalších dílů. Jsou tady popsaný o tom stohy. Fakt to prodej a kup rovnou tu 325i, jsou dnes za směšný peníze.
Ehm ještě dotaz po kterým že městě se dá jezdit s 2.5l za 6-7l/100 ?? Tak max. po městském okruhu 80km/h na 5ku. To je ale stylem jízdy spíš okrsková záležitost.
když budeš dobytek tak vyměníš jenom motor a bude to fungovat. Z 2,5 za 6 litru bych chtěl vidět, to už je pomalu jak skoda octavia club každý jezdí s tdi za 2 litry nafty s průměrnou rychlosti 190 km/h
Asi takhle. Pokud bych byl ve spotřebě do 9l / 100 km tak jsem spokojený. To se mi ten motor zaplatí do půl roku sám Mě se ta 316náctka líbí proto si jí chci nějak poladit a hýčkat si jí Myslíte že motor 2,5l nebo 2,8l by se dal sehnat do 25 - 30 tisíc?
Ano za ty penize ho i do auta v pohode zastaviš. Nicmene te bude čekat vymena prednich a zadnich brzd v zadu i ramena vepredu stabilizator.A stejne zjistiš když to začneš delat že je potreba udelat komplet podvozek a vše okolo. A ve finale skončiš na jinych častkach. Rozmysli si jestli je lepši udelat naprosto vše a nebo tohle prodat a koupit stejne nejakou vymlacenou 2,5 - 2,8 a delat to tak jak tak.
Vyměň vyběhaný motor za jiný, v lepší kondici. Zapomeň na možnost, že by ti ve městě 6-válec jezdil levněji než 4-válec.
Zkuste si s kamarádem na půlden vyměnit auta a porovnejte spotřebu s autem toho druhého, možná není problém v autě a v biomechanismu mezi volantem a sedačkou
Krásný způsob jak říct že řidič je debil Ale ne v řidiči to není to vím Hold se zeptám nějakého mechanika jak to vidí on zda to je lehce možné vyměnit motor s nějakýma dalšíma menšíma úpravama nebo zda by to bylo moc hard. Kdyby někdo měl link na nějaké motory 2.0l a víc tak linky prosím. Díky
No, pokud řešíš v první řadě skutečně spotřebu ve městě, tak 6válcem si ji akorát zvedneš. 11l není ve městě nic zvláštního, s 1,6 se podle mě můžeš dostat max kolem 9-10l, ale to kdyby ses hodně krotil. To už si tam radši dej plyn, pokud víc najezdíš.
Tse 11 litru ve meste:D S ISem 103kw jsem jezdil ve meste za 15 realnych. Pokud se nepletu, tak 2.8 a 2.5 ma v papirech mesto za 14l v laboratornich podminkach:D