Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Klepání od zdvihátek i po jejich výměně M43/316i
Zdravim. Před nějakou dobou mi začaly klepat zdvihátka, tak jsem se rozhodl pro jejich výměnu. Po 210 tis. už na to asi měly nárok. Nějaký čas byl pak klid, ale ted se klepání vrátilo s jednou menší změnou. Klepe to pouze do doby něž se ohřeje olej. Za studena je to neco hroznyho. Motor se klepe, přes to klepani neni skoro slyset vlastniho slova, po proslapnuti plynu otacky padaji, az skoro do chcipnuti a pri jizde ve vyssich otackach motor hodne skube. Jak se to ohřeje, tak se vsechno uklidni a funguje normalne. Mam takove podezreni, ze se ke zdvihatkum za studena spatne dostava olej, ale mazani nesviti a oleje je tam taky dost(10W40). Automechanik nejsem, a proto se ptam, cim to muze byt? Pripadne aspon nejaka rada, jakym smerem hledat. Predem diky za reakce.
-
Ja bych to taky vubec neresil, kdyz by to klepani prestalo do nekolika vterin, jak to byva u vetsiny motoru, ale kdyz to trva kolem 10 minut, tak mi to neprijde uplne normalni a rad bych to nejak resil.zzeli píše:Muzou byt rozhozeny rozvody...ale asi bych tento prispevek nebral uplne vazne, pokud to po zahrati funguje skutecne zcela normalne
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
změř mazací tlak motoru, už jsem se s tím jednou setkal, že se vyměnily zdvihátka a rozcvakaly se znovu - motor nemazal na spodku až se hydra rozklepaly jako prase a pak se zadřel

Padání otáček až do udušení většinou dělá falešnej vzduch, na m43 mě to dělala hadice na odvětrání klikovky - zpuchřela totálně.

Padání otáček až do udušení většinou dělá falešnej vzduch, na m43 mě to dělala hadice na odvětrání klikovky - zpuchřela totálně.
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance