zdarec, mam e46 330d 150KW + chip. Stalo se nekomu ze mu zakukal motor na klice?? Najeto 230tis se serviskou.
Po jizde do dlouhého kopce pod plnym plynem pak auto z křižovatky jelo malo a na volnobeh zvuk jak z mercedesu ze starého piana.
Jinak motor bezi plynule jen klepe kovovym zvukem. s pribyvajicima otackama ten zvuk slábne ale je stále slyset. Olej menen a je ho tam dost. zítra se to zacne resit...
Osobne jsem nikdy neslysel o chycene klice u 30d jakekoliv verze (nepocitam 330d ktera jela 20km prakticky bez oleje ). Zato vstriky umi potrapit - muze klepat klidne vstrik, nebo jsem jednou videl volny pistni cep, kdy byl na vine zrejme taky ukapavajici vstrik.
Obecne tyhle R6 maji hodne predimenzovany spodek (litinove verze), ale samozrejme vzdy se najde vyjimka potvrzujici pravidlo..
Právě mě to zajímalo zda je to možné u tohoto motoru . Ale vážně to vypadá na vstřik. Nikdy bych nevěřil že to dokáže takhle mlátit...
Jen pro info přiložený odkaz . V reálu zní o dost hůře.
Nemá smysl měnit jeden vstřik a ještě podle korekcí. Ty jsou pouze informativní, o skutečném stavu toho moc neřeknou. Klidně může vstřik ukapávat.. Pokud máš k dispozici jeden vstřik, o kterém víš že je ok, můžeš ho zkusit postupně měnit za každý jeden vstřik, jestli se něco změní.
Když tuhle metodu použiješ pouze jako test, není potřeba na tu chvilku ani zapisovat nový vstřik..
Btw. počítám že máš inpu, máš někde screen obrazovky s korekcemi?
s tim odpojenim vstriků se to dělalo se nic prave nemenilo podstatného v tom mlacení....
fakt jebat kdyz motor bezi jak vino, nekouri, proste bez naznaku neceho a stane se něco takoveho.
Tak že píst na 3 válci utaven, blok ok hlava taky. Tak že vstřiky jsou časovaná bomba . Začne uchcávat ale nevíte o tom. Kdo si chce ušetřit tyto starosti vstřiky ven kontrola připadně repas. Vypadalo to že venku nikdy nebyli těžce zarostlé. Kde nějaký odkaz na fóru kde se řeší kam se vstřikama na repas?? Kvalita vs slušná cena?? Jinak píst sehnán mám.
Říkám to furt, ale lidi stejně nevěří. Korekce o skutečném stavu vstřiků řeknou jen pramálo, max tak jestli nejde příliš nafty do přepadu, což ovšem pro motor nebezpečné tolik není - akorát bude déle startovat až nebude chytat vůbec. Klidně může vstřik dávat dávku jak má, ale pokud nerozprašuje dobře, stejně píst propalí. Tzn korekce v požádku ale katastrofa na obzoru... Když jsem koupil svoji E60, měla korekce v rozmezí +1 až -1, takže "jako" ideální stav, ale chod za tepla na volnoběh už pro mě nebyl ideální (sem citlivka, nikomu jinému to tak nepřišlo:D ). Po repasu všech 6ti vstřiků korekce přibližně stejné, chod motoru na volnoběh nesrovnatelně lepší - podle stolice 4 KO, 2 nic moc.
Zkušený mechanik pozná načnutý vstřik podle chodu, ale jediná 100% jistota je stolice (ale stejně to většinou skončí repasem všech).
Btw. můj osobní poznatek. Auta, která sem řešil a ukapávaly jim vstřiky, ukazovala podle palubáku (nastaveno bez korekce ve skrytém menu) vždy o dost menší spotřebu, než ve skutečnosti, často i o 25% méně. Po repasu vstřiků už palubák sedí se skutečnou spotřebou +.5%.
tradgidek - Nechci podceňovat tvého mechanika, ale radši si zjisti naměřenou ovalitu na tom postiženém válci, možná si ušetříš spoustu peněz a času..
Osobně bych se snažil sehnat druhý holý motor a pořešil si vstřiky. I tak to bude hodně peněz, ale pořád nejlevnější verze. Tyhle motory na nic jiného než vstřiky a klapky neumírají...
Já by to porovnal asi takto:
- 6 repasovaných vstřikovačů x 4.000/kus = 24.000 CZK
- 1 pojízdný motor za 4.200 x 6,55 CZK/Zloty = 27.500 CZK
Kolik by stálo vydolovat staré, osadit nové vstřikovače, kolik bude stát přehození motoru a za kolik prodám ten starý motor už nechám na ostatní. Určitě nebudou všechny vývody, hadičky a trubičky pasovat, ale to už se vždy dá nějak přizpůsobit.