Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 cabrio - oprava vystřelovacího rámu za zadními opěrkami

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
kudlaexe

#1 Příspěvek od kudlaexe »

Zdravím,

mám zájem koupit lehce bourané BMW E46 330i cabrio. Při nehodě prý vystřelil bezpečnostní rám pro případ převrácení (auto na střeše nebylo) a díky tomu prý nefunguje el. ovládání střechy.

Zajímá mě, jestli je možné, aby vystřelení těchto rámů mohlo ovlivnit funkčnost střechy nebo jen prodejce kecá. Také by mě zajímalo, jak náročné je uvedení těchto vzpěr do opětovného funkčního stavu, na kolik to vyjde a případně kdo to u nás dělá.

Přes hledání se mi na tyto otázky nepodařilo odpověď najít.
Předem děkuji za každý věcný příspěvek.
Mesa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mesa »

Težko říct, jestli tyto dva systemy jsou spojene, u E36 nejsou (nebo si aspon zadny takovy vstup nepamatuji z EL manualu). Kazdopadne by melo stacit vratit ty dva ramy do puvodni polohy a vyzkouset strechu.? U E36 je na to takovej tool, ale jak jsem koukal, tak E46 uz to ma vyresene lepe:

https://www.youtube.com/watch?v=fNHViIgmQo0

snad pomuze.
Miguel

#3 Příspěvek od Miguel »

Co tě zajmá najdeš od strany 25.

http://www.bmwtech.ru/pdf/e46/ST034/7%2 ... ystems.pdf
kovaljuk

#4 Příspěvek od kovaljuk »

Kamarád má M3 E46 cabrio a při lehkém blbnutí na letišti mu vystřelili oblouky. Asi se jim nelíbilo amatérské driftování :lol:
Oblouky dáš do původního stavu jednoduše. Stačí vycvaknout plastové kritky kolem opěrky a samotného oblouku, pak zatlačit a zaháknou za takovej háček...nic na tom není.
Jestli kvůli vystrěleným obloukům nejde střecha, tak to nevim....
Už se mi ale stalo, že kamarád plašil, že mu nejde stáhnout střecha, problém byl v tom, že měl v kufru zataženej ten prostor pro střechu(takový to zvětšení kufru)....pitomost, ale člověk si toho nemusí hned všimnout.
kudlaexe

#5 Příspěvek od kudlaexe »

Díky všem za reakci.
Menší problém je, že je to auto z Německa, takže si tam nemůžu jen tak zajet a vyzkoušet to. Pokusím se kontaktovat prodávajícího, aby protektory zastrčil zpátky a pokusil se střechu stáhnout. O auto bez funkční střechy rozhodně zájem nemám.

Pak sem hodím, jak to dopadlo :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

ta střecha není nic složitýho, oprava střechy není problém, ale todle bude asi fakt obloukama, každopádně at to zkusí zasunout.
kudlaexe

#7 Příspěvek od kudlaexe »

Nakonec mi bylo doporučeno, ať se na to auto vykašlu, že bych se v tom mohl "utopit", tak jsme pánovi ani nevolali. Je mi trochu divné, že by to sám od sebe nevyzkoušel a rámy nezamáčkl zpátky, prodávající je navíc Rus a auto pochází z Lucemburska a je na luc. TP.

Každopádně pokud by se někomu chtělo, můžete mi sdělit svůj názor na náklady na opravu, jde o toto auto:
http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 58746.html

Poškozen je nárazník, světlo, blatník, pravé dveře, práh i zadní blatník (poslední 3 zmiňovaná poškození nejsou na fotkách až tak dobře vidět) a hlavně je poškozené i zavěšení. Je trošku zvláštní, že prý airbagy nevyletěly. Cena by byla asi o 300 eur nižší, náklady na opravu jsem počítal tak 35-40 tisíc, ale chci, aby to auto bylo pěkný, takže se do toho asi nevejdu.

Ještě jednou díky všem, co odpověděli.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

to je drahy jako prase, 330 bez vybavy, do opravy dáš minimálně 50 když to spravíš pořádně :)
kudlaexe

#9 Příspěvek od kudlaexe »

Mně ta výbava až tak špatná nepřijde (respektive pro mě je dostačující, navigaci nepotřebuji) a hlavní výhodou je samozřejmě m-paket. Ale jinak s tebou naprosto souhlasím, navíc je dost možné, že budou potřeba udělat i další věci jako brzdy, podvozek atd. a najednou v tom můžu mít 200 tisíc a to opravdu nechci :D a taky je to strašně daleko.

Díky moc za odpověď. A pokud sem zavítá nějaký moderátor, tak to tu už asi může zavřít.
Díky všem.
pindour
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pindour »

Je to skoro tak, jak píše "kovaljuk".
Pokud jsou vystřelené oblouky, nebo otevřený kufr, nebo zvětšený prostor v kufru nelze manipulovat se střechou.

Pokud jsou vystřelené oblouky, svítí i kontrolka na palubce.

Akorát je zapotřebí nejprve odblokovat oblouky aby šly zasunout.
Myslím, že to odblokování, je za sedačkou nebo pod tapecem v kufru (už si to nepamatuju). Po zacvaknutí oblouků zpět kontrolka zhasne a střecha funguje.

Vlastní zkušenost, měl jsem něco podobného.
Odpovědět