Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e36 přední komplet ramena - špatný odklon a smetená guma
-
Jakou značku by jste doporučily, potřebuji kvalitu protože jezdím denně po staré betonové panelové cestě několik kilometrů tak aby to pát let vydrželo... Je vůbec nějaká značka lepší nebo je to vše jeden čínskej výrobek s jinou polepkou? Co brát? hodně lidí doporučuje meyle HD ale nevím jak je na tom v porovnání se zbytkem výrobců. Díky
-
jezdím origo 15" 205/60, rameno se dá koupit origo jen levé, pravé už není a za sadu čepů chcou nesmysl...
Já ale spíš jen tak zjištuju dopředu, hlavně celou sadu včetně ramen, mám totiž podezření na nej... mám na pravém kole o stupen větší odlon než je tolerance a nevím čím to je, neřešil bych to ale guma je po zimě na okraji smetená... dnes jsem hýbal autem na zvedáku i na kanalé, se zatíženým i zvedlým a čepy jsou bez vůlí, jen to uložení uplně jakoby nejvíc dozadu do auta má vůli do stran ale tu umožnuje jeho konstrukce...
Tak mě napadá právě esi není křivý rameno nebo čím jiným by to mohlo být? Co když koupím nové rameno a odlon bude pořád špatnej nebo horší... Nebo koupím obě nová ramena a odklony budou špatný... co vím tak se to nedá nijak seřídit...
Já ale spíš jen tak zjištuju dopředu, hlavně celou sadu včetně ramen, mám totiž podezření na nej... mám na pravém kole o stupen větší odlon než je tolerance a nevím čím to je, neřešil bych to ale guma je po zimě na okraji smetená... dnes jsem hýbal autem na zvedáku i na kanalé, se zatíženým i zvedlým a čepy jsou bez vůlí, jen to uložení uplně jakoby nejvíc dozadu do auta má vůli do stran ale tu umožnuje jeho konstrukce...
Tak mě napadá právě esi není křivý rameno nebo čím jiným by to mohlo být? Co když koupím nové rameno a odlon bude pořád špatnej nebo horší... Nebo koupím obě nová ramena a odklony budou špatný... co vím tak se to nedá nijak seřídit...
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Čepy z E30 mají menší průměr pláště, do ramen E36 je nedáš.
Celé rameno z E30 sice jde do E36 namontovat, ale je pak kolo víc vzadu (nebo vpředu, nepamatuju se přesně) a je jiný záklon. Nevypadá to dobře na pohled.
Celé rameno z E30 sice jde do E36 namontovat, ale je pak kolo víc vzadu (nebo vpředu, nepamatuju se přesně) a je jiný záklon. Nevypadá to dobře na pohled.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
Dobrá tedy, přestanmě spekulovat co z dílů pasuje na e36, potřebuji poradit jak mám postupovat abych přišel na to co mi působuje špatný odklon a popřípadě když to bude ramenem, jakou značku vzít protože bych to bral komplet i s čepy atd.... a aby šli v pohodě vyměnit v budoucnu jn čepy, tak aby ta značka od které bych bral ramena komplet dělala jen čepy a kvalitní...
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Možné příčiny špatného odklonu:
- ohnuté rameno
- ohnutý tlumič
- ohnutá těhlice (velmi málo pravděpodobné)
- utržené horní lůžko tlumiče
- deformovaný podběh = hnutá karoserie po kolizi
Odklon na předku na E36 je běžně neseřizovací, musel bys koupit jiná horní uložení s možností seřízení.
- ohnuté rameno
- ohnutý tlumič
- ohnutá těhlice (velmi málo pravděpodobné)
- utržené horní lůžko tlumiče
- deformovaný podběh = hnutá karoserie po kolizi
Odklon na předku na E36 je běžně neseřizovací, musel bys koupit jiná horní uložení s možností seřízení.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Mám je na autě a vypadá to uplně normálně. Ramena jsem měl na sobě položený a jestli se nepatrně liší, může jít max o 1-2mm a to ještě nevim, jestli to neni tím, že šlo o 2 různý výrobce (E36 Meyle vs. E30 LMI).Francis píše:Čepy z E30 mají menší průměr pláště, do ramen E36 je nedáš.
-
- Klubové ID: 2503
Ramena Meyle HD - uz od vyroby nemaji cepy ulozeny v gume, ale natvrdo jako u E30. Pri prelisovavani cepu taky Meyle HD - taky je cep natvrdo a pasuje do puvodniho ramena. Zadni silace zasadne plny z M3 3.2. Rameno v nich nechodi a vydrzi podstatne vice jako obyc deravej silac. Horni ulozeni primo v BMW vychazi levneji, jak aftermarket.
Stavitelny horni ulozeni ti na rozbitych cestach moc dlouho nevydrzi. Neni ulozeny v gume jako obycejny. Je to vsechno natvrdo. Pak dostava neskutecny mrdy i karoserie.
Udelal bych prve jednoduchej test. Pohod mezi sebou levej a pravej tlumic a jed na geometrii. Pripadne uz s novyma ramenama. Tim vyloucis /potvrdis ohnutej tlumic.
Stavitelny horni ulozeni ti na rozbitych cestach moc dlouho nevydrzi. Neni ulozeny v gume jako obycejny. Je to vsechno natvrdo. Pak dostava neskutecny mrdy i karoserie.
Udelal bych prve jednoduchej test. Pohod mezi sebou levej a pravej tlumic a jed na geometrii. Pripadne uz s novyma ramenama. Tim vyloucis /potvrdis ohnutej tlumic.
-