Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dvouhmota e36 325i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
shade741

#1 Příspěvek od shade741 »

Mám dotaz ohledně dvouhmotového setrváku v e 36 325i M5B25Tu, může mi tu někdo fundovaný osvětlit, jestli je něčemu nebezpečné jezdit se setrvákem co rachtá na volnoběh, max si zarachtá na rozjezd ale s autem nevybruje ani na volnoběh ani při vytočení- při vytočení jsou pocitové vibrace velice mírné v úzkém spektru. Zachrastí lehce při chcípnutí auto se otřepe velice málo. Vpodstatě nechce se mi měnit za novej dvouhmoťák či přestavovat na jednohmotu, jen pro to, že to sem tam chrastí a více či méně to jiný negativní efekt nemá. Tj hrozí eminentně nějaká katastrofa? jeho výměnu plánuji, ale nebudou tet na to finance ani čas, na netu jsem našel katastrofické prodření pláště dvouhmoty atp. ale to by s autem muselo klepat jak blázen ne?
THe_KbK

#2 Příspěvek od THe_KbK »

Já s tím jezdil nějakou dobu a nic se nestalo. Z druhé strany vytváří vybrace, který se nesou na lamelu a dál do převodovky.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

koki
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koki »

také jsem jezdil se špatnou dvouhmotou delší dobu, bouchala při rozjezdech fakt hodně, nic se jinak nestalo.
shade741

#5 Příspěvek od shade741 »

Totic-to ve faq jsem samo četl, vím jak se mi projevuje ale dotaz zněl co hrozí, že je to setrvák vím určitě, šlo mi o praktickou radu co se může stát když chrastí a vibruje velice málo, na otevřenejch dveřích skorem nepoznám, tj můžu počkat dokud nezačne znatelněji vibrovat, nebo se mi to vymstí a prolítne mi jeho vnitřek do skříně :)

Koki- delší dobu ? kolik km? když se rozjíždím tak ho taky slyším, ale jak kdy
koki
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od koki »

shade741 píše:Totic-to ve faq jsem samo četl, vím jak se mi projevuje ale dotaz zněl co hrozí, že je to setrvák vím určitě, šlo mi o praktickou radu co se může stát když chrastí a vibruje velice málo, na otevřenejch dveřích skorem nepoznám, tj můžu počkat dokud nezačne znatelněji vibrovat, nebo se mi to vymstí a prolítne mi jeho vnitřek do skříně :)

Koki- delší dobu ? kolik km? když se rozjíždím tak ho taky slyším, ale jak kdy
mě to bouchání dělalo vždy po rozjezdu, původně jsem myslel že je to od zadní nápravy nebo uložení převodovky ale byl to setrvák. tak cca 5000 -10000km (odhad) jsem s boucháním najezdil. Setrvák mlátil fakt hodně, ale jezdit se pořád dalo, později jsem to řešil a udělal komplet spojku včetně dvouhmoty a bylo po problému. Pokud ti to dělá málo tak bych to neřešil.
Odpovědět