Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 BBS RC 042/041 zápis do TP - originál
-
Ahoj,
vím, že o zápisu kol do TP je toho tady napsáno opravdu hodně, ale nepodařilo se mi dohledat, zda jsou BBS RC042/041 origo rozměr, který BMW do TP dávalo přímo z výroby?
Mám je na E36 Cabrio v rozměru 4x 17 225x45, 7.5" a 8.5" et41
Tento rozměr by dle všeho měl být origo, ale já je nemám napsané v TP a dávat 2tis. za BMW líbesbríf se mi popravdě nechce.
Pokud je to origo, tak by mi to tam mohli dopsat bez problémů ne?
Případně pokud ne, tak nemáte někdo jiný tip, případně nemáte někdo typový list k těmto kolům?
Díky za pomoc
Dave
vím, že o zápisu kol do TP je toho tady napsáno opravdu hodně, ale nepodařilo se mi dohledat, zda jsou BBS RC042/041 origo rozměr, který BMW do TP dávalo přímo z výroby?
Mám je na E36 Cabrio v rozměru 4x 17 225x45, 7.5" a 8.5" et41
Tento rozměr by dle všeho měl být origo, ale já je nemám napsané v TP a dávat 2tis. za BMW líbesbríf se mi popravdě nechce.
Pokud je to origo, tak by mi to tam mohli dopsat bez problémů ne?
Případně pokud ne, tak nemáte někdo jiný tip, případně nemáte někdo typový list k těmto kolům?
Díky za pomoc
Dave
-
Jj to jsem se zřejmě někde dočetlTotic píše:Řekl bych, že 17" 7.5" a 8.5" et41 je naprosto ukázkový 3er rozměr. A opravdu na hodně místech a v mnoha diskuzích se píše, že 17" nemají vel. TP lidi zapsaný. Ani já a jezdím s tím 5let. To ses tady náhodou nedočetl??Jinak je to tak jak píšeš..

Jestli je to origo rozměr, tak by to měli mít i na magistrátu v databázi, ne? Pokud ano, tak by mi to tam mohli dopsat i bez typového listu atd. To by byla ideální varianta.
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak 17" zapisovali na E36 jen se sportovním podvozkem. Dále byl rozdíl v autech s globální evropskou homologací a bez ní. Teoreticky, pokud si jsi jistý, že zapsané být mají, by mohlo stačit zajít na magistrát a požádat je o ztotožnění s typem. Každopádně pokud pošleš svůj VIN panu Stehlíkovi s dotazem, zda jsou kola možná, tak ti odpoví a budeš aspoň vědět.
-
- Člen Klubu
Já třeba mám z výroby 704 - M sportfahrwerk, ale po dovozu z D to tam samozřejmě do TP nenapsali. Zkoušel jsem to na ně, že to mám i na štítku dveří a že je to jen 5minutek atd.
, ale paní řekla že to může udělat na základě typovýho či technickýho list od dovozce. Už si nepamatuju jestli je to zadara nebo jen za 50,- / 100,- kč.
Ale taky jsem si všiml, že na každým inšpektorátě si některý věci dělají po svým, tak to doporučuju zkusit a navíc se od ledna mohlo i něco zákonem změnit.

Ale taky jsem si všiml, že na každým inšpektorátě si některý věci dělají po svým, tak to doporučuju zkusit a navíc se od ledna mohlo i něco zákonem změnit.
-
Tak to je přesně můj případ - mám to také z výroby dle VIN, ale dovezeno z DE a někdo zanedbal, aby to tam bylo zapsané. Zkusím zajít za ouředníkama a třeba tam bude dobrá duše, která nebude dělat problémy:-)Totic píše:Já třeba mám z výroby 704 - M sportfahrwerk, ale po dovozu z D to tam samozřejmě do TP nenapsali. Zkoušel jsem to na ně, že to mám i na štítku dveří a že je to jen 5minutek atd., ale paní řekla že to může udělat na základě typovýho či technickýho list od dovozce. Už si nepamatuju jestli je to zadara nebo jen za 50,- / 100,- kč.
Díky
-
- Člen Klubu
Jasně uvidíš, kdyžtak napiš výsledek. Tady je pro reference souběžná diskuze z 1er
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=143747

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=143747