Zdravím, řeším dilema, zda-li si pořídit F30, 316 d 2.0 D, 2012 najeto 85 000 Sport. Ukázkový model naleznete u prodejce Autoesa nebo jemu podobný.
Už dlouho sním o BMW a design F30 mě uchvátil. Táhne mě to k němu a zrovna nepotřebuji nadupaný koně pod kapotou. Hold ale vyskytla se mi šance to auto pořídit když tyto modely spadly pod 600 000Kč. Můj rozpočet je max. 580 000Kč. Pořád si ale kladu tyto otázky:
1. Stojí to za to?
2. Je kvalitní a vydrží mi dalších 5 let? Při ročním nájezdu 15 000km?
3. Je provoz tohoto modelu nákladný? Resp. běžný servis?
4. Jaké jsou typické poruchy tohoto auta?
5. Zničí mě náklady po finanční stránce? Běžně převyšují 36000/rok?
6. Nemám se poohlédnout raději po starším modelu? E60? E90? E92?
Moje teorie je: Investovat raději do novějšího modelu, než-li do staršího, v ideálním případě že jej chci po 5 letech prodat. Nejlépe od kvalitního prodejce a před koupí to ještě prohnat diagnostikou autorizovaného servisu BMW. Co vy na to? Jak by jste se zachovali vy kdyby jste měli na koupi vozu max. 580 000 Kč a jediná značka kterou chcete je BMW? Předem děkuji za cenné rady a připomínky zkušených uživatelů.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dilema: F30, 316 d 2.0 D, 2012 najeto 85 000 Sport 580 000
- icecold
- Kontaktovat uživatele:
Ve zkrátce: Je to jedná z úplně prvních F30, kde nemusí být vychytaný mouchy, to auto za 5 let rapidně ztratí na ceně, s takovým motorem auto bude těžko prodejný, vzhledem k motorizaci předpokládám, že i výbava bude nic moc, s takovým ročním nájezdem bych se poohlídnul po benzínové verzi, dat celý svůj rozpočet jenom za nákup auta taky není úplně nejchytřejší varianta a navíc kupovat auto zrovna v AUTO ESA je už poslední hřebík v rakvi tvých nervů a peněz. Asi takto 

e36 328i
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
-
- Člen Klubu
Asi jsme tě moc nepotěšili co?
doufajíc v uznalé chválení s doporučením, že to je přece bestseller!
Zejména při nájezdu 15tis. a rozpočtu 500+ máš upřímě na větší parádu..
Proč si za tolik peněz pořizovat tak nudné auto.
Pokud se jedná o tenhle "klenot" http://www.autoesa.cz/bmw/rada-3/sedan/ ... 97488.html
je to opravdu základní motorizace, sportpaket vypadá sic stylově, ale je tady jen aby z člověka vytáhl cash navíc a to auto se vůbec prodalo. Nevím co má společného čtyřvál diesel v palebné síle 85kW, jízdní dynamikou 0-100km/h -> 11s se slovem "Sport"
Trochu unylá barva podtrhuje nezajímavost, chci říct působí konzervativně spíš k variantě Luxury? Možná je to i nevýraznými koly, ale jako zimní sada ideal. Interier je vkusný moderní a neurazí, rozhodně čalounění bych si dopřál zajímavější, odpovídá to vnějšku.
Protože tady jsou převážně fajnšmekři na klubu tohle zrovna moc neocení. Ale na sousedy a odpolednem se vracející školáky ulicemi tato novinka rozhodně zapůsobí.
Zajímavější by mohla být nějaká 320i, ale to už je asi fin. mimo. Jinak za 60% částky může být naložená stylovka buď E60, nebo E92 v paketu a to atmosféra v benzínu pochopitelně. Určitě dalších 5let spolehlivě vydrží.

Zejména při nájezdu 15tis. a rozpočtu 500+ máš upřímě na větší parádu..

Pokud se jedná o tenhle "klenot" http://www.autoesa.cz/bmw/rada-3/sedan/ ... 97488.html
je to opravdu základní motorizace, sportpaket vypadá sic stylově, ale je tady jen aby z člověka vytáhl cash navíc a to auto se vůbec prodalo. Nevím co má společného čtyřvál diesel v palebné síle 85kW, jízdní dynamikou 0-100km/h -> 11s se slovem "Sport"

Protože tady jsou převážně fajnšmekři na klubu tohle zrovna moc neocení. Ale na sousedy a odpolednem se vracející školáky ulicemi tato novinka rozhodně zapůsobí.
Zajímavější by mohla být nějaká 320i, ale to už je asi fin. mimo. Jinak za 60% částky může být naložená stylovka buď E60, nebo E92 v paketu a to atmosféra v benzínu pochopitelně. Určitě dalších 5let spolehlivě vydrží.
Děkuji za cenné rady pánové. Především mě zajímá jak to je s tímto modelem po kvalitativní stránce. Co přináší nová řada? Vyskytují se cyklicky nějaké významné problémy? Je tu nějaký vlastník?
Hledám nejlépe méně jeté auto bez velkých budoucích investic. V segmentu starších modelů řady E, jsem nic zajímavého nenašel.
Víte chci koupit auto na budoucích 5 let a pro běžný život. Toužím po BMW. Chci aby design byl nadčasový což u starších modelů je už docela problém. Nejlépe černá/bílá karoserie, interiér s palubním počítačem ať to taky trochu vypadá a nejlépe světlý (bílý) interér ale hlavně chci verzi SEDAN, žádné kombi. O to že to bude rvát asvalt mi nejde. A věřte mi není snadné najít vůz odpovídající mým představám. Proto jsem zvolil novou verzi BMW 3.
Jestliže je tady někdo schopnější ve hledání ojetin, a nalezne mi vůz BMW za který se dalších 5 let nebudu muset stydět a nebudu muset do něj rvát statisíce. Sem s tím, budu mu velice zavázán.
Hledám nejlépe méně jeté auto bez velkých budoucích investic. V segmentu starších modelů řady E, jsem nic zajímavého nenašel.
Víte chci koupit auto na budoucích 5 let a pro běžný život. Toužím po BMW. Chci aby design byl nadčasový což u starších modelů je už docela problém. Nejlépe černá/bílá karoserie, interiér s palubním počítačem ať to taky trochu vypadá a nejlépe světlý (bílý) interér ale hlavně chci verzi SEDAN, žádné kombi. O to že to bude rvát asvalt mi nejde. A věřte mi není snadné najít vůz odpovídající mým představám. Proto jsem zvolil novou verzi BMW 3.
Jestliže je tady někdo schopnější ve hledání ojetin, a nalezne mi vůz BMW za který se dalších 5 let nebudu muset stydět a nebudu muset do něj rvát statisíce. Sem s tím, budu mu velice zavázán.
když už novější, tak něco takového http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... ine&noec=1
-
- Člen Klubu
Tak to je velmi individualní požadavek a k tomu se musíš víc rozepsat co cheš a co ne. Určitě jsou Exx modely za který se člověk dalších 5let stydět nebude a v rámci běžné údržby.TEK88 píše:Hledám nejlépe méně jeté auto bez velkých budoucích investic. V segmentu starších modelů řady E, jsem nic zajímavého nenašel.
Samozřejmě tady několik lidí vozí na zakázku a na přání co chceš z ciziny.
No.. popravdě bych si F30 v sociální edici s motorem na houno za 580k nekoupil... volil bych nabušenou káru v E9x řadě, klidně za míň a zbytek si nechal na případné opravy...
Pokud ses ale zamiloval do F30, tak to dokážu pochopit že pro tebe není E9x zajímavá.. v tom případě bych já osobně počkal další 2-3 roky a pak si koupil za míň něco zajímavého .. a určitě ne diesel když najedeš 15k ročně... 328i (i když je to 4válec), nebo radši 335i už kvůli tomu 6ti válci...
Jinak já si koupil E93 335i s výhledem že si ji nechám 10-15 let.. zainvestuju v čase aby byla pořád TOP ... 5let výhled snad musí vydržet každý auto, kor když je skoro nový... i když.. šidí se pořád víc...
Pokud ses ale zamiloval do F30, tak to dokážu pochopit že pro tebe není E9x zajímavá.. v tom případě bych já osobně počkal další 2-3 roky a pak si koupil za míň něco zajímavého .. a určitě ne diesel když najedeš 15k ročně... 328i (i když je to 4válec), nebo radši 335i už kvůli tomu 6ti válci...
Jinak já si koupil E93 335i s výhledem že si ji nechám 10-15 let.. zainvestuju v čase aby byla pořád TOP ... 5let výhled snad musí vydržet každý auto, kor když je skoro nový... i když.. šidí se pořád víc...