Ahoj kluci. Včera jsem byl na diagnostice a vyskočila nefunkční škrtící klapka. Sundal jsem kryt jestli nevyskočil konektor, ale je na svém místě.
Jinak jsem před výměnou termostatů, ale předpokládám že to s tím nesouvisí.
Nějaký zkušenosti a rady. Díky.
zvykne ju zahltit olej cely ten servomotorcek a vtedy sa to vyskratuje a nefunguje...ak je to ten pripad vacsinou je s tym koniec, treba kupit novu
EDIT: http://forum.bmw5.co.uk/topic/75611-thr ... tor-fault/ tu mas obrazky ako to zatopene vyzera
například u mě se to neprojevuje nijak, ale četl jsem, že u VW to padá do nouzáku a když vypneš motor tak delší dobu dobíhá. Ještě tam někdo psal o spotřebě, ale já fakt nic. Taky bych chtěl vědět jestli se to dá zachránit. Zítra to budu sundavat, tak napíšu.
poznat se to většinou dá, že se ti rozsvítí ponorka, nebo ti to padne do nouzáku a samozřejmě diagnostika. Mě to nedělá nic, ale řešil jsem to s jedním mechanikem od BMW a řekl mi, že ta klapka píše chybu, ale jestli nesvítí ponorka, nebo to nepadá do nouzáku, tak je tam jenom odchylka v otevírání proti továrnímu nastavení. Až odejde úplně tak jí vyměním. Zatím to prý nemám řešit.
tak došlo na výměnu škrtící klapky a mohu jen doporučit. V BMW mi řekli, že je tam jen kvůli DPF, ale je to nesmysl. Je to obrovský rozdíl jak to jelo před a po výměně. Jestli někdo váháte tak doporučuji.
gsicbr píše:tak došlo na výměnu škrtící klapky a mohu jen doporučit. V BMW mi řekli, že je tam jen kvůli DPF, ale je to nesmysl. Je to obrovský rozdíl jak to jelo před a po výměně. Jestli někdo váháte tak doporučuji.
je tam kvoli DPF a hladkemu vypnutiu motora, zrejme ti auto padlo do nudzaku kvoli nej a tym padom si nemal vykon
inak auta bez DPF skrtiacu nemaju a tahaju rovnako
auto v nouzáku rozhodně nebylo. Není tam jen na DPF a vypínání. Kdybych to nezkusil, tak bych to netvrdil. Tam kde jsem řadil 5, dávám 6 a reakce na plyn je taky úplně jiná.