Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Webasto vs. predehrev

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#21 Příspěvek od Holly Moderátor »

V tom případě je, podle mě, vadné tepelné čidlo na řídicí jednotce, snímající (logicky :) ) "teplotu webasta". Ventilátor běží, protože čidlo hlásí vysokou teplotu. Čidlo je tato součástka na řídicí jednotce webasta http://obrazki.elektroda.net/42_1222452452.jpg.

Ještě je také možnost, že je vadná žhavička uvnitř, webasto si myslí že má topit, proto ventilátor funí.

Ovšem, vzhledem k faktu, že chyby čidel by mělo webasto rozpoznat a tudíž by mělo dojít k jeho zablokování - lockout, nemělo by se vůbec nic rozjet. Pokud se webasto nezablkovalo, tak bude vadný samotný ventilátor (jediná součást, která lockout nezpůsobí). Zkontroluj piny v konektoru...

Teď trošku srozumitelněji (mé myšlenkové pochody bývají dosti chaotické):
1. Zkontrolovat piny v konekotru dmychadla (malý konektor, 1 ze tří zapojených dvodrátových, ten nejblíže středu). Zda není zkorodovaný, ohnutý apod.
1a - zkusil bych odpojit konektor dmychadla, párkrát nastartoval a tak na minutu nechal motor běžet. Pak bych konektor zapojil zpět, nasatrtoval a čekal. Pokud se ventilátor nerozběhne, odpojil bych při nastartovaném motoru hlavní napájení webasta aspoň na 10s, vrátill a zase čekal co se bude dít...
2. Propájet nožičky teplotního čidla
3. Odeslat řj webasta na diagnostiku nebo koupit funkční
4. Je-li řj v pořádku, vyměnit dmychadlo.
Tweety_1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Tweety_1 »

Auto jsem koupil a webasto nebylo zapojene (dva konektory original z auta). Zapojil jsem je a pochopil jsem proc. Po zapojeni to zacne samovolne bezet...ihned jak konektor zapojim. Tudiz odpojit, jezdit, zapojit nepomuze, jezdim s odpojenym webastem prakticky od zacatku jak jsem tak zjistil. Zitra tu zkusim rozebrat a zkontrolovat to podrobneji. Moc dekuji za napady (y)
Tweety_1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Tweety_1 »

Holly Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1819

#24 Příspěvek od Holly Moderátor »

Tak to bude to dříive zmíněné dmychadlo (teplotu to měří, oběhové čerpadlo vypadá že taky běží, frekvence závady je značná)... Nevím, jak moc se v něm lze hrabat, já se do něj zatím nedostával...
johnyfly1

Re: Webasto vs. predehrev

#25 Příspěvek od johnyfly1 »

chalani cim je zopinany tento pridavny ohrievac? podla wds je to napojene na trvaly plus a minus, potom este cez nejaku poistku a potom vyzera ze to spina riadiaca jednotka motora ktora vyhodnocuje teplotu, ci je auto nastartovane a ci nieje slaba bateria...ale mna skor zaujima akym signalom to je zopinane...ci len riadiaca jednotka to zopne privedenim 12v resp minus, alebo je ten signal zlozitejsi?
jedna sa o toto
http://2009.bmwfans.info/parts/catalog/ ... _electr-2/
Odpovědět