Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E46 poface 2,2 V6 M54 125kw chip + navigace mk3 dotaz

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Oncek

#1 Příspěvek od Oncek »

Zdravím, viděl jsem možnost nějakého "chipu" pro tento motor kdy by měl jít údajně výkon o 11kw nahoru je to možné bo ne, případně co to udělá se spotřebou atp. díky :)?

Mám v autě navigaci a viděl jsem nějakou redukci nebo lépe řečeno takový modul, který je nejspíš potřeba nějak připojit či dokonce připájet do zadu jak je dvd pro navigaci. Má s tím někdo zkušenost? Funguje to a je to realizovatelné?

Děkuji za odpověď ;-)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

videls spravne...
https://www.youtube.com/watch?v=5CPAknrDWVE

mozna, kdyz napises co vlastne chces/hledas, dojdes odpovedi... pripadne pouzij tlacitko "hledat" nahore na liste...
Přílohy
powerbox_02.jpg
powerbox_02.jpg (78.41 KiB) Zobrazeno 1564 x
“Ability is what you're capable of doing.”
Oncek

#3 Příspěvek od Oncek »

Okey sorry, psal jsem to narychlo v práci tak sem to nedopsal, co se toho chipu týče nebo prostě nějaké jiné mapy nahrát, tak jestli to zkrátka udělá co to udělat má a jak to působí na motor.

Co se modulu týče mělo by pak jít připojit k rádiu flashku nebo aux a normálně na něm přehrávat mp3 což jsem nedopsal dík mé demenci ;-).
Mesa
Klubové ID: 3417
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mesa »

Hanz píše:videls spravne...
https://www.youtube.com/watch?v=5CPAknrDWVE
:smich2: :smich2: :smich2:
Oncek

#5 Příspěvek od Oncek »

No tak jsem myslel, že se tu jedná trochu seriozně a ne, že si s člověka děláte jen prdel, když se na něco zeptá a nedejbože se ještě splete nebo to nenapíše prostě nejlíp a to je vše...děkuji tedy za velice přínosné odpovědi... :mad: :mad: :mad:
paca

#6 Příspěvek od paca »

fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#7 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

A přínos chipu v atmosferickém motoru je přinejmenším sporadický. Můžou ti tam přidat více paliva, budeš jezdit na bohatou směs a bude to víc žrát, nárůst výkonu minimální. Nebo ti změněj průbeh křivky výkonu, takže se ti bdue v jednu chvíli zdát jak to najednou jede, ale už si nevšimneš že v dalším spektru otáček to zase zlenivělo... Za mě vyhozený peníze.
Oncek

#8 Příspěvek od Oncek »

Ok, mockrát děkuji. Myslel jsem si, že ten chip je k ničemu, ale byl jsem zvědavý jestli s tím nemá někdo zkušenost. Jsem rád, že se tu najdou i lidi, kteří poradí takže ještě jednou děkuju. Doufám, že ten adaptér pro usb atd. se mi podaří zapojit a bude to šlapat. :wink:

Ještě bych měl jeden dotázek, auto si veme víc oleje, hůř těsní víko ventilů (co jsem četl je to celkem běžný problém), které se bude tento pátek přetěsňovat, bývalý majitel auto servisoval v bmw a poté v servisu, který úzce spolupracuje s bmw a ti nenašli vadu, takže nevím jestli se jim na to prostě nevykašlali. Kapká olej na svody a smrdí to né pokaždé, ale celkem často. Neteče to nějak moc, ale je to jediné co mě po tom co mi bylo řečeno napadá, že by s tou spotřebou oleje mohlo mít společného. S autem jezdila 8 let ženská takže mi řekla jen to, že tam jednou za čtvrt roka dolila litr oleje, ale auto moc nešetřila jezdila běžně 160 po dálnici atp. takže to celkem točila je to normál u těchto motorů? Díky.
Lucifer
Klubové ID: 3086

#9 Příspěvek od Lucifer »

Každý M54 žere olej. Nic neobvyklého.

K tomu usb mp3 hledej se po dension je to místo cd měniče a umí to dost věcí ;)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#10 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ano, jak píše Lucifer, jeto nemoc M54... žerou olej kvůli tomu, že maj tenké stěny válců z hliníku, které se při prudkých změnách teploty deformují. Tj. když někdo na to za studena šlape jak o život a pak to třeba rovnou chcípne a nenechá dochladit... potom se skrz pístní kroužky dostává olej do válců a pálí se tam.. proto ten úbytek. Dá se to trochu vyřešit hustším olejem nebo novýma pístníma kroužkama co jsem četl... ale prý není nic nenormálního, když musíš dolít kolem 2 litrů na 10 000km.
Oncek

#11 Příspěvek od Oncek »

Ok, díky za infa. No jo to nevím jak s tím jezdila za studena bohužel, ale tak snad to u mě bude lepší za studena netočím nikdy :) díky za odpovědi :palec:
Lucifer
Klubové ID: 3086

#12 Příspěvek od Lucifer »

Žraní oleje dělají gufera a vodítka ventilů. Pokud by se deformovaly stěny valců tak by auta neměly tlaky
Oncek

#13 Příspěvek od Oncek »

No taky mi protíká olej a kape na svody, tudíž to smrdí. Dnes se bude měnit těsnění víka ventilů tak snad to pomůže, napadlo mě, že by to mohlo mít s tím olejem něco společné, ale zas nějak extra to neteče nebo něco a u bmw celkem běžný jev, že to špatně těsní, jen doufám, že nebude potřeba přetěsnit hlavu.
paca

#14 Příspěvek od paca »

Pokud máš dole víko ventilů, tak sis měl nechat "přetěsnit" i vanos. "Žraní" oleje ještě pomáhá vyměnit olejový separátor - spotřeba oleje trošku klesne.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#15 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Nu a rovnou změř tlaky eventuelně i vyměň svíčky když už je to víko dole. Jak (s)prosté..
Odpovědět