Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 318is sundání sání

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pitr02
Klubové ID: 3398

#1 Příspěvek od Pitr02 »

Ahoj,
nemá prosím někdo zkušenost se sundáváním sání z ISa?
Praskla mi plastová příruba na vodu, všechno mám sundané, povolené ale brání mi tam ta černá krabička co přes ní vedou dráty, je nutné od ní všechno odpojit nebo to jde i jinak?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Ahoj, bohuzel vsechni musis odpojit. Jeden kabel vede az k prevodovce, pak dalsi ke starteru. Pristup tam je jak k penezum...
Pitr02
Klubové ID: 3398

#3 Příspěvek od Pitr02 »

No tak to bude rodeo před barákem :roll: :D , díky za radu. :wink: :roll: :D
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

No bohužel, já jsem to sice dělal na dílně, ale měli tam blbej zvedák, na kterém E36tka nešla zvednout, takže jsem si musel vystačit s heverem. A každá (drobná) ruka se hodí:D

Jinak rovnou si kup těsnění mezi sání a motor, určitě už bude KO a je dost možné, že po znovu nasazení sání ti začnou houpat otáčky a určitě bys to pak nechtěl dělat znova:D

Jinak nadávek na to padlo nespočet, nic blbějšího jsem ještě neviděl. Nechápu jak se inženýři v BMW mohli jednou vzbudit a říct si "Joo to je geniální, dáme rozvod čidel na celý motor doprostřed dvou dílů sání":D

Ještě doporučím si poznačit konektory na čidlo kliky a vačky, jsou hned vedle sebe a jsou stejné, tak aby se ti to nepopletlo. Pak tam je v bloku čidlo teploty pro ŘJ a čidlo teploty pro palubku.. ty snad nejdou splést, jestli si to pamatuju dobře, tak vypadaj stejně, ale jedno má jen 1PIN a druhé 2 piny, ale je to už dlouho, co jsem to dělal.
Odpovědět