Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vystřelné aktivní opěrky hlavy

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Unlimited

#1 Příspěvek od Unlimited »

Ahoj přátelé, koupil jsem auto lehce nakopnuté na zadek, pytle ok, jediný co se tak nějak vystřelilo jsou aktivní opěrky hlavy. Jezdit se s tím samozřejmě dá, ikdyž CIC pořád hlásí chyba na zádržném systému. Ale pokud se chce člověk narovnat a tak trošku protáhnout, tak ta opěrka je prostě moc vpředu a vadí...
No a má otázka: jak to opravit? Poradí někdo, kdo se v tom vyzná a už to dělal?
Díky.
Ondra23

#2 Příspěvek od Ondra23 »

Docela by se hodilo říct na jakym autě.. :roll:
Unlimited

#3 Příspěvek od Unlimited »

E91 LCI :oops:
Rades_1

#4 Příspěvek od Rades_1 »

to ani nevim, že tam něco takovýho je :)
Unlimited

#5 Příspěvek od Unlimited »

Tak ono to tam je asi jen za příplatek...
Zjistil jsem, že se musí sundat zadní plato sedačky (netřeba sedačku vymontovat - dole jsou takové dva kolíčky) a tam je lanko, které se dá vyháknout a pak lze sundat opěrku... vyměnit patronu (40€)
Ovšem jak na tu samotnou opěrku, jak jí vrátit, to nevím... musí se rozčalounit? Nevíte někdo?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

Unlimited

#7 Příspěvek od Unlimited »

JaraX: Díky, ale na tom videu jsou jiné typy... takové ty ze dvou dílů. Já mám opěrky jen z jednoho dílu a ten dopředný bezpečnostní posun je realizován v rámci zahnutých konzolí - prostě těch tyčí, které se strkají do sedačky (uvnitř opěrky jsou zahnuté směrem dopředu, takže při vystřelení vyjede celá opěrka dopředu).
No opěrky mám vyndané, ale nevím jak je rozebrat :(
Stále nikdo neví jak na to? :?:
Unlimited

#8 Příspěvek od Unlimited »

Tak jsem to nakonec rozebral sám... stačilo zatahat za ten tapec, povolil.. a už bylo jasno... vytáhnul se celý takový umělohmotný pajšl, který držel pohromadě díky čtyřem šroubům - pak pod krytem byla pyropatrona, tu jsem koupil novou a vyměnil.
Nakonec to chtělo dost sílu a natáhnout takové péro, které pyropatrona uvolnila... a zase všechno složit dohromady...

Tak třeba to někomu pomůže.
Odpovědět