Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Spojka e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cisi

#1 Příspěvek od Cisi »

Včera při rychlém rozjedu na křižovatce při přeřazení z 1 na 2 jsem si asi něco posral na spojce. Jelikož od té doby má spojkový pedál úplně jiný chod, takový necitlivý, zabírá jen dole v krátkém rozmezí a je v dolní poloze hrozně tuhá, navíc když pedál sešlápnu úplně na doraz, tak to udělá takový divný zvuk, jak kdyby to dole o něco škrtlo. Jinak neprokluzuje nic, dá se s tim v klidu jezdit, jen ten chod je prostě divný. Nevíte, čím by to mohlo být? Mohl jsem třeba oddělat spojkový válec, ložisko, nebo tak něco? Díky za rady.

Jinak jedná se o motor M52B28
dcalibra

#2 Příspěvek od dcalibra »

Zdarec, to co popisuješ mi způsobilo spojkové ložiško. Opotřebováním zářezů, které zapadají do toho ovládací segmentu se mi tam jakoby vzpříčilo a zarvalo se hlouběji a tím mi spojka taky zabírala až dole. Chvíli to ještě jezdilo, ale pak už přestala spojka vypínat.
Cisi

#3 Příspěvek od Cisi »

Tak pokud by to bylo ložisko, tak materiál drahý neni. Byl by tu někdo z Prahy nebo blízkého okolí, kdo by to zvládnul opravit?
Ondra23

#4 Příspěvek od Ondra23 »

Nejlepší řešení je vyměna komplet spojky celá sada nestojí moc a je to jistota kdoví co se v tý spojový skříni stalo. Ježděním s nějakou neuplně funkční spojkou si taky můžeš popravit dvouhmotu a tam už je cena trochu jinde než za spojkovou sadu. Z Prahy a okolí bych zkusil člena DC jestli by měl čas. Nabízí opravy BMW i tady na klubu.
Kani
Klubové ID: 3145

#5 Příspěvek od Kani »

Jak pisou kluci, vymen celou sadu. Nestoji to za potencionalni problemy.
Paty
Klubové ID: 3370

#6 Příspěvek od Paty »

občas se zlomí díl č. 6, pak spojka špatně vypíná.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05

každopádně když to rozděláš budeš chytřejší.
toto je střílení od boku. Může to dělat taky špatný hlavní spojkový válec nebo pracovní válec, co je u spojky.
Cisi

#7 Příspěvek od Cisi »

No tak to mam radost, jestli musim měnit celou spojku, která do teď fungovala naprosto bez problémů.. V pátek na to s někym snad mrknu.
dcalibra

#8 Příspěvek od dcalibra »

Tady máš docela dobrý videjko, třeba Ti k něčemu bude. https://www.youtube.com/watch?v=kaM8RgUWmKM :wink:
Cisi

#9 Příspěvek od Cisi »

Tak chybička je uplně někde jinde, včera jsem se mrknul pod pedály a zjistil jsem, že prasklo jedno ze dvou uchycení spojkového válce, co je hned za pedálem spojky, tím pádem při sešlápnutí pedálu se to celé hýbe a nechodí to v přímce, v které by mělo, takže by to měla vyřešit pouze jeho výměna ;-)
Odpovědět